מט"ח: השקל מתחזק כנגד העיקריים; הדולר סביב 4.236
השקל מתחזק הבוקר כנגד העיקריים. הדולר יורד בשעה זו כ-0.36% ונסחר סביב 4.236 שקל. האירו משיל 0.29% לרמה של 5.685 שקל.
מחדר העסקאות של פינוטק נמסר, כי התנודתיות החדה בשווקים לא פוסחת על הזוג דולר/שקל. לאחר שסגר היציג על 4.2510 חזר השקל להתחזק אל מול הדולר בשעות אחר הצהריים ונסחר סביב הרמות של 4.2350. מחד, ההערכות הסוחרים כי נגיד בנק ישראל סטנלי פישר יעלה את הריבית פעם נוספת בחודש הקרוב על רקע נתוני האינפלציה האחרונים מעניקה תמיכה למטבע הישראלי, אך מאידך, התחזקותו של הדולר בזירה הגלובלית עדיין לא באה לידי ביטוי אל מול השקל. הימשכות המגמה השלילית באחד העם ובבורסות העולם בכלל מורידה את תאבון המשקיעים לסיכון החוזרים לשטר הירוק. כמו כן פער הריביות השלילי אל מול ארה"ב מוסיף גם הוא ללחוץ את הזוג לכיוון מעלה.פריצה חזרה של רמת ה 4.2500 עשויה להוביל את הזוג אל עבר רמות ה 4.3000.
היין המשיך להסחר בעליות כשהוא מתקדם אל עבר רמתו הגבוהה ביותר מזה ארבעה עשר חודשים אל מול הדולר. החשש מהתפשטותו של משבר שוק המשכנתאות המשני אל מחוץ לגבלות ארה"ב הביא את משקיעי ה Carry Trade למכור את החזקותיהם המסוכנות במניות, אג"ח חברות ומטבעות בעלי תשואה גבוהה יותר ולקנות חזרה את היין.המטבע היפני התחזק בכ 4% אל מול הדולר ובשלב מסויים כ 9% אל מול הקיווי. התנודתיות עלתה גם היא בחדות כשהאופציות על היין מגיעות לשיעור תנודתיות של 20% הגבוהה ביותר מזה תשע שנים. המשך כיוונו של היין יהיה תלוי רבות גם בתגובתיהם של המשקיעים היפנים אשר הוציאו כספם אל מחוץ לגבולות יפן, במידה ויגיבו בעצבנות אנו עשויים ליראות את היין אף מתחזק מעבר לרמות הנוכחיות.
כעת נסחר היין סביב הרמות של 112.95 אל מול הדולר ,151.50 אל מול האירו ו 223.30 כנגד הסטרלינג.
אמש סיימו בורסות ארה"ב במגמה מעורבת אך הימשכות החששות מהיווצרותו של משבר פיננסי עולמי צבעו את בורסות אסיה באדום. התנודתיות הגבוהה בשווקי ההון ועלייתן של רמות הסיכון מחזירה משקיעים רבים אל השטר הירוק ולאג"ח של ממשלת ארה"ב אשר נחשבים להשקעות בטוחות יותר.הסערה האחרונה מביאה משקיעים רבים להטיל ספק בכך שהבנק המרכזי האירופי ובנקים מרכזיים של מדינות נוספות אשר היו צפויים להעלות את הריבית פעם נוספת בתקופה הקרובה אכן יעשו כן. סיבות אלו הביאו להתחזקותו של הדולר כנגד כל המטבעות העיקריים להוציא היין. כעת נסחר הדולר סביב הרמות של 1.3410 כנגד האירו ,112.95 אל מול היין ו 1.9760 אל מול הסטרלינג.
היום יחסית דל בפירסומים כלכליים כשמרבית תשומת הלב תופנה אל עבר ההתפתחויות בשווקי ההון. בגרמניה יפורסם מדד המחירים ליצרן ב 06:00 (GMT) וצפוי להצביע על עליה לרמה של 0.3% אך בעקבות המשבר הנוכחי ירדו צפיות המשקיעים להעלאת ריבית נוספת בגוש האירו בחודש ספטמבר. בארה"ב יפורסם סקר ביטחון הצרכן ב 14:00 (GMT) וצפוי להצביע על ירידה לרמה של 88 נקודות אשר עדיין נחשבת חיובית למשק האמריקאי.
נפט: הזהב השחור ניפגע גם הוא מהירידות האחרונות בבורסות העולם כשהוא נסחר בירידות סביב הרמות של 71.500 דולר לחבית. כלכלנים מעריכים כי גל מכירות החיסול בשווקי ההון עשוי ליצור האטה בכלכלה העולמית וכתוצאה מכך לירידה בביקושים לנפט. כמו כן משקיעים רבים מנזילים את נכסיהם ומוכרים גם את החזקותיהם בנפט. סופת ההוריקן שעשתה את דרכה למפרץ מכסיקו אך לבסוף סטתה מדרכה הוסיפה ללחץ המכירות של הזהב השחור. כעת נסחר חוזה עתידי על הנפט סביב הרמות של 71.375 דולר לחבית.
זהב: הירידות בשווקי ההון הביאו קרנות רבות לממש את רווחיהם בזהב ויצרו לחץ של מוכרים על המתכת היקרה. בנוסף, העליה המשמעותית בתנודתיות המחיר מוסיפה גם היא למכירתו של הזהב כתוצאה מעליית פרמיית הסיכון. אנאליסטים טוענים כי פריצה של רמת ה 640 דולר לאונקיה עשויה להחזיר את הזהב אל עבר רמות השפל של 600 דולר לאונקיה אשר נירשמו בתחילת ינואר. כעת נסחר חוזה עתידי על הזהב סביב הרמות של 652.8 דולר לאונקיה.