איש השיווק של אפריל הוא רוני פלד, מנהל השיווק והפרסום בבנק דיסקונט
שוק כרטיסי האשראי הוא שוק דינאמי הכולל גם כרטיסים חוץ בנקאיים, מותגי קמעונאות ומועדוני צרכנים. תופעת ריבוי הכרטיסים החלישה את הקשר בין הצרכן לבנק, מה שהגביר את פוטנציאל הוויתור על כרטיס האשראי הבנקאי. רוני פלד הוביל מהלך שאמור היה לשנות את המצב: להפוך את כרטיס האשראי של הבנק לגורם מרכזי לשימור לקוחות קיימים, כמו גם לגיוס לקוחות חדשים. ההטבות שמקנה כרטיס האשראי חולקו לשלושה תחומים: מפתח לקניות בבתי עסק שבהם ההנחה ניתנת אוטומטית, מפתח לתרבות - הנחות למופעים ואירועים (בדומה להטבות הניתנות לוועדי עובדים) ומפתח לחנייה - המאפשר חניה חינם בתל אביב ובערים אחרות משעות אחר הצהריים ובסופי שבוע. תוצאות המהלך: מספר המצטרפים עומד על יותר מ-280 אלף לקוחות, 30% מהמצטרפים לחיסכון מפתח דיסקונט הם לקוחות מחזיקי כרטיס חוץ בנקאי, 33% הם לקוחות חדשים שהצטרפו לבנק במהלך השנתיים האחרונות, ל- 40% מהמצטרפים לחסכון מפתח הם לקוחות שעד היום לא הייתה להם תוכנית חסכון בדיסקונט. לדברי וועדת השיווק, במהלכים האלה הצליח פלד להגדיר מחדש הצלחה בקטגוריית כרטיסי האשראי. רוני פלד משמש שנתיים בתפקידו כמנהל השיווק והפרסום בבנק דיסקונט. קודם לכן היה מנהל התקשורת השיווקית בבנק בו הוא עובד 29 שנים.
- 2.דני 05/05/2011 09:50הגב לתגובה זוחבל שהבנק שאני עובד איתו "בנק לאומי" לא עושה דברים דומים. החברים הקרובים שלי היו בלאונרד כהן ואלטון ג'ון ובזכות המפתח שילמו מאות שקלים פחות על הכרטיסים, ואני אכלתי אותה.
- 1.אחד התותחים אם לא ה. מניסיון. (ל"ת)דני 04/05/2011 19:02הגב לתגובה זו
- חג'ג' 05/05/2011 09:21הגב לתגובה זובנק דיסקונט הוא דוגמא ומופת להתנהלות שיווקית ירודה ואוטיסטית. למה לבזבז עשרות מיליונים על כרטיס שהוא אולי מפתח לשימור לקוחות? מי אמר שיש בכלל בעיה של נטישה? מה הקו האסטרטגי שלהם? מזרחיות? אותנתיות? את מי זה מעניין בבנק שלו? בנק דיסקונט סולו (בלי החברות הבנות) מפסיד כסף! איך אפשר לתת פרס למנהל השיווק של הבנק הכי גדול הכי קטן במשק? איך אפשר לתת פרס למנהל שיווק שלא מציג שום אסטרטגיה שיווקית, שום בעלות על טריטוריה רלוונטית, שום ביצועים כספיים חיוביים? הפרס הזה ככל הנראה מכור, או שלמישהו נדפק השכל מכל המצות של פסח.