סוחרי מט"ח בעולם: "הדולר ייחלש, הסיכויים להתערבות בשוק המט"ח יגדלו ברבעון השני"

סוחרים: הדולר ייחלש מול האירו ל-1.6 ואז תגיע ההתערבות של ה-G7. התנאים כיום בשוק מזכירים את התנאים ששררו ערב ההתערבות הקודמת
עדי בן ישראל |

חולשת הכלכלה האמריקנית חבטה בדולר לשפל שלא נראה בעולם מאז 1971. כעת, סוחרי מט"ח מובילים בעולם מדברים בביטחון על האפשרות שפורום מדינות ה-G7 יתערב בשוק על מנת לחזק את הדולר. החולשה במטבע האמריקני מסייעת אמנם להגדיל את הייצוא מארה"ב, אולם דבר זה בא על חשבונן של מדינות אחרות, אשר יחסי הסחר שלהן עם ארה"ב נפגע.

"הסיכויים להתערבות משולבת בשוק המט"ח יגדלו ברבעון השני של השנה כי הדולר ימשיך להיחלש", אומר מיטול קוטצ'ה, ראש מחלקת מט"ח ב-Caylon. החברה היא חטיבה של הבנק הגדול ביותר בצרפת, Credit Agricole.

למרות ההתאוששות האחרונה בשערו של הדולר בעולם בימים האחרונים, אסטרטגים בבית ההשקעות דויטשה בנק, ברוקרז' המט"ח הגדול בעולם, עדיין מאמינים כי הדולר ימשיך להיחלש עד לרמה של 1.6 מול האירו (לעומת 1.537 כיום). ברוקרז' המט"ח הרביעי בגודלו בעולם, רויאל בנק אוף סקוטלנד, סבור גם הוא שהסיכוי להתערבות משולבת גדל ו"יהפוך לחמור" כאשר הדולר ייפול אל מתחת לרמה של 1.6 מול האירו.

"החולשה האחרונה של הדולר באה בהפתעה לאנשים רבים ומהלכים חדים כאלה מגדילים את הסיכוי להתערבות משולבת של הבנקים המרכזים בשוק", סבור הנס גנתר-רדקר, ראש מחלקת מט"ח בבנק BNP Paribas. הבנק, נציין, היה המדויק ביותר בתחזיותיו מבין כל סקרי בלומברג שנערכו בשנת 2007. "בעוד התנודתיות גוברת, הסיכויים להתערבות כזו גדלים".

הפעם האחרונה בה התערבו הבנקים המרכזיים בשוק המט"ח העולמי אירעה ב-1995, וכיום ניתן להבחים במספר מאפיינים בשוק המזכירים את המצב אז. מדד הדולר של הפדרל ריזרב ירד ל-69.2631, הנמוך ביותר מזה 37 שנים. התנודתיות באופציות על הדולר עלתה ל-14.5% בשבוע החולף, כפי שקרה ב-1995, וזאת לעומת 9.62% בשלהי פברואר האחרון.

ב-9 בפברואר הצהירו 7 המדינות החברות בפורום G7 (ארה"ב, בריטניה, קנדה, יפן, גרמניה, צרפת ואיטליה) כי "עודף התנודיות בשוק המט"ח אינו רצוי". קבוצת המדינות תיפגש שוב ב-12-13 באפריל.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה