הפד' ימשיך בתוכנית ה-QE: "הרכישות יימשכו לפי הצורך ובהתאם לנתונים"

ברננקי מפזר את הערפל. הערב (ד') הודיע הפד' כי ימשיך ברכישת אג"חים מדי חודש. יניב פגוט: "מדובר בבשורה רעה לשווקים"
סהר אביב | (11)

למרות הספקולציות הרבות, ברננקי מוכיח הערב (ד') לשוק כי הוא דבק בעמדתו. הבנק המרכזי הודיע כי אין בכוונתו לשנות את תוכנית הרכישות במסגרתה הוא קונה מדיי חודש אג"חים בסכום של 85 מיליארד דולר. המדדים המובילים בוול סטריט ננעלו בירידות חדות בתגובה לדבריו של ברננקי.

בשעה 21:30 (שעון ישראל) החלה מסיבת עיתונאים בהשתתפותו של ברננקי, שאמר כי הכלכלה מאותתת על צמיחה למרות המצב הפיסקלי. בנוסף, אמר יו"ר הפד' כי הוא צופה שהאינפלציה תחזור לרמה המצופה ותנוע סביב 2%.

ברננקי המשיך, ואומר כי "הדיונים סביב אסטרטגיית היציאה של הפד' מהשוק, והפסקת הרכישות, ממשיכים. כשנחליט לצאת מהשוק, אין בכוונתו למכור MBS. תוכנית הרכישות עדיין תלויה בנתונים רבים, ובמידה ותחזית הפד' תתממש, רק אז ירסן את כמות הרכישות".

כשנשאל יו"ר הפד' על העלייה הדרמטית בתשואות האג"ח הממשלתיות בימים האחרונים, עקב החשש מהפסקת או ריסון תוכנית הרכישות, ענה כי גם הוא וגם חברי הפד' היו מופתעים מכך.

בהודעה המצורפת מסביר הבנק המרכזי כי הוא אופטימי בנוגע לתחזית הכלכלית, ומעריך כי שיעור האבטלה עשוי לרדת לרמה של 6.5% בשנת 2014. בנוסף, אמר הבנק המרכזי כי הסיכונים לעדכון התחזיות כלפי מטה ירדו, וכי שוק העבודה מאותת על שיפור ניכר.

למרות התחזית האופטימית בעניין האבטלה, 14 חברי הבנק המרכזי צופים כי העלאת הריבית מרמתה האפסית תתרחש לראשונה רק בשנת 2015. בנושא האינפלציה, מעריכים בבנק כי הדיפלציה בחודשים האחרונים היא זמנית, נובעת מ"השפעות חולפות", וצופים אינפלציה בשיעור של כ-2% בשנים 2014 ו-2015. בעקבות ההודעה מתחזק הדולר אל מול יריביו העיקריים.

ניתן להבחין כי ממש ברגעי פרסום ההודעה, הגיבו המדדים המובילים בתנודה חדה וביצעו פנייה מטה.

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון, התייחס להתרחשויות האחרונות: "האופטימיות הזהירה של ברננקי היא בשורה רעה לשווקים בכלל ולשוקי האג"ח בפרט. השווקים לא מוכנים לשמוע על הפחתת תמריצים, בעוד שכלכלה משתפרת מחייבת פחות תמריצים על ציר הזמן. בוול סטריט יודעים לקרוא בין השורות ובין השורות והחדשות הן שבינתיים כלום משתנה, אולם אם התחזיות שלנו להתאוששות בכלכלה ולירידה באבטלה נכונות, אזי נתחיל בהקטנת תמריצים".

