הרעה קלה של 1% במצב סיכונו העסקי של המשק בפברואר
במהלך החודש החולף חלה עלייה מתונה במספר החברות והעסקים הנמצאים בסכנת סגירה, כך עולה מנתוני מדד הסיכון המשולב של קבוצת BDI לסיכום הסיכון העסקי במשק. מנתוני המדד המתפרסמים היום עולה כי מספר החברות והעסקים הנמצאים בסכנת סגירה בחודש פברואר גדל בכ-3.5% ממספרם בחודש הקודם. בחודש פברואר ריחפה סכנת הסגירה על כ-46,400 חברות ועסקים, זאת בהשוואה לכ-44,800 בחודש הקודם.
כלכלני BDI מציינים כי במהלך החודש החולף עלה שיעור החברות הנמצאות במצבי סיכון גבוהים במיוחד, במקביל לקיטון בשיעור החברות במצבי סיכון ממוצעים. מבין כלל החברות והעסקים בישראל כ-14.5% מהן נמצאות במצב סיכון גבוה במיוחד (לעומת 14% בחודש הקודם), 15.3% מהן במצב סיכון גבוה מהממוצע (לעומת 14.9% בחודש הקודם), 62% במצב סיכון בינונית (לעומת 62.9%) ו-8.2% במצב סיכון זניח וטוב במיוחד, כמו בחודש קודם.
עוד עולה מנתוני BDI, כי בחודש פברואר, רשם המשק הישראלי הרעה קלה במצב סיכונו העסקי, כלכלני הקבוצה מציינים, כי בחודש זה הורע הסיכון העסקי במשק בכ-1%, והגיע לרמה של 5.98, זאת בהשוואה ל-5.92 בחודש ינואר.
נתוני המדד ממשיכים להצביע על-כך, שבחודש פברואר, למרות ההרעה הקלה שרשם המשק במצב סיכונו העסקי, מצבם של חברות ועסקים רבים עדיין טוב, במיוחד בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, אז עמד מדד הסיכון המשולב על רמה של 6.09 (בהשוואה ל-5.98, כאמור, בחודש האחרון).
מנכ"ל משותף בקבוצת BDI, תהילה ינאי, מציינת, כי למרות הגידול הקל שנרשם בחודש החולף, חשוב להביט על המכלול השלם ולראות את הירידה הכוללת במצב הסיכון העסקי של רבים מהחברות והעסקים בארץ. יתרה מכך, ניתן לצפות כי במידה ולא יחולו אירועים פוליטיים או מדיניים בלתי צפויים, הרי שבמהלך החודשים אפריל ומאי צפוי מצב הסיכון של המשק הישראלי לשוב ולהשתפר, זאת בשל הסמיכות לחגים.
בחודש פברואר חזר ענף הכימיקלים לצמרת רשימת הענפים החזקים והבטוחים ביותר, לאחר שבחודש הקודם ויתר על מקומו לטובת ענף הנייר והקרטון וירד למקום השני ברשימה. סיכונו העסקי של ענף הכימיקלים עמד בחודש החולף על רמה של 4.34, בהשוואה ל-4.75 בחודש ינואר ול-4.47 בתקופה המקבילה אשתקד. ענף הכימיקלים הוא הענף היחיד שסווג החודש ברמות הסיכון הנמוכות והזניחות .