העסקה שסידרה את אלביט הדמיה: "EDT תיפתח בפנינו דלתות לעסקאות אטרקטיביות נוספות"
חברת אלביט הדמיה מסכמת את הרבעון השני של השנה עם גידול של כ- 236% בהכנסות לעומת הכנסות הרבעון המקביל אשתקד, 561 מיליון שקל הרבעון לעומת 167 מיליון שקל אשתקד. הגידול נובע בעיקר מרווח של כ-385 מיליון שקל המיוחס לרכישת 48% מ- MDT ביוני 2010 במחיר הזדמנותי. הרווח נובע מהפער בין מחיר הרכישה לבין השווי ההוגן של נכסי MDT ליום הרכישה.
הרווח ברבעון המיוחס לבעלי מניות הרוב הסתכם בכ- 216 מיליון שקל (הרווח כולל חלק המיעוט הסתכם בכ- 275 מיליון שקל) בהשוואה להפסד המיוחס לבעלי מניות הרוב בסך של כ- 207 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד (סך ההפסד ברבעון המקביל אשתקד כולל חלק המיעוט הסתכם בכ- 252 מיליון שקל).
יצוין כי במהלך הרבעון פתחה חברת הבת פלאזה סנטרס שני מרכזים מסחריים בפולין והיא ממשיכה להתמקד בפיתוח מרכזים בהם היא מזהה ביקוש מצד שוכרים מחד ואפשרות לקבלת מימון בתנאים אטרקטיביים מאידך, בעיקר בפולין ובסרביה. בהתאם לכך לאחרונה חתמה פלאזה על הסכם מימון לפיתוח מרכז מסחרי בקרגויביץ סרביה בו עוד בטרם החלה הבניה השכירה החברה כ- 60% מהשטחים.
ההכנסות ממימוש ומהפעלת מרכזים מסחריים הסתכמו בכ- 27 מיליון שקל לעומת כ- 22 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ברבעון הנוכחי ובמקביל לו, לא מומשו מרכזים מסחריים על ידי פלאזה וזאת בהתאם למדיניותה להחזיק ולהפעיל מרכזים מסחריים פעילים עד למועד בו יבשילו התנאים למימושם . עלויות מימוש והפעלת מרכזים המסחריים הסתכמו בכ- 37 מיליון שקל לעומת כ-49 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון בעלויות נובע בעיקר מירידה בתשלום מבוסס מניות ומתיסוף השקל מול היורו.
ההכנסות ממכירת מערכות רפואיות קטנו ב-50% והסתכמו בכ- 8 מיליון שקל לעומת כ- 16 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. העלויות והוצאות בגין מכירת מערכות רפואיות הסתכמו בכ- 16 מיליון שקל בדומה לרבעון המקביל אשתקד. בנוסף, הוצאות המחקר ופיתוח הסתכמו בכ- 14 מיליון ש"ח לעומת כ- 17 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד.
התחלת פעילות רשת GAP בישראל במחצית השנייה של 2009, הובילה לגידול בהכנסות לסך של כ-40 מיליון שקל, לעומת כ-28 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
הוצאות מימון נטו הסתכמו בכ- 50 מיליון שלק לעומת כ- 190 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הקיטון בהוצאות בסך של כ? 140 מליון שקל נובע בעיקר מהוצאות שאינן תזרימיות כמפורט להלן: א. קיטון של כ- 202 מיליון שקל הנובע מהכנסות לא תזרימיות בגין שינוי בשווי ההוגן של מכשירים פיננסיים (בעיקר שיערוך איגרות חוב של פלאזה סנטרס , עסקאות הגנת מטבע וריבית, נגזרים אחרים וני"ע סחירים הנמדדים בשווי הוגן דרך הרווח והפסד) שהסתכם ברבעון השני של שנת 2010 להכנסות בסך של כ- 60 מיליון שקל לעומת הוצאות של כ- 142 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ב. גידול בסך של כ- 61 מיליון ש"ח הנובע מהוצאות לא תזרימיות שמקורן מהשפעת שערי חליפין שהסתכמה ברבעון השני של שנת 2010 לסך של כ-51 מיליון שקל לעומת הכנסות של כ -10 מיליון ש"ח ברבעון המקביל אשתקד. ג. ההון העצמי ליום 30.6.2010 הסתכם בכ- 2.2 מיליארד שקל לעומת כ- 2.1 מיליארד שקל ב- 31.12.09. ד.יתרות המזומנים וניירות הערך לזמן קצר וארוך שבידי הקבוצה מסתכמות בכ- 2 מיליארד שקל לעומת סך של 2.3 מיליארד שקל ב 31.12.2009.
דודי מחלוף, מנכ"ל משותף באלביט הדמיה מסר: "זהו רבעון ראשון בו משתקפת במאזן החברה עסקת ארצות הברית. במסגרת עסקה זו רכשנו, ביחד עם השותפים שלנו באמצעות קרן ההשקעות שהקמנו, שליטה בחברת EDT אשר בבעלותה מרכזים מסחריים מניבים בשווי של כ- 1.5 מיליארד דולר. רכשנו את החברה במחיר הזדמנותי המשקף מחיר רכישה של כמחצית מהונה העצמי וזאת עקב מצבה המימוני ומבנה החוב הבעייתי טרם הרכישה וטרם הזרמת כספי הנפקת הזכויות לחברה. נכון להיום EDT הינה חברה בריאה ויציבה שהכנסותיה ויתר הפרמטרים התפעוליים שלה ישתקפו בדוח הרווח והפסד של אלביט הדמיה החל מהרבעון הבא. חשוב לציין כי הרווח שנבע לחברה מעסקת זו ברבעון הנוכחי נימדד לפי שווי הוגן המשקף תשואה של כ- 8.6% ועל בסיס ההכנסות מהנכסים נכון למועד הרכישה. אנו צופים כי יחול שיפור עתידי במגזר המרכזים המסחריים בארה"ב אשר יוביל הן לירידה בתשואות והן לשיפור בהכנסות אשר יניבו לאלביט רווחים נוספים מהשקעה זו בעתיד".
מחלוף מוסיף כי "קרן ההשקעות ממשיכה באיתור ובחינה של עסקאות נוספות בארצות הברית ולהערכתנו עסקת EDT תיפתח בפניה דלתות לקראת ביצוע עסקאות אטרקטיביות נוספות".
האנליסט אדר עציוני ממגדל שוקי הון אומר כי "בנטרול הרווח מ-EDT ורווחי מימון שנבעו ממכשירים פיננסיים, תוצאות אלביט הדמייה לרבעון השני היו חלשות, כאשר את עיקר השיפור התפעולי תורמת פלאזה סנטרס. תוצאות החברה לקוניות ואינן מאפשרות ניתוח ברמה מספקת על מנת לעמוד על השינויים שהתרחשו בכל מגזר וסעיף. רמת המינוף הנוכחית עומדת על כ-74% מהשווי הנכסי הכלכלי ועל כ-77% מהשווי הסחיר. אנו חוזרים על העדפתנו לפלאזה לעומת חברת האם". אנו מסקרים את אלביט הדמייה בהמלצת מכירה עם מחיר יעד של 42 ₪.