הדולר היציג נחלש ב-0.37%: המטבע מתחזק קלות בשעה האחרונה בארץ ובעולם
הדולר ממשיך לאבד גובה במסחר בארץ ובעולם, בעת שבנקים מרכזיים, ממשלות וחברות מגוונים יותר ויותר את יתרות מטבע החוץ שלהם. "הדולר נחשב למטבע של חוף מבטחים בעת הסערה הגדולה שעברה על העולם הכלכלי בשנה האחרונה ולכן הוא התחזק ואילו היום, כשהסערה שככה, מי צריך את הדולר? ", אמר לבלומברג אדמונד פלפס, זוכה פרס נובל לכלכלה ב-2006 ומרצה באוניברסיטת קולומביה היום.
באירופה דווח היום כי ביטחון המשקיעים בגרמניה רשם ירידה חודשית ראשונה מזה שלושה חודשים באוקטובר, לעומת הצפי לעלייה, זאת על רקע החשש מפני חולשת ההתאוששות בהמשך. במקביל, מדד המחירים לצרכן בחודש ספטמבר בבריטניה טיפס בקצב המתון ביותר בחמש השנים האחרונות. מדד אמון המשקיעים בגרמניה של חברת ZWE הציג קריאה של 56 נקודות בחודש אוקטובר לעומת קריאה של 57.7 נקודות במהלך ספטמבר. שקלול תחזיות האנליסטים של סוכנות בלומברג חזו עלייה לרמה של 58.8 נקודות.
הדולר היציג נחלש ב-0.3% לרמה של 3.714 שקלים והאירו מנגד התחזק ב-0.32% לרמה של 5.522 שקלים, קרוב מאוד לאזור בו התערב בנק ישראל כמה פעמים בעבר. בעולם נחלש הדולר ב-0.3% לרמה של 1.485 דולרים לאירו. עם זאת, בשעה האחרונה ניכרת התחזקות מסויימת של הדולר.
איתן אדמוני, מנהל חדר מסחר במט"ח בבנק ירושלים, אומר בסקירה שפרסם הבוקר כי "להערכתנו, הדולר ימשיך במגמת ההיחלשות, לאור האופטימיות בשוקי ההון, אך בצורה מוגבלת, מכיוון שכל תנועה חדה ולא רציונאליות, תאלץ את בנק ישראל להתערב בשוק כדי למתן את הירידה. במקרה של תיקון טכני כלל עולמי, תתכן התחזקות של הדולר בשיעור משמעותי מאחר וסכומי הפוזיציות שורט בשווקים בממדים אדירים".
פעיל בשוק המט"ח אמר ל-Bizportal הבוקר כי "זה נכון שבנק ישראל התערב באיזור הזה כמה פעמים בעבר אבל מאוד ייתכן שהפעם פישר ימתין עוד קצת, אולי ירידה לרמה של 3.70-3.71 שקלים ורק אז יתערב. גם בבנק ישראל מבינים שאי אפשר להחזיק בכוח את הדולר, אם הוא נחלש בכל העולם".
היום ובימים הקרובים יתפרסמו מספר נתוני מאקרו כלכלה חשובים בעולם וגם בישראל, ודוחות כספיים של חברות מובילות. בגרמניה יתפרסם היום מדד בטחון המשקיעים, שצפוי לעלות לשיא של 3 שנים.
טל עבדה, סמנכ"ל ההשקעות בחברת כלל פורקס, ציין אתמול כי "כעת כשהבנק כבר אינו מחוייב לרכישות יומיות, צפוי בנק ישראל לנצל את התקופה הקרובה כדי לטפטף דולרים חזרה לשוק מבלי שהדבר ישפיע על המסחר השוטף, זאת במטרה להקטין את יתרות המט"ח שלו. במקביל לטפטוף, ירכוש מפעם לפעם כמות גדולה שתלווה ביחסי ציבור, כדי להזכיר לספקולנטים שהוא עדיין עוקב מקרוב אחרי ההתפתחויות בשוק".
"הגורם העיקרי שישפיע על השער הדולר בטווח הארוך היא המגמה העולמית, זאת בהנחה שבנק ישראל לא יחדש את התערבותו הקבועה בשוק".