הפרלמנט הבריטי הצביע נגד ההסכם של מיי: מה יקרה עכשיו?

חוסר הודאות בממלכה הבריטית ממשיך לאיים על כלכלת המדינה, האם נראה יציאה של בריטניה מהאיחוד האירופאי ללא הסכם? הנה כל התרחישים האפשריים כעת
נועם בראל | (4)

ימים לא פשוטים עומדים בפני ראשת הממשלה הבריטית תרזה מיי, וזאת כאשר לאחר יותר משנתיים של משא ומתן בין הצדדים, הפרלמנט הבריטי הצביע אמש נגד ההסכם שגיבשה ראש הממשלה עם מנהיגי האיחוד והוסיף לחוסר הודאות סביב הפרדות הממלכה המאוחדת מגוש האירו בעוד כחודשיים.

אז מה יקרה עכשיו? ראשית, בעקבות הצבעת הפרמלנט הבריטי נגד ההסכם, הממשל הבריטי יקבל כעת 3 ימי עבודה כדי להציג תוכנית פעולה חדשה. מכיוון שהפרלמנט הבריטי לא מתכנס בימי שישי, התוכנית החדשה צריכה להיות מאושרת על ידי האיחוד האירופי ומוגשת לפרלמנט הבריטי עד יום שני הקרוב, ה-21 בינואר, כאשר ישנם מספר תרחישים שעשויים לקרות.

משא ומתן מחדש ההצבעה אמש שמה בסימן שאלה גדול את יכולתה של מיי לשפר את ההסכם הקיים, אך זו עדיין מאמינה שיש מספר גדול של חברי פרלמנט שעשויים לשנות את דעתם, ולכן לא מן הנמנע שמיי תחזור לבריסל במטרה לשפר ההסכם כך שה"מתנדנדים" יעברו בכל זאת לצד שלה. הנקודה העיקרית עליה מיי צפויה להתעקש היא הגבול עם צפון אירלנד, שתשאר בגוש האירופאי.

בחירות מחדש מנהיג האופוזיציה, ג'רמי קורבין, אמר שהוא יקדם הצבעת אי-אמון בראשת הממשלה תרזה מיי כבר היום (ד'). במידה והרוב יצביע על "חוסר אמון בשלטון הממלכה", לפרלמנט הבריטי יהיו 14 ימים להסכים לסידור הממשל מחדש, כאשר אם זה לא יקרה, הממלכה המאוחדת תלך לבחירות מחדש. נציין כי האיחוד האירופי הצהיר כי גם שינוי בממשלת בריטניה לא יביא לשינוי בהסכם שגובש.

הצבעה חוזרת לאור המצב הנוכחי, לא מן הנמנע שיוחלט על הצבעה חוזרת בנוגע לההפרדות מהגוש האירופי, וזאת כאשר העם הבריטי מבין כעת לעומק את המשמעות של מהלך כזה וייתכן שאף יחזור בו מההחלטה להפרד.

אין ברקזיט במידה ואכן תערך הצבעה חוזרת, ייתכן כי בריטניה לא תעזוב בסופו של דבר את הגוש האירופאי. מיי מצידה אמרה בנאומה כי מהלך כזה "יפגע בצורה קטסטרופית" באמונם של הציבור במערכת הפוליטית הבריטית. 

ברקזיט ללא הסכם במידה והאיחוד האירופאי לא יסכים לשנות את ההסכם הקיים והפרלמנט הבריטי לא יסכים לקבל את ההסכם הנוכחי, ייתכן שבריטניה תמצא את עצמה מחות לגוש האירופי ללא הסכם בכלל. תרחיש כזה עשוי להיות הרסני לכלכלה הבריטית, כאשר על פי התחזיות של בנק אנגליה, במצב כזה עלולה רמת האבטלה בממלכה לעלות לכ-7.5%, מחירי הדירות צפויים לצנוח בכ-30%, הפאונד הבריטי יתרסק והכלכלה כולה תתכווץ בכ-8% בתוך כשנה. 

קיראו עוד ב"גלובל"

 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    בדירה גרים=קורת גג,לעומת מגורים ברחוב (ל"ת)
    בדירה גרים=קורת גג 19/01/2019 14:22
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מסכנים האנשים ש 16/01/2019 18:48
    הגב לתגובה זו
    מסכנים האנשים שגרים ברחוב, כי אין להם בררה ו שהם צרכים לגור ברחוב בחורף , ללא קורת גג
  • 1.
    קומוניזם , איחוד וגלובליזציה טובים אך קשים ליישום (ל"ת)
    לילי 16/01/2019 08:44
    הגב לתגובה זו
  • שוש 16/01/2019 09:21
    הגב לתגובה זו
    ברור. טובים לאצולת הכסף ולשלטון. הון שלטון. כל השאר שזה ההמונים נדפקים בכל אחת מהאופציות הללו. ההמונים נועדו על מנת לממן לשלטון את ההון ולהון את התרכזותו במקום אחד בלבד. בכיסם של העשירים.