סמנכ"ל קמהדע: "פוטנציאל של מיליארדי ד' בשווקים בהם אנו פועלים"
מניית קמהדע היא אחת מהמניות שרשמו את התשואה הגבוהה ביותר בסקטור הביומד מתחילת השנה. מניית החברה זינקה ב-42% למחיר המשקף שווי שוק של 1.66 מיליארד שקל, וכעת היא נסחרת ברמות שיא כל הזמנים. גיל עפרון, סמנכ"ל החברה, השתתף היום (ב') במסגרת כנס הביומד של משרד יחסי הציבור וקשרי המשקיעים גלברט כהנא בבורסה בת"א.
קמהדע עוסקת בפיתוח, ייצור ושיווק תרופות ייחודיות הניתנות בעירוי, בהזרקה או באינהלציה לשימושים מצילי חיים ובמצבי חירום רפואיים. החברה היא דואלית (סימול: KMDA) ונסחרת במקביל בנאסד"ק, זאת לאחר שגייסה כ-53 מיליון דולר. מוצר הדגל של קמהדע הינו ה-Glassia לטיפול במחלת הריאות הכרונית.
למרות עליות השערים הנאות שנרשמו במניית החברה בתקופה האחרונה, עפרון התייחס לכדאיות ההשקעה במנייה ולהתקדמות המואצת שעוברת חברת הביומד. לדבריו, "יש שני יתרונות להשקעה בחברת קמהדע - היתרון הראשון הוא היכולות שלנו כחברה עם כל הדיספצלינות והיתרון השני הוא מצבנו הפיננסי לפיו אנחנו מצויים כבר בשלב הרווחיות. אנו נמצאים בפוזיציה מסוימת ליישם את כל התוכניות במטרה לקדם את החברה. לקמהדע יש יכולות של פיתוח, שיווק וייצור שיאפשרו לנו לממש את מלוא הפוטנציאל שלנו. הכסף שגייסנו בנאסד"ק בסך של 53 מיליון דולר מאפשר לנו להאיץ את הפיתוח, ומעמיד אותנו במקום אחר בשיתוף הפעולה עם השותפים שלנו".
"אנחנו לא נהיה קבלן משנה של באקסטר"
עפרון התייחס לשוק בו פועלת קמהדע. לדבריו, "אנחנו פועלים בשוק של מוצרי פלסמה, שוק מאוד חזק, ומתמקדים בנישה מאוד ספציפית של תרופות יתום. מדובר בשוק שצומח בכ-10% כל שנה. יש הזדמנות עצומה עם מוצר ה-AAT לטיפול באינהלציה מבחינת מספר החולים הפוטנציאלי. אנחנו כעת מצויים בשלב קליני 3, סיימנו לגייס את המטופלים, נסיים את השלב בסוף השנה והתוצאות יפורסמו ברבעון הראשון של 2014".
עוד הוסיף עפרון כי "לדעתי כניסה שלנו לשוק יכולה להאיץ את שיעור הגידול שלו, מלבד הקצב הנוכחי של 10%, ויש בה כדי לשנות התנהגות של צרכנים ולפתוח בפנינו שוק מאוד גדול. נציין כי עלות הטיפול בחולה הוא 100 אלף דולר לשנה. משכך, יש לנו פוטנציאל של מיליארדי דולרים בשווקים הללו".
עפרון נשאל ע"י סמנכ"ל גלברט כהנא ערן גבאי האם הרחבת ההסכם עם באקסטר תשעבד את כושר הייצור של קמהדע במידה זו או אחרת?
לדבריו, "ברמת השותפות הכללית, יש לנו שותף וזה לא טריוויאלי. ניכר כי השותפות הזו היא חזקה. אנחנו צפויים להגדיל את הרווחיות בטווח הקצר והבינוני, וניכר כי נהיה בשלבים של כניסה לשוק בשנים 2015 ו-2016. אנחנו לא נהיה קבלן משנה של באקסטר, יש לנו מכסות ייצור שיאפשרו לנו לעמוד גם בהסכם של באקסטר וגם בייצור עצמי".
עוד הוסיף עפרון כי "יש לנו כושר ייצור לייצר בעירוי ל-1500 חולים בשנה, 6000 חולים באמצעות אינהלציה. אנחנו נעמוד בזה, יש לנו יכולת לעמוד במלאים ואין מגבלה בכלל. נוכל להגיע ל-500-600 מיליון דולר בלי להגדיל כושר ייצור. כל זאת בהנחה של ייצור מלא".
מה ההיגיון להיכנס לניסוי שלב 2 בארה"ב במוצר ה-AAT לאינהלציה כשקמהדע נמצאת בשלב קליני 2-3 באירופה?
"מדובר בשתי סביבות רגולטוריות שונות. וחשוב לנו להיות בשוק האמריקני. בשלב 2 הניסוי לא יכול לעמוד בפני עצמו, אבל אנחנו מדברים על עולם של התוויות יתום עם מספר חולים מאוד קטן. זה לא פשוט לערוך ניסוי פיבוטלי רחב היקף להתוויה שכזו. האמריקנים לא רוצים להוציא חולים מטיפול קיים ב-IV, ומכאן שיש יש לנו יתרון גדול כשאנו מגיעים משלב מתקדם יותר באירופה, והסבירות היא נמוכה שנצטרך לחזור בשנית על אותו ניסוי".
- 2.סטולי 02/09/2013 20:54הגב לתגובה זושוק עם תקציב שני בגודלו בעולם. חברה לטווח ארוך.
- 1.סוחר מנוסה 02/09/2013 18:22הגב לתגובה זוביום 1 היא תיקרוס 20% ואז אקנה
- משקיע וותיק בקמהדע 02/09/2013 21:11הגב לתגובה זו(או 83 מיליון דולר). אתה מתאר בכלל מה זה הסכום הזה במזומן? החברה כבר היום רווחית למרות הוצאות הניסוי הגדול שלב III באינהלציה, כך שאין לה שריפת מזומנים כלל! אחרי השלמת הניסוי החברה תעבור לרווח גדול. ואם הניסוי יצליח אז גם שווי של פי 10 לא מילה גסה לדעתי. אז אין לך מושג לא על החברה וכנראה אתה גם סוחר לא משהו... בהצלחה
- חחחחחחחחחחחח 02/09/2013 19:52הגב לתגובה זותקרוס 20% עלאק, דילול, כמה עלוב