
טכנולוגיית ה-RISC-V מתגלה כשדה קרב חדש בין ארה"ב לסין
חזית חדשה נפתחת במלחמת הטכנולוגיה בין ארה"ב וסין, כשממשלו של ביידן מתמודד עם לחץ מצד כמה מחוקקים להגביל חברות אמריקאיות מלעבוד על טכנולוגיית שבבים שזמינה באופן חופשי ונמצאת בשימוש נרחב בסין. המהלך עשוי לבטל את שיתופי הפעולה הקיימים בתעשיית הטכנולוגיה העולמית בין מדינות.
היעד - RISC-V, טכנולוגיית קוד פתוח שמתחרה בטכנולוגיה היקרה של מעצבת השבבים הבריטית Arm ויכולה לשמש כבסיס לכל דבר מסמארפונים ועד מעבדים מתקדמים לבינה מלאכותית. כמה מחוקקים בממשלו של ביידן קוראים לממשל לנקוט בפעולות נגד RISC-V כשהם מציינים כסיבה לכך שיקולי ביטחון לאומי. המחוקקים הביעו דאגה שבבייג'ין מנצלים תרבות של שיתוף פעולה פתוח בין חברות אמריקאיות על מנת לקדם תעשיית מוליכים למחצה משלה, מה שעלול לשחוק את ההובלה הנוכחית של ארה"ב ולעזור לסין להפוך את הצבא שלה למודרני.
יו"ר הוועדה הנבחרת של בית הנבחרים לסין, מייק גלאגר, אמר כי מחלקת המסחר צריכה "לדרוש מכל אדם או חברה אמריקאים לקבל רישיון ייצוא לפני התקשרות עם סין בכל הקשור לטכנולוגיות RISC-V". הקריאות האחרונות להסדרת הטכנולוגיה לעיצוב שבבים הן האחרונות במאבק בין ארה"ב לסין שהסלימה בשנה שעברה עם הגבלות הייצוא של ממשל ביידן.
"בסין מנצלים לרעה את RISC-V כדי לעקוף את הדומיננטיות של ארה"ב בקניין הרוחני הדרוש לעיצוב שבבים. אנשים בארה"ב לא צריכים לתמוך בכך", אמר מייקל מקאול, יו"ר ועדת החוץ של בית הנבחרים. טכנולגית עיצוב השבבים מפוקחת על ידי קרן ללא מטרות רווח שבסיסה בשוויץ, הנעזרת בחברות למטרות רווח לפיתוח הטכנולוגיה.
- ברזיל וארגנטינה: המרוויחות הגדולות ממלחמת הסחר העולמית
- האסטרטגיה החדשה שמפחידה את ארה״ב: "למכור אמריקה"
טכנולוגיית ה-RISC-V הגיעה ממעבדות באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי ונהנתה ממימון של סוכנות הפרויקטים המתקדמים למחקרים של הפנטגון. יוצריו השוו את הטכנולוגיה ל-USB ואף לאינטרנט, הזמינים באופן חופשי ונעזרים מתרומות מרחבי העולם כדי להפוך את החדשנות למהירה וזולה יותר. אם ממשלו של ביידן יחליט להתקדם עם ההגבלות, זה עלול לסבך את האופן שבו חברות אמריקאיות וסיניות עובדות יחד על פרויקטים בקוד פתוח. בנוסף, זה יכול לייצר מכשולים עבור סין לייצר לעצמה שבבים וכך גם לפגוע במאמצים של ארה"ב ואירופה לייצר שבבים זולים ורב תכליתיים.