
אילון מאסק מזהיר כי ה-AI הוא "אחד הסיכונים הגדולים" לציוויליזציה
ה-ChatGPT מראה שהבינה המלאכותית התקדמה פלאים - ושזה משהו שכולנו צריכים להיות מודאגים ממנו, כך אומר המיליארדר אילון מאסק.
"אחד הסיכונים הגדולים ביותר לעתיד הציוויליזציה הוא בינה מלאכותית", אמר למשתתפים בפסגת הממשלה העולמית בדובאי, זמן קצר לאחר שהזכיר את הפיתוח של ChatGPT. "זה גם חיובי וגם שלילי ויש לו הבטחה גדולה ויכולת מצוינת", אמר מאסק. אבל, הוא הדגיש ש"עם זה באה סכנה גדולה".
הבוס של טסלה TESLA INC , SpaceX וטוויטר נשאל כיצד הוא רואה את הטכנולוגיה מתפתחת בעוד 10 שנים מהיום. מאסק הוא מייסד שותף של OpenAI, הסטארט-אפ האמריקאי שפיתח את ChatGPT - מה שנקרא כלי בינה מלאכותית שמחזיר תגובות דמויות אדם. ChatGPT הוא הצורה המתקדמת של בינה מלאכותית (AI) המופעל על ידי מודל שפה גדול בשם GPT-3. הוא מתוכנת להבין את השפה האנושית וליצור תגובות המבוססות על גופי נתונים עצומים. ChatGPT "המחיש לאנשים עד כמה הפכה הבינה המלאכותית למתקדמת", לדברי מאסק. "ה-AI היה מתקדם במשך זמן מה, פשוט לא היה לו ממשק משתמש שהיה נגיש לרוב האנשים".
בעוד שמכוניות, מטוסים ועולם הרפואה חייבים לציית לתקני בטיחות רגולטוריים, ל-AI עדיין אין כללים או תקנות השומרים על הפיתוח שלה תחת שליטה, הוא הוסיף. "אני חושב שאנחנו צריכים להסדיר את בטיחות של הבינה המלאכותית, בכנות", אמר מאסק. "זה, לדעתי, למעשה סיכון גדול יותר לחברה מאשר מכוניות או מטוסים או רפואה". הרגולציה "עשויה להאט מעט את הבינה המלאכותית, אבל אני חושב שזה יכול להיות גם דבר טוב", הוסיף מאסק.
המיליארדר הזהיר זה מכבר מפני הסכנות של פיתוח AI בלתי מוגבל. הוא אמר פעם שבינה מלאכותית היא "הרבה יותר מסוכנת" מראשי נפץ גרעיניים. למילים שלו יש יותר כובד ראש היום, שכן עליית ChatGPT מאיימת להעלות את שוק העבודה עם כתיבה מתקדמת יותר, דמוית אנוש.
- דברים שממש לא כדאי לספר לצ'אטבוט שלכם – ואיך לשמור על הפרטיות
- יועץ אישי? פסיכולוג? מה לא כדאי לחלוק עם מנוע ה-AI
מאסק עזב את מועצת המנהלים של OpenAI ב-2018 ואינו מחזיק עוד בנתח בחברה. חלק מהסיבה להחלטתו של מאסק להקים את OpenAI הייתה כי "גוגל לא הקדישה מספיק תשומת לב לבטיחות בינה מלאכותית", אמר. ה-ChatGPT הוביל לקרב סוער בין גוגל GOOGLE , ענקית החיפוש באינטרנט, לבין מיקרוסופט MICROSOFT , שהשקיעה ב-OpenAI ושילבה את התוכנה שלה בדפדפן האינטרנט בינג. גוגל הקימה בתגובה ל-ChatGPT את "בארד". עם זאת, המשקיעים מטילים ספק האם ChatGPT מסוגל להוות איום על הדומיננטיות שלה בחיפוש באינטרנט.
- 4.לרון 22/02/2023 12:03הגב לתגובה זובכל חידוש הסיכון עולה,לכן אלון מאסק מאבחן נכון
- 3.שישקו 16/02/2023 09:22הגב לתגובה זויצטרכו לנתר חלק מהדטה שיכולה ללכת לשימושים רעילים
- לרון 25/02/2023 11:45הגב לתגובה זואתם לא מבינים??!
- 2.אדם .P 16/02/2023 04:18הגב לתגובה זואו של רצון. זה עניין של אבולוצייה. יגיע יום כזה , ממש יום כמו שלישי או רביעי, שבו יחסלו רובוטים את אחרוני האנשים, בדומה לחיסול אחרוני המורדים העבריים על המצדה. וזה לא בגלל שהם ירצו או לא. זה קשור לאבולוציה. ממש כשם שאנחנו ההומוספייאנס רצחנו את אחרוני אבותינו הניאנרדלטיים. אין אפשרות אחרת. אולי לדחות מעט את התאריך.
- לרון 25/02/2023 11:49הגב לתגובה זוהרובוטים יהיו מופעלים ע"י אדם,כך שאין מקום לאפוקליפסה המדוברת,מוציאים את החשמל/בטריות,והעובדים אוטונומית??אין ולא יהיה מצב כזה בזמן אמת,זה טוב לסרטים,גם ז'ול ןןרן לא כאן
- המורדים על המצדה התאבדו ונותר מהם רק אחד, אתה חי בסרט (ל"ת)אנטי אבולוציה 16/02/2023 11:37הגב לתגובה זו
- 1.מזהיר אבל (ל"ת)לא מסביר למה 16/02/2023 01:46הגב לתגובה זו
- חנוך 20/02/2023 15:09הגב לתגובה זולה מספיק הכרה עצמית בשביל להעדיף את המכונה על פני בני האדם. כמו כן, ייתכנו האקרים ומדינות שיפעילו את התבונה המלאכותית לרעה באופן מכוון.
- לרון 25/02/2023 11:52מכונה מכל סוג ניתנת לשליטה גם בעתיד הרחוק,ראו את המכונה המודרנית "פוטין"