ליסה סו (AMD)ליסה סו (AMD)

AMD מודיעה על רכישה עצמית בהיקף ענק ושת"פ עם סעודיה

חברת השבבים הכריזה על תוכנית רכישה עצמית של $6 מיליארד, ונכנסת לשותפות אסטרטגית עם סעודיה בהיקף של עד $10 מיליארד בתחום הבינה המלאכותית

תמיר חכמוף |

אחרי פתיחה מהוססת לשנת 2025, מניית AMD Advanced Micro Devices 4.68%  קופצת בכ-6% בעקבות שתי הכרזות משמעותיות: תוכנית רכישה עצמית נוספת בהיקף של $6 מיליארד, ושיתוף פעולה בהיקף של עד $10 מיליארד עם ממשלת סעודיה בתחום הבינה המלאכותית.


הדירקטוריון אישר לחברה רשות כוללת לרכוש מניות בשווי של כ-$10 מיליארד, מהלך שמגיע לאחר ירידה של יותר מ-6% במניית החברה מתחילת השנה טרם ההכרזה, לעומת ירידה של פחות מ-1% במדד השבבים. "תוכנית הרכישה המורחבת משקפת את האמון של הדירקטוריון בכיוון האסטרטגי של AMD וביכולת שלנו להמשיך לייצר תזרים חופשי משמעותי", מסרה המנכ"לית ליסה סו.


דוחות הרבעון הראשון

AMD  דיווחה ברבעון הראשון על הכנסות של 7.44 מיליארד דולר, עלייה של 36% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, ומעל לציפיות האנליסטים שעמדו על 7.12 מיליארד דולר. הרווח למניה הגיע ל-96 סנט, גם הוא מעל לתחזיות וול סטריט שצפו לרווח של 93 סנט למניה. הרווח הנקי זינק ב-476% לעומת התקופה המקבילה והגיע ל-709 מיליון דולר.

מבחינת הכנסות לפי מגזרים, חטיבת מרכזי הנתונים הובילה עם 3.67 מיליארד דולר, עלייה מרשימה של 57% לעומת אשתקד, וחטיבת הלקוחות (Client) הציגה צמיחה עוד יותר מרשימה של 68% להכנסות של 2.29 מיליארד דולר. מנגד, חטיבת המשחקים רשמה ירידה משמעותית של 30% להכנסות של 647 מיליון דולר, וחטיבת ה-Embedded ירדה ב-3% בלבד ל-823 מיליון דולר.

הרווחיות של החברה השתפרה משמעותית עם שולי רווח גולמי של 50% לפי GAAP (לעומת 47% ברבעון המקביל אשתקד) ו-54% על בסיס non-GAAP (לעומת 52%). הרווח התפעולי קפץ ל-806 מיליון דולר, עלייה מ-36 מיליון דולר בתקופה המקבילה. תזרים המזומנים החופשי כמעט הכפיל את עצמו לעומת אשתקד והגיע ל-727 מיליון דולר, וה-EBITDA המתואם עלה ל-1.95 מיליארד דולר.


הבשורה המרכזית

הבשורה המרכזית מבחינת פוטנציאל הצמיחה הגיעה דווקא מהחזית הגלובלית. AMD הודיעה על שיתוף פעולה עם חברת Humain ועם ממשלת סעודיה להקמת מרכזי מחשוב לבינה מלאכותית בהיקף של 500 מגה-ואט תוך חמש שנים, כחלק ממהלך רחב יותר של ריאד להפוך למוקד על בתחום ה-AI. מדובר בפרויקט דומה בהיקפו לזה של אנבידיה, שפועלת גם היא עם Humain וממשלת סעודיה, אך בניגוד לאנבידיה שמובילה את המהלך כקבלנית ראשית, AMD משתלבת במודל שותפות.

למרות ש-AMD נחשבת למתחרה המשמעותית ביותר של אנבידיה בתחום המאיצים הגרפיים, היא התקשתה עד כה להדביק את קצב הצמיחה. עם זאת, אנליסטים כמו בבנק אוף אמריקה ו-Wedbush רואים דווקא בהתרחבות למזרח התיכון הזדמנות לגידול בשוק הכתובת של שבבי הבינה המלאכותית, שוק שעשוי להתרחב בטריליון דולר נוספים בעשור הקרוב, בין השאר בזכות דרישה מוגברת לשבבים, דאטה סנטרים ורובוטיקה מצד סעודיה ושותפותיה.

קיראו עוד ב"גלובל"


הוצאות הבינה המלאכותית לא צפויות לעצור


ההשקעות בתחום הבינה המלאכותית ממשיכות לצבור תאוצה הן בזירה הגלובלית והן בארה"ב. במהלך ביקורו של הנשיא טראמפ במדינות המפרץ, נחתמו הסכמים משמעותיים עם ענקיות טכנולוגיה אמריקאיות, כולל AMD, Nvidia, אמזון, גוגל ואורקל, בהיקף כולל של כ-600 מיליארד דולר.

במקביל, בתוך ארה"ב, ענקיות טכנולוגיה כמו מיקרוסופט, אמזון, מטא ואלפאבית מתכננות להשקיע מעל 300 מיליארד דולר בשנת 2025 בפיתוח תשתיות בינה מלאכותית. מיקרוסופט לבדה צפויה להוציא עד 80 מיליארד דולר, בעוד שמטא העלתה את תחזית ההשקעות שלה ל-64–72 מיליארד דולר . השקעות אלו מדגישות את המחויבות המתמשכת של החברות להובלת התחום, גם על רקע אי-ודאות כלכלית.

ההשקעות הנרחבות הללו, הן בזירה הבינלאומית והן המקומית, מצביעות על ביקוש יציב ואף גובר לשבבים מתקדמים, במיוחד לאלה המיועדים לחישובים מאומצים ולמודלים של בינה מלאכותית יוצאת. עבור AMD, מדובר בהזדמנות משמעותית להרחיב את נתח השוק שלה ולהתחרות בענקיות כמו אנבידיה, במיוחד לאור ההשקעות הגוברות בתשתיות בינה מלאכותית ברחבי העולם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה