סטפן בורגס: "כימיקלים לישראל תהיה יותר חזקה אחרי מיזוג עם פוטאש"
למרות הספקולציות הרווחות בשוק, מנכ"ל כיל סטפן בורגס טוען היום (ד') במסגרת כנס לציון 20 שנה להנפקת כיל בבורסה, כי לא מתקיימים מגעים למיזוג חברת הכימיקלים עם פוטאש הקנדית. עוד ציין בורגס כי "נהיה יותר חזקים יותר אחרי עסקת מיזוג שכזו ולא חלשים יותר, אבל זה כבר תלוי בפרטים ובאסטרטגיה. לא הוגשה הצעה רשמית, ואם תהיה כזו, נבחן אותה".
דבריו של בורגס מתיישבים עם עמדת המדינה וחברת הכימיקלים בדיון שנערך במסגרת תביעת נציגי עובדי מפעלי ים המלח בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, כי לא מתנהלים מגעים למיזוג בינה לבין ענקית הדשנים הקנדית, זאת על רקע חשש העובדים מפיטורים והעברת ייצור האשלג למפעלים בירדן.
בורגס התייחס לביקורת הרווחת בציבור בכל הנוגע לתמלוגים והתקבולים שמשלמת החברה למדינה: "תקבולי המדינה שאנו משלמים למדינת ישראל כל שנה עומדים על מעל למיליארד שקל, שמהווה 35% מההכנסות שלנו בישראל, כשהצפי הוא לעלייה לרמה של 40% בשנים הקרובות. המיסים שכיל משלמת גבוהים לאין ערוך מכל חברה מקבילה בעולם, ואנו משלמים 2 מיליארד שקל בעקיפין למדינה".
בורגס התייחס גם לפעילות ייצור הפוספטים ברותם אמפרט: "כדי להתמודד עם התחרות העולמית, עלינו להוזיל עלויות ולהגדיל תפוקות. אנחנו מוכנים להשקיע מיליוני דולרים רבים, אך הבעיה היא שבמישור רותם יש פוספסטים רק לעוד 10 שנים, טווח זמן קצר מאוד בעסק הזה. הפתרון היחיד הוא קבלת הרשיון לכרות בשדה בריר, הדבר היחיד שיבטיח את המשך הפעילות למשך שנים רבות, לטובת החברה, ולטובת העובדים, האזור ומדינת ישראל".
במסגרת הכנס נאמה גם מנכ"לית הבורסה אסתר לבנון, שהתייחסה גם היא למיזוג הצפוי ואמרה: "אם כיל תפסיק להיות ישראלית היא תצא מהמדדים בעולם והנזק למדינה יהיה גדול. המשקל של ישראל במדדים המובילים יירד. אבל אפשר למצוא פתרונות כמו למשל מיזוג חלקי ששומר על הלאום ועל מסחר בהון מרקט כפי שהיה ב-BHP Biliton ועוד חברות בעולם. כמובן לא נתנגד אם פוטאש תבקש להיסחר בישראל".
עקיבא מוזס, מנכ"ל כיל לשעבר, הוסיף ואמר במסגרת הכנס כי "כיל היא הדוגמה להצלחה הטובה ביותר לחברה בבעלות מדינה שנמכרה למגזר העסקי". רק אחרי ההפרטה יכלנו באמת להפוך לחברה בינלאומית. ההפרטה אפשרה לנו ליצור שווקים חדשים בעולם. הזינוק במניית כיל תרם לציבור הישראלי, ישריות ובעקיפין דרך קרנות הפנסיה וקופות הגמל, לחוסכים ומשקיעים בישראל".
- 3.אנונימי 10/04/2013 13:43הגב לתגובה זו35% תמלוגים? בדיחה טובה
- 2.אסתר לבנון 10/04/2013 13:16הגב לתגובה זואיזה טיעון טיפשי . אינטרסנטי
- 1.אזרח ותיק. 10/04/2013 11:06הגב לתגובה זוהדברים של מר מוזס הם חוצפה ועזות מצח. כיל פותחה ע"י מדינת ישראל ונמכרה לאחים עופר בנזיד עדשים ע"י פוליטיקאים מושחתים.
- מיליונים 10/04/2013 13:13הגב לתגובה זווהם מכרו לאחים עופר. מה אתה רוצה שכיל תחזור להיות חברה ממשלתית ואז תבכה לנו שהם מקבלים משכרת על חשבונך? בגלל כל העליהום והשקשוקה והמטבוחה הם בורחים מפה ובצדק. האחים עופר תרמו למדינה תראה את בניין הלב באיכילוב מתרומתם. מה המדינה עשתה בשבילך? הם משלמים מס חברות מבין הגבוהים וגם תמלוגים. אם כיל לא תימכר אזי היא תהיה חברה קטנה וזניחה לנוכח השינויים והמיזוגים בענף. הכל פה פופוליסטי. זכותו של אדם למכר את רכושו המדינה עדיין תקבל תמלוגים וים המלח לא יעבור לקנדה
- קונים אותך בבניין ?לפחות תעצום את העניים כשזורקים חול ! (ל"ת)נוחי 10/04/2013 13:30
- נמכרה למשפחת אייזנברג (ל"ת)יוסי 10/04/2013 12:33הגב לתגובה זו