סין
צילום: unsplash

סין: פטורי המכסים האמריקאיים - "צעד קטן ולא מספק"

משרד המסחר הסיני קורא לטראמפ לבטל לחלוטין את המכסים ההדדיים, בעוד התקשורת הממלכתית מציגה את ההקלות כנסיגה אמריקאית

אדיר בן עמי | (3)
נושאים בכתבה סין


משרד המסחר הסיני הגדיר את פטורי המכסים שהעניקה ארה"ב למוצרים טכנולוגיים כ"צעד קטן" וקרא לנשיא האמריקאי דונלד טראמפ "לבטל לחלוטין" את המכסים ההדדיים, הכוללים מכס של 145% על יבוא מסין. "אנו דוחקים בארה"ב להקשיב לקולות ההגיוניים של הקהילה הבינלאומית והגורמים המקומיים, לעשות צעד גדול בתיקון טעויותיה, לבטל לחלוטין את הפעולה השגויה של 'מכסים הדדיים', ולחזור לדרך הנכונה של פתרון חילוקי דעות באמצעות דיאלוג שוויוני המבוסס על כבוד הדדי".


משרד המסחר הסיני הוסיף כי סין "מעריכה את ההשפעה הרלוונטית" של פטורי המכסים על חלק ממוצרי הטכנולוגיה שהוכרזו בסוף יום שישי האחרון. ג'יימיסון גריר, נציג הסחר האמריקאי, אמר ביום ראשון כי "כרגע" אין תוכניות לשיחה בין טראמפ לנשיא סין שי ג'ינפינג. "הסוגיה הזו נמצאת באמת ברמת המנהיגים", אמר.


התגובה בסין למכסים האמריקאיים באה לידי ביטוי הן בתקשורת הממלכתית והן ברשתות החברתיות. הפטורים האחרונים מוצגים בתוך סין כנסיגה של טראמפ והוכחה נוספת לכך ששרשראות האספקה הסיניות אינן ניתנות להחלפה בקלות על ידי חברות אמריקאיות. "דעת הקהל רואה בכך בהרחבה כנסיגה נוספת של ממשלת ארה"ב במדיניות המכסים שלה", כתב העיתון הרשמי "בייג'ינג דיילי". בפלטפורמת הרשתות החברתיות הפופולרית בסין, וויבו, התג "ממשל טראמפ נסוג שוב" דורג במקום השני ברשימת החיפושים החמים.


פטור על מוצרי טכנולוגיה

ממשל טראמפ הודיע בסוף יום שישי על פטור ממכסים למספר מכשירים ורכיבים טכנולוגיים נפוצים, כולל טלפונים חכמים, מחשבים, מוליכים למחצה, תאים סולאריים וכונני הבזק, על פי הנחיות של המכס וביקורת הגבולות האמריקאי. המהלך נתפס כניצחון משמעותי לענקיות הטכנולוגיה, ביניהן אפל, המייצרות מוצרים רבים בסין. עם זאת, ההשפעות ארוכות הטווח על הכלכלה האמריקאית והעסקים הקטנים מהמכסים על סין עלולות להיות בלתי הפיכות.


מכס של 20% על כל המוצרים הסיניים עדיין נשאר בתוקף, למרות ההכרזה על פטורי המכסים. פטורים אלה כוללים מוצרים רבים שהם קריטיים לשרשרת האספקה הטכנולוגית העולמית, אך עדיין משאירים תעשיות רבות אחרות תחת משטר המכסים המחמיר.


המתיחות המסחרית בין ארה"ב לסין היא חלק ממאבק גדול יותר על הגמוניה טכנולוגית וכלכלית עולמית. ממשל טראמפ טוען כי המכסים נועדו להגן על העבודה האמריקאית ולקדם ייצור מקומי, בעוד סין רואה בהם צעד עוין המפר את כללי הסחר הבינלאומיים. המשברים הביטחוניים בין המדינות, כולל המתיחות סביב טייוואן, מקשים עוד יותר על פתרון חילוקי הדעות המסחריים. התוספת של סוגיות ביטחוניות למשא ומתן המסחרי יוצרת שכבות נוספות של מורכבות, המקשות על השגת הסכם מקיף.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 3.
    אנונימי 14/04/2025 09:21
    הגב לתגובה זו
    ארצות הברית גמרה להיות הפראיריים שלהם.
  • 2.
    עושה חשבון 14/04/2025 07:37
    הגב לתגובה זו
    ללא קשר למכסים אסור לקנות מוצרים מארהב . ארהב מוצגת כאויב.
  • 1.
    מלחמת המסחר תמשיך עוד חודשים. 14/04/2025 00:49
    הגב לתגובה זו
    טייוואן התחילה בהכנות לפלישת סין. צבא סין מוכן לפלישה.