
פשרה בקרליבך: הנהלת מעריב תיפגש עם עובדי העיתון - ותתייעץ לגבי שינויים
הבנות בין הנהלת 'מעריב' החדשה לבין ארגון העיתונאים: בתום דיון בבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב, הסכימו נציגי המוציאה לאור, חברת 'אחוזת הירש', ונציגי ארגון העיתונאים, ההסתדרות ו-ועד עובדי העיתון, כי כל שינוי מבני רלוונטי או שינויי בצורת העסקה, יוצג לעובדים. כמו כן סוכם כי על ההנהלה לנהל מו"מ בתום לב ותוך זמן סביר עם ועד העובדים, טרם החלטה וביצוע המהלכים הללו. ההבנות התקבלו על ידי השופטת סיגל דוידוב-מוטולה.
לפני כשבועיים הגיש ארגון העיתונאים ו-ועד עיתונאי מעריב בקשה למתן צו מניעה וקיום דיון דחוף, ודרשו מבית הדין להורות לבעלים של 'מעריב' ו'מקור ראשון', שלמה בן צבי להימנע משינויים מבניים וארגוניים חד צדדיים בעיתון, להעביר לארגון את כל המידע הרלוונטי לגבי שינויים הצפויים להתבצע ב'מעריב', ולקיים עמם מו"מ קיבוצי. העתירה הוגשה באמצעות עו"ד אמיר בשה ממשרד בני כהן ושות' ועו"ד איריס ורדי, המייצגים את ארגון העיתונאים.
הבקשה הוגשה על רקע צעדים חד צדדיים לכאורה שנוקט בן צבי, בין היתר בתכניתו לכאורה לאחד את מערכת 'מעריב' עם זו של 'מקור ראשון'. בארגון העיתונאים טוענים כי עובדים חוששים ממיקור חוץ, מעבר מקום מושבה של מערכת 'מעריב' מתל אביב, לראש העין או ירושלים, ודרישה מעיתונאים לבצע עבודות ללא תמורה עבור 'מקור ראשון'.
לטענת העובדים, "המשיבה מפרה את חובות הגילוי, ההיוועצות והמו"מ", וכן כי "קביעת עובדות בשטח אגב יישום שינוי ארגוני בלא כל הידברות, וקל וחומר ללא הסכמה עם נציגות העובדים, אינה מתיישבת עם עקרונות היסוד של יחסי עבודה קיבוציים, המתנהלים על בסיס של שיתוף פעולה, היוועצות, מו"מ וכמובן - הסכמות".
כעת הוחלט בבית הדין כי ההנהלה תקיים פגישות עדכון שבועיות עם ועד העובדים, דבר שהיא נמנעה מלעשות בתקופה האחרונה.