
"תקנו אג"ח ארוכות כל עוד התשואה נשארת מעל 5%"
מייקל הארטנט, האסטרטג הראשי של בנק אוף אמריקה, אומר כי "יש לציבור תמריץ להעניש את מדיניות החוב וניהול הגירעון של הממשל"; האם אג"ח עדיפות כרגע על מניות והאם תשואות של 5% באג"ח ארוכות הן הזדמנות או מלכודת?
לנוכח המפולת במחירי האג"ח, מייקל הארטנט, האסטרטג הראשי של בנק אוף אמריקה, ממליץ דווקא להסתכל על המצב כהזדמנות. לדבריו, מדובר ב"נקודת
כניסה מצוינת" למשקיעים ארוכי טווח, והאג"ח הארוכות מגלמות כבר כעת תמחור אטרקטיבי מאוד ביחס לסיכונים.
הארטנט טוען שהעלייה החדה בתשואות משקפת משבר אמון עמוק במדיניות הכלכלית של ארה"ב. "משקיעי האג"ח, שהם הלב הפועם של שוק ההון העולמי,
מתוגמלים היום על כך שהם מאותתים לממשל האמריקאי שהמשך ההתנהלות התקציבית הבלתי אחראית איננה מתקבלת על הדעת", כתב.
הוא מכנה את התופעה הזו "משמרות האג"ח" - גל של משקיעים שמתמרץ את הממשל להתעשת באמצעות סנקציה שוקית: העלאת תשואות. לדברי
הארטנט, ככל שהתשואות ימשיכו לעלות, כך יגבר הלחץ על קובעי המדיניות לפעול לריסון ההוצאות ולייצוב התקציב.
- אגרות החוב האמריקאיות נופלות - התשואה ל-30 שנה מעל 5%
- התשואות מזנקות והדולר נופל: שוק האג"ח מאותת חוסר אמון
המהלכים של טראמפ שוב יוצרים אי ודאות בשווקים
החששות בשוק גוברים בעיקר על רקע הצהרותיו האחרונות של הנשיא דונלד טראמפ,
המתכנן לבצע תוכנית נרחבת לקיצוץ מיסים. המשקיעים מעריכים כי מהלך כזה יכביד באופן דרמטי על הגירעון הפדרלי, שעל פי ההערכות עלול לטפס בטריליוני דולרים נוספים במהלך העשור הקרוב. מדובר בעיתוי רגיש במיוחד, כשתחילת השבוע כבר נפתחה במכה קשה כשסוכנות הדירוג מודי'ס הסירה
מארה"ב את דירוג האשראי המושלם שלה, צעד סימבולי אך בעל משמעות כלכלית עמוקה, שכן הוא שולח מסר ברור למשקיעים על הסיכונים הכרוכים בהחזקת חוב אמריקאי.
ההשפעה לא איחרה להגיע: התשואות על האג"ח ל-30 שנה האמירו, ובמקומות נוספים בעולם, כולל יפן, גרמניה, אוסטרליה ובריטניה, הורגש לחץ דומה על האג"ח הארוכות.
האג"ח מנצחות את המניות - לפחות לפי הארטנט
במהלך השנה האחרונה, הארטנט בלט כקול עקבי נגד שוק המניות, הוא טען שוב ושוב שהאג"ח מציעות יחס סיכון-סיכוי עדיף בתקופה של
חוסר ודאות גיאופוליטית, גירעונות מתרחבים ואינפלציה עיקשת. לטענתו, שוק האג"ח נכנס ל"טריטוריה של שוק דובי", אך בשונה מהמניות, זהו מצב שמאפשר למשקיעים להיכנס במחירים זולים וליהנות מתשואות קבועות, גבוהות ויציבות.
- וורקדיי נופלת אחרי תחזית פושרת - אבל האנליסטים לא מודאגים
- אורקל רוכשת מאנבידיה שבבים ב-40 מיליארד דולר
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
הוא מדגיש כי האג"ח הארוכות מתמחרות כיום תרחישי קיצון, מה שהופך את הסיכון להפסד נוסף קטן יותר, ואת הסיכוי לרווח גדול יותר. במקביל, מדדי המניות המרכזיים בוול סטריט מוסיפים להיחלש, והדולר נחלש מול מטבעות מרכזיים, מגמות שמחזקות את טענתו של הארטנט כי יש לחזור ל"חוף מבטחים" בדמות אג"ח ממשלתיות ארוכות טווח.
תשואות של 5% - הזדמנות או מלכודת?
השאלה שעולה כעת בקרב מנהלי ההשקעות היא האם רמות התשואה הנוכחיות מהוות הזדמנות או שהסיכונים עדיין גדולים. מצד אחד, מדובר בתשואה ריאלית גבוהה יחסית להיסטוריה של העשור האחרון. מצד שני, רבים מזהירים שהשוק עדיין לא הפנים את כל הסיכונים הגלומים במדיניות התקציבית של וושינגטון ובאפשרות להאטה גלובלית.מנגד, גופים מוסדיים, בהם קרנות פנסיה, חברות ביטוח ומשקיעים זרים, עשויים לזהות באג"ח האמריקאיות הזדמנות להחזקת נכס מניב
בתנאים משתלמים, מה שיכול לתרום לייצוב השוק בהמשך.
כך או כך, אחרי תקופה ארוכה שבה נדחק לשוליים מול מניות טכנולוגיה ונדל"ן מניב, שוק האג"ח האמריקאי עושה קאמבק דרמטי, והוא חוזר עם מסר ברור לממשל: אין עוד מקום להתנהלות כלכלית נטולת אחריות. המשקיעים מצביעים ברגליים, ו-5% תשואה על אג"ח ל-30 שנה הם לא סתם מספר, אלא תמרור אזהרה לקובעי המדיניות.
- 2.אנונימי 23/05/2025 20:35הגב לתגובה זוסימול zroz לכל המעוניין
- 1.אנונימי 23/05/2025 17:55הגב לתגובה זואם הריבית גבוהה אז המטבע פקקט.הריבית לא מחזיקה רווח במקרה זה.טרמפ מנסה לאושש את הכלכלה. במכסיםכנראה יגרום לדולר חסר ערך.