דו"ח העושר של מריל לינץ': מספר המיליונרים הישראלים צמח ב-2007 הרבה מעבר למספר בעולם
הצמיחה המהירה במשק הישראלי הביאה 1,000 ישראלים לזכות בתואר "מיליונר" בשנת 2007. מספר המיליונרים הישראלים צמח בשנה החולפת ב-13.6% והגיע ל-8,200 איש - קצב גידול המהיר יותר מפי 2 מהקצב העולמי (העומד על 6%). כך עולה מדו"ח העושר של בית ההשקעות מריל לינץ', בו מצוין כי הצמיחה הכלכלית והגאות בשווקים הפיננסים אפשרו ליותר אנשים להתעשר דרך גיוסי הון והנפקות בשווקים.
דו"ח העושר של מריל לינץ' מגדיר מיליונר כמי שבידיו לפחות מיליון דולר ויותר נזיל ופנוי, לא כולל הון המושקע בנכסים ובניכוי כל ההתחייבויות. לפי הדו"ח, מחזיק כל מיליונר בעולם בממוצע הון נזיל של כ-4 מיליון דולר. בישראל חיים היום גם 97 מולטי-מיליונרים (שהונם הנזיל עולה על 30 מיליון דולר) שכן בשנה שעברה נוספו 10 ישראלים לאוכלוסיה זו.
אז מה העשירים עושים עם הכסף? לפי הדו"ח, המיליונרים מבזבזים חלק גדול מהונם ב"השקעות של תשוקה" שכוללים מוצרי מותרות כגון מטוסים פרטיים, יצירות אמנות, מכוניות יוקרה, יאכטות, תכשיטים ואפילו רכישת קבוצות ספורט. חלק גדול מאותם משקיעים אף נוהגים להוציא סכומי כסף גדולים על השקעות של תשוקה שאינן מוחשיות כגון בילויים ייחודיים וחופשות חלום חווייתיות. אולם ההשקעה הגדולה ביותר של העשירים (באופן יחסי) היא בתחום האמנות, שכן השקעתם ביצירות אמנות היוותה כ-16% בשנה שעברה.
אך הישראלים לא לבד. כאמור, מספר המיליונרים בעולם גדל בשנת 2007 ב-6% והגיע ל-10.1 מיליון איש אשר מחזיקים בהון עתק של 40.7 טריליון דולר.
החלוקה הגיאוגרפית של מספר המיליונרים בעולם מלמדת כי דווקא השווקים המתעוררים הובילו את הגידול במספר המיליונרים בשנת 2007 כאשר הצמיחה הגדולה ביותר נרשמה במדינות המזרח התיכון (15.6%), במדינות מזרח אירופה ובעיקר ברפובליקות של ברית המועצות לשעבר (14.3%) ובאמריקה הלטינית (12.2%). בהודו, המדינה המובילה ב"ייצור" מיליונרים חדשים, חיים 123 אלף מיליונרים ובסין 415 אלף.