אסיה רשמה ירידות שערים בצל נתון המשרות האמריקני והפיננסים

במדדים: בסין, שנחאי ירדה 3.6%. בטוקיו, המדד הראשי בדרך לרמתו הנמוכה ביותר מאז ה-22 לינואר, בעוד הניקיי 225 משיל 1.96%
אריאל אטיאס |

המדדים המובילים באסיה סגרו בירידות שערים את יום המסחר הראשון לשבוע זה ונפלו לשפל של שבעה ימים, בהובלת חברות הכרייה, יצרניות הרכב והפיננסים. הסנטימנט השלילי פקד את היבשת המזרחית בהמשך לנתונים שפורסמו ביום שישי על קיצוץ במשרות בארה"ב שהעצימו את החששות שהכלכלה הגדולה בעולם כבר נמצאת במיתון.

"סביר, כי הסנטימנט בשוק הוא הכי גרוע שאפשר", אמר סטיבן מארש, שעוזר לנהל 632 מיליון דולר בבית ההשקעות טראסט, בסידני. "כולם חשבו שארה"ב תיכנס למיתון ועכשיו אנחנו מקבלים את הנתונים שמוכיחים זאת".

חברת 'טיוטה מוטור', יצרנית הרכב הגדולה ביותר ביפן, נסוגה לאחר שמטבע היפני טיפס לשיא של שמונה שנים בעקבות ספקולציות שהפדרל ריזרב יחתוך חדות את שיעורי הריבית. חברת BHP Billiton, חברת הכרייה הגדולה ביותר בעולם, ירדה בצל החששות שהביקוש למתכות יחלש.

בסקטור הפיננסים בלטו בירידות, קבוצת 'מיצובישי פיננשל' בבורסה בטוקיו, 'קבוצת הבנקאות של אוסטרליה וניו זילנד' בבורסה בסידני, 'קאתי החזקות פיננסים', בבורסה בטייפי.

במלזיה, מדד המניות הראשי רשם את הירידה היומית הגבוהה ביותר מאז 1998, לאחר שהקואליציה של ראש הממשלה אחמד אבדללה בדוואי איבדה את הרוב היחסי שלה בפרלמנט, בפעם הראשונה בארבעת העשורים האחרונים.

במדדים: בסין, שנחאי ירדה 3.6%. בטוקיו, המדד הראשי בדרך לרמתו הנמוכה ביותר מאז ה-22 לינואר, בעוד הניקיי 225 משיל 1.96%. בהונג קונג, האנג סנג עשה סיבוב פרסה וסגר בעלייה של 0.9%.

כל המדדים המובילים בבורסות באסיה ירדו בשיעור דו-ספרתי מאז תחילת השנה ברקע לחששות להמשך מחיקות בסקטור הפיננסים ולמיתון בארה"ב. חששות שהובילו למחיקה של כ-5 טריליון דולר משוקי המניות הגלובליים, כך ע"פ נתוני בלומברג.

מניות במרכז

מניות 'טיוטה', שהשוק הגדול ביותר שלה הינו צפון אמריקה, נפלו בכ-2.3%. כל התחזקות במטבע היפני של 1 יין אל מול הדולר מפחיתה כ-342 מיליון דולר מהרווח התפעולי של טיוטה, זאת ע"פ נתוני החברה.

מניות 'סוני', שכ-24% מהכנסותיה נובעות ממכירות מוצרי אלקטרוניקה בארה"ב, ירדו 5%. זאת למרות שדו"ח ממשלתי שפורסם הבוקר הצביע על עלייה, בשיעור הגבוה ביותר בשבע השנים האחרונות, בהזמנות למכונות ביפן.

מניות 'טייוואן ייצור מוליכים למחצה', יצרנית השבבים בהזמנה אישית הגדולה ביותר בעולם, משילות 4.4% מערכם.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה