
מסתמן: 150-170 עובדים ב'מעריב' הסכימו להצעת הנהלת העיתון לפרוש מרצון
הנהלת מעריב רוצה ש-135 עובדים יעזבו את העיתון, אבל כבר כעת נראה כי מספר המעוניינים בפרישה מרצון, גבוה בהרבה. גורמים המעורים בפרטים, טוענים בשיחות עם אייס, כי המספר עומד על 150-170 איש.
הערב (יום ג') ב-17:00 צפויה להתקיים פגישה בין מו"ל 'מעריב' שלמה בן-צבי או אנשיו, לבין נציגי ארגון העיתונאים ו-ועד העובדים של 'מעריב'. בפגישה זו, שנדחתה מאתמול, תידון סוגיית הפרישה מרצון, אולם לא מן הנמנע כי גם
בכך מקרה,
135 העובדים שבן-צבי היה מעוניין לפטר, הם מתחום התוכן והמנהלה, מתוך כ-350 איש. על פי הערכות, חלק גדול מהמעוניינים לפרוש, הם מרשת המקומונים 'זמן מעריב', שנסגרה לאחרונה.
בין בן-צבי לנציגי העובדים אין התייחסות לגבי מספר העובדים שיפרשו מרצון, כלומר לא צוינה מגבלה מספרית, מה שאומר כי כל מי שהביע את רצונו לפרוש מ'מעריב', צפוי לעשות זאת ולזכות בהטבות. מאידך, ישנה גם סוגיית הווטו - דהיינו להנהלת 'מעריב' עומדת הזכות לסרב לאפשר לעובדים ספציפיים לפרוש מהעיתון, אם תפקידם נחוץ למערכת.
יש לשים לב כי אם מספר הפורשים מרצון אכן יהיה גבוה בהרבה מהמספר 135, הרי שזה מייתר מבן-צבי ומהנהלת 'מעריב' את סוגיית הפיטורים.
ב'מעריב' סירבו להגיב. מארגון העיתונאים טרם התקבלה תגובה.
הוועד טוען: מאיימים על העובדים
בתוך כך, שעה לפני קיומה של הפגישה, הפיץ ועד העיתונאים במעריב, מייל בקרב העובדים, על פיו "בימים האחרונים אנחנו מוצפים בפניות של עובדים שההנהלה מנסה לאיים עליהם בפיטורים, לכפות עליהם פרישה 'מרצון', לדרוש מהם שיסכימו להורדות בשכרם, להרע את תנאי העבודה שלהם, לטעון בפניהם שמעבר המחלקות שלהם לירושלים הוא 'סופי' - ועוד סיפורים מסיפורים שונים, והכל בסתירה להוראות ההסכם הקיבוצי שההנהלה מחויבת אליו".
לדברי הוועד, "כל השיחות שנעשות ביוזמת ההנהלה אחרי המועד הקובע להגשת הפרישה מרצון - לרבות לגבי סגירת מוספים, העברת מחלקות למקומות אחרים בעתיד (כולל ירושלים), ניסיון לקבוע מסגרת של יותר משבועיים בין הגשת מכתב הפרישה לסיום העבודה, ואיומים שונים - נעשות בניגוד חריף להסכמות שהושגו עם ועדי העובדים, ארגון העיתונאים וההסתדרות לגבי תוכנית הפרישה מרצון, בניגוד להסכם הקיבוצי, ובניגוד להתחייבויותיה של ההנהלה בבית הדין לעבודה".
"אנחנו חושדים כי ההנהלה, שמודעת לכך שהיא אינה יכולה לפטר את העובדים בהסכם הקיבוצי, מנסה לצייר להם עתיד בעייתי ולאו דווקא אמיתי כדי לגרום להם לפרוש מרצון ולהחליף אותם בעובדים לא מאוגדים וזולים יותר", נכתב על ידי הוועד שקרא לעובדים "להתעלם מכל השיחות והאיומים מצד ההנהלה".
- 4.עמי 01/06/2013 15:31הגב לתגובה זואת מעריב ניתן להשיג בכל מקום בעולם ואפילו בחינם דרך האינטרנט אבל זה לא עד כדי כך מעניין בכדי לשלם על זה כסף
- 3.bb 28/05/2013 15:21הגב לתגובה זואף אחד לא באמת רוצה להתפטר, אבל בגלל שכולם יודעים שמעריב ממילא ייסגר תוך חודשיים מעדיפים את זה ככה. אין פה שום בשורה טובה לא להם ולא לאלפי המפוטרים
- מנחם 28/05/2013 22:47הגב לתגובה זואני מאחל לך עסק משלך שבו תממש את כל עקרונות הניהול שמלמדים החיים ולא באוניברסיטה,ועקרונות אלו אומרים שצריך לעשות מספר דברים על מנת להצליח בעסקים ,ואת זה שלמה עושה היום ,מה שקודמיו לא ידעו לעשות.קפיש?
- bb 28/05/2013 23:10העובדים, והמנויים יורדים ומבטלים ואין להשיג מעריב באף מקום חוץ מת"א. צודק.
- 2.אף אחד לא רוצה לעבוד אצל בוס כזה (ל"ת)גד 28/05/2013 14:45הגב לתגובה זו
- 1.מנחם 28/05/2013 14:29הגב לתגובה זובשעה טובה ישנה כותרת חיובית בנוגע למעריב ושלמה בן צבי.עכשיו שלמה ומעריב יעלו על דרך המלך ויוכלו להרים עסק לגיטימי שחי גם מרווחים ולא רק מהפסדים.