תגובות לכתבה(11):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 11.
    דולר ארצות הברית היה וישאר מטבע החזק בעולם אמן ואמן (ל"ת)
    זאוס הסקסי 22/06/2013 09:41
    הגב לתגובה זו
  • 10.
    דניאל 20/06/2013 07:18
    הגב לתגובה זו
    היום עולה 1.5 אחוז. מישה אמר לי
  • 9.
    שמואל 20/06/2013 06:20
    הגב לתגובה זו
    עפי" כמות הליקים מירב הקוראים מימשו רווחים ולכן לא ינזקו מתיקון המחירים הצפוי . חלק מקוראים שמחים בעיקר השורטיסטים עצתי אל תמהרו להכנס לשוק גם אם לדעתכם המחירים של המניה נמוכים. בסוף העונה צפיים הנחות נוספות
  • 8.
    שמואל 20/06/2013 06:15
    הגב לתגובה זו
    עפ"י סוכנות הדרוג פיץ האשראי אינו מבוקר וברוב ניתן ללא בטחונות נאותים. קריסה של עסקים ורשויות החלה במחוזות הפריפריה והממשלה נאלצת להציל עסקים כושלים.לחצי הנזילות בסין הובילו להערכת למימושים של נכסים פיננסים בארה"ב בעיקר בשוק האג"ח שנתמך ע"י השקעות מסין הירידה במחירי האג"ח עלולה להתעצם על רקע המשך ההיצעים מצד הסינים שכורח המציאות יאלץ אותם לממש נכסים פיננסים גם הידיעה שהמשך הירידות ימשיך לשחור ערך הנכסים מכאן הדרך לתיקון מחירים בשווקים הפיננסים היא דרך סלולה לכן גם בארץ צפוי מימוש באג"ח היום יום ה כתגובה לירידות בארה"ב כך גם תיקון מחירים בשוק המניות. רק לאחר התאמת מחירים ובדר"כ לאחר אוברשוטינג צפויה התאוששות איטית בשוק הישראלי ץ מנסיון שלי צריך להפטר ההמניות ואג"ח כל המקדים ימנע מעצמו מפח נפש . הצטרפות לשוק רק לאחר התבססות השוק שאינה צפויה בקרוב על רקע מצב המשק
  • 7.
    שמואל 20/06/2013 06:04
    הגב לתגובה זו
    למעשה מירב הכלכלנים מבינים שהמחירים בשווקים הםיננסים מגלמים מחירי בועה והסיכון למהפך גבוה מאד. אזהרות בנושא החלו כבר בסוף אפריל ע"י מלך האג"ח ביל גרוס. צריך להבין שמדיניות בזרמה גורמת להעמקת הפעקים באוכלוסיה . לכן ביקורתו של הנשיא אובמה שהבין שהמשך העליות בשווקים יעשיר חלר קטן באוכלוסיה ולא את מרבית האוכלוסיה התומכת בו.לעומת זאת הצמיחה המואצת תומכת גם באוכלובסיה החלשה על רקע תוספת משרות לשוק העבודה . הזרמה מוגזמת גורמת בהכרח לצמיחה בלתי מבוקת העסקים גדלים מעבר לצרכי המשק מתפתח עודף כושר יצור האשראי המוענק במחירי סוף העונה מעודד יזמים לפתוח עסקים חלקם אינם יעילים ולא יכולים לשרת את החוב שנטלו בקלות. זה המצב בסין שבה היקף האשראי גדל בחמש השנים האחרומןת מ-9 טרליו דולר ל 23 טרליון דולר
  • 6.
    שמואל 20/06/2013 05:55
    הגב לתגובה זו
    כצפוי ברננקי לא ישנה מדיניות בשלהי תקופת כהונתו. כמו שכתבתי אתמול בצהרים כל בר דעת מבין שברננקי לא צפוי לשנות מדיניות שהוביל במשך השנתיים האחרונות הפסקת ההזרמה תתפס ע"י חלק הציבור כהודעה בכשלון על רקע הנזקים הנגרמים לכלכלה. מדיניות ההזרמה נתפשת ע"י חלק מהכלכלנים כמדיניות מועילה למשק השרוי באבטלה גבוהה על רקע זה לא צפויה אינפלציה ומדיניות הזרמה מוניטרית אינה מסוכנת בתחום האינפלציה. יחד עם זאת למדיניות הזרמה יש נזקים אחרים ובעיקר הסיכון הגובר להתפתחות בועות פיננסיות שתמיד יסתימו בפיצוץ .
  • 5.
    העיקר חפרתם יום וליל שהפד יפסיק רכישות, אתם לא פוגעים (ל"ת)
    קשקשנים 19/06/2013 21:59
    הגב לתגובה זו
  • 4.
    עומרי 19/06/2013 21:58
    הגב לתגובה זו
    בהצלחה !
  • 3.
    לא משנה מה יוחלט הנסדק יצא לתיקון וזה יהיה אכזרי. (ל"ת)
    המחשב 19/06/2013 21:42
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    fmcc,fnma..יאלללהה למעלה...... (ל"ת)
    yomi 19/06/2013 21:24
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    חחחחחחחחחח 19/06/2013 21:14
    הגב לתגובה זו
    להם