טכני

מדד המעו"ף – רמת הסיכון עודנה גבוהה

המנתח הטכני של Bizportal על המדד המוביל בארץ
אייל גורביץ' | (8)
נושאים בכתבה מעו"ף

שבירת הרצף העולה בתום אוקטובר בשוק המקומי כמו גם באמריקאי יצרה סיטואציה לא פשוטה. רמת הסיכון שמציע השוק עלתה ותהליך קבלת ההחלטות שהיה מורכב עוד קודם לכן הופך להיות מורכב יותר. פר מניה אפשר לומר שרמת הסלקטיביות בשוק המקומי עלתה.   מהי שבירת רצף עולה? בשבירת רצף עולה, שער הנעילה של סוף התקופה נמוך מהשער הנמוך של הנר הגבוה ביותר שנקבע במהלך הרצף העולה. במקרה של מדד ת"א 25 לא מדובר רק בשבירת רצף עולה כי אם גם בקביעת נקודת שיא נמוכה מקודמתה, אירוע שלא קרה בשוק המקומי מאז 2011.   ההסטוריה לימדה אותנו שבכל פעם שתיקבע נקודת שיא נמוכה מקודמתה תיקבע גם נקודת שפל נמוכה מקודמתה. כלומר, הסגירה מתחת לרמת 1,442 הנקודות יצרה מצב בו יהיה למדד המעו"ף סיכוי גבוה לבסס מהלך ירידות מתחת לרמת 1,378 הנקודות. הדבר אינו ודאי אך הוא מעיד היטב על רמת הסיכון הקיימת בשוק.

דוגמאות לשבירת רצף עולה והשלכותיו אפשר לראות בגרף החודשי המצורף. לכן, עבור מי שאינו מעוניין בסיכונים מיותרים שבירת רצף עולה מהווה סימן ליציאה מהשוק עד לקבלת צפירת הרגעה.     עוד קצת מידע ההערכה המקורית שלי אודות מדד המעו"ף דיברה על דשדוש בין רמות של 1,380-1,500 הנקודות. אפשר לראות שלמרות התנודתיות הגבוהה, מדד המעו"ף עודנו כלוא בין רמות אלו. גם עובדה זו אינה מורידה את רמת הסיכון שכן דשדוש מייצג איזון בין כוחות הביקוש לכוחות ההיצע.            *הגרפים בסקירה זו הופקו באמצעות תוכנת ואתר בורסהגרף לניתוח טכני www.bursagraph.co.il מבית קו מנחה ואייל גורביץ *הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר. *אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.  

תגובות לכתבה(8):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 6.
    ההערכה שלך הייתה עליות!!! (ל"ת)
    לא מדוייק 14/11/2016 15:34
    הגב לתגובה זו
  • 5.
    אלף 14/11/2016 10:17
    הגב לתגובה זו
    מדד הבנקים בשיא כל השיאים לפחות תנתח אותו הוא לבד מהווה 25 אחוז ממד המעוף.
  • 4.
    א100 13/11/2016 10:53
    הגב לתגובה זו
    כן חבר. רמת הסיכון גדולה והכיוון ודאי. מה שהתחיל באזור 1730 לערך זאת רק ההתחלה כשכרגע 1427..למעשה הסיכון היה גדול לכל אורך תקופת העליות כיוון שהן לא נישענו על שום פקטור כלכלי משובח. מקדם הסיכון היה קיים כבר שנים רבות כשהבורסה עלתה על אדי ריבית הזויה והדפסות נייר הזויות. איני מבין או יודע מה אתה רואה בכליך אבל מאמין שתורתך אמונתך ..לא הייתה ואין כרגע ולא תהייה בעתיד הנראה לעיין ולו סיבה אחת להתרוממות רוח והבורסות. המצב בגדר קטסטרופה. אנו מאחלים לך המשך הצלחות ובריאות.
  • 3.
    גורביץ גם אתה שמאלן..?? או שהצליחו להשמאיל אותך ?? (ל"ת)
    דוידסקו 13/11/2016 10:41
    הגב לתגובה זו
  • רוזין 13/11/2016 14:08
    הגב לתגובה זו
    או שהצליחו לטמטם אותך??
  • 2.
    יוסף 13/11/2016 09:53
    הגב לתגובה זו
    רמת הסיכון בהשקעות בבורסה תמיד גבוה פעם יותר פעם פחות. נראה איך גורביץ התחיל את התחזיות שלו מלפני הבחירות : שהסקרים נטו לקלינטון גורביץ היה שורי על השוק לאחר מכן הסקרים השתנו ונתנו סיכוי טוב לטראמפ וגורביץ התחיל להמליץ לצאת מהשוק מכוון שהוא "רואה" את זה בממוצעים ,לאחר הבחירות טראמפ ניצח כידוע והשווקים נפלו לזמן קצר מאוד מהפניקה שיצרה התקשורת ללא בסיס ,גורביץ יצא בסקירה גאוותנית שהוא צפה את זה בשיטת הממוצעים הנעים שהוא פתח ולא בפעם הראשונה אלה בפעם המי יודע כמה. כהרגלו את הכישלונות הוא קובר ואת ההצלחות המעטות שלו הוא מפרסם באותיות קידוש לבנה וכך הוא יוצר מצג שב של היפוך יחס. פתאום השווקים תקנו בחדות ואפילו התחילו להראות עליות ,לכן גורביץ מתחיל לשנות את עתיד דעתו כהרגלו לפי המגמה .עם השווקים ימשיכו לצפון הסקירות של גורביץ יהפכו לשוריות עם השווקים הלכו לדרום התחזיות של גורביץ היו דוביות ומכוון גורביץ הולך רק על הסתברות סובייקטיבית מכוון שבציורי הררושך רואים רק באופן סובייקטיבי. למעשה גורביץ תמיד היה צודק ומשפט הסיכום שלו אומר הכל " כדאי לפתוח את הסקירה הבאה באמרתי לכם ....
  • מסכים עם כל מילה (ל"ת)
    אבי 14/11/2016 06:27
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אז למה לחכות שיקרה? איזה רמה מסמנת לונג? (ל"ת)
    המתחזה 13/11/2016 08:14
    הגב לתגובה זו