הממשלה מזניחה - העובדים מפוטרים: 90 עובדות פוטרו היום ממתפרת חורפיש בשל היחלשות הדולר

בעל המתפרה: הדבר תמוה - דמי האבטלה שישולמו לעובדות יעלו למדינה פי 3 מהסיוע
עדי בן ישראל |

כבר 9 חודשים שפתחי שנאן, בעל מתפרה בחורפיש, מנסה להיאבק בהיחלשות הדולר מול השקל ללא סיוע הממשלה, מימן מכיסו את הגידול בהוצאות וספג הפסדים של 100 אלף שקל בחודש. היום הוא נשבר.

90 עובדות המתפרה בחורפיש קיבלו היום מכתבי פיטורים בשל הפסקת הסיוע מצד משרד התמ"ת (סיוע של 1,000 שקלים בחודש) וכן בשל היחלשות הדולר (המתפרה תופרת במחירים דולריים).

שנאן מאשים את הבירוקרטיה במשרד התמ"ת, המחסלת כליל את המתפרה למרות צבר ההזמנות הקיים. בפנייה לאיגוד הטקסטיל והאופנה בהתאחדות התעשיינים, אומר שנאן, כי מתחילת השנה לא חודש הסיוע למתפרה וכי כבר לפני 9 חודשים ביקש לקיים דיון עם משרד התמ"ת על המשך פעילות המתפרה.

"בכל פגישה עם צמרת המשרד נאמר לי כי משרד התמ"ת תומך בהמשך הסיוע למתפרה וכי המתפרה לא תיסגר והעובדות ימשיכו לעבוד בסיוע המשרד", מסר שנאן. "כך, במשך 9 חודשים תמימים הוליך אותי משרד התמ"ת שולל וגרם לי להאמין כי אכן הוא יסייע בנושא, ויביא לפתרון הבעיה".

שנאן מביע תמיהה על חוסר רצונה של הממשלה לסייע, שכן דמי האבטלה שישולמו לעובדות שפוטרו יעלו למדינה פי 3 מהסיוע בשל היעדר מקורות תעסוקה אחרים בכפר חורפיש. המתפרה, נציין, פועלת כבר 6 שנים ומעסיקה עובדות בגילאים 20-45. המתפרה נותנת ליצואנים שרותי תפירה בקבלנות משנה, כאשר הלקוחות העיקריים הם תפרון בתחום ההלבשה התחתונה ואופיס טקסטיל בתחום המצעים.

איגוד הטקסטיל בהתאחדות התעשיינים קורא לממשלה, לאוצר ולמשרד התמ"ת לעשות הכל כדי למנוע את סגירת המתפרה ובמקביל, לעודד הקמתן של מתפרות חדשות על-פי המודל שהיה קיים עד לתחילת השנה במתפרת חורפיש. במסגרת המודל, הממשלה תעביר ישירות לעובד סכום של 1,000-1,500 שקלים בחודש למשך 5 שנים, דבר שיביא לקליטתם של 1,500-2,000 עובדים נוספים בתעשיית הטקסטיל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה