אחרי עונת הדו"חות: 3 מניות מומלצות בת"א שמסמנים ברוסאריו
לא מעט מניות בלטו בת"א ברקע לתוצאות החזקות שהציגו בסיכום הרבעון הראשון - אך רק אלה הן המומלצות ביותר
עונת הדו"חות בבורסה בת"א לרבעון הראשון של 2017 הסתיימה בשבוע החולף. הדו"חות הכספיים מאפשרים הצצה למצבן של החברות השונות. במהלך הימים הקרובים נציג בפניכם את המניות המומלצות על ידי מחלקות המחקר הבולטות. היום אנו מציגים את המניות המומלצות של רוסאריו ייעוץ ומחקר.
אנרג'יקס -0.83%
נקודות עיקריות: "זכייה בהליך התחרותי הראשון במכרזי המדינה - במסגרת ההליך התחרותי הראשון שפורסם על ידי רשות החשמל, החברה זכתה במלוא ההספק האפשרי למציע בודד (כ-70 מגה וואט) בתעריף מובטח של 19.9 אגורות ל- KWh. התעריף מובטח למשך 23 שנים צמוד למדד המחירים. הזכייה במכרזים מחייבת את החברה לעמוד בלוח זמנים מהיר להקמת המתקנים בשנתיים הקרובות. על פי הערכת החברה, סך ההכנסות הצפויות לחברה מהמתקנים הינו 28-33 מיליון שקל בשנה".
"הכנסות החברה ברבעון ממכירת חשמל הסתכמו לכ-30.5 מיליון שקל לעומת כ-23.4 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. חשוב לציין, שרק ברבעון האחרון של 2016 מתקני החברה פעלו באופן מלא (בשנת 2016 הכנסות ממכירת חשמל היו כ-113 מיליון שקל, כאשר ברבעון האחרון של 2016 ההכנסות עמדו על כ- 33 מיליון שקל). החברה משאירה את התחזיות לשנת 2017 על כנן: החברה מעריכה כי הכנסותיה בשנת 2017 יסתכמו בכ-134 מיליון שקל וה-FFO יסתכם בכ-79 מיליון שקל".
"שוק האנרגיה בפולין – מחיר התעודות הירוקות בחודשים האחרונים ממשיך במגמת ירידה, כאשר למועד הדוח מחיר התעודות עומד על 27 זלוטי (המחיר העדכני הינו 30 זלוטי, כאשר בתחילת החודש עמד על 40 זלוטי). החברה אינה סוחרת בתעודות הירוקות בבורסת החשמל בשל המחירים הנמוכים וצופה בטווח הארוך עליה במחיר. בעקבות ירידת מחיר התעודות, רשמה החברה ירידת ערך בתקופת הדוח בסך של 3.3 מיליון שקל אשר נרשמו כחלק מהוצאות התפעול והוביל להפסד ברבעון של 1.8 מיליון שקל".
"החברה ממשיכה לחזק את מעמדה בתחום האנרגיות המתחדשות בישראל, הן באמצעות היערכות וזכייה במכרז המדינה הראשון בתחום ה-PV, והן באמצעות המשך קידום פרויקט הרוח "ארן" ברמת הגולן. התחום בישראל נמצא בתנופה אדירה ומכרזים בהיקפים שלא היו בעבר. ההתמקדות בשוק הישראלי מגדילה את פיזור הנכסים של החברה ומפחיתה את התלות בפרויקטים בפולין. אנו חוזרים ומציינים את מבנה ההון שהשתפר בעקבות ההנפקה האחרונה והניסון הרב שצברה בתחום, מאפשרים לחברה לבצע השקעות משמעותיות תוך היערכות מוקדמת למכרזים, ולהיות שחקן מרכזי בתחום האנרגיות המתחדשות". "שווי ומומנטום - פעילות החברה בשנת 2017 טומנת בחובה הזדמנות משמעותית בהגדלת ההספק המותקן של החברה. בשלב זה, איננו מכניסים להערכת השווי את הזכייה במכרז הפוטו-וולטאי בהיקף של 70 מגה וואט, אך צופים פונטציאל משמעותי בעקבות תוכנית הקמה מהירה של הפרויקטים והיתרון של החברה כקבלן הקמה וכיזם (נעדכן את הערכת השווי בהתאם לדיווחי החברה וקצב התקדמות הפרויקט). הפעילות בפולין דורשת המשך מעקב בנוגע למחיר התעודות הירוקות וההסדרה בשוק, כאשר החברה הודיעה שאינה מתכוונת לבצע השקעות חדשות במדינה. אנו מותירים את השווי ההוגן למניה בשלב זה על 2.86, כאשר נזכיר כי רק הפרויקטים המניבים של החברה מתומחרים במודל ללא הפרויקטים בשלבי היזום השונים, כך שקיים upside נוסף שיתומחר רק עם בהתאם להתקדמות הפרוייקטים". בזק -0.09% נקודות עיקריות: "ארבע מסקנות עיקריות מהדו"חות וממה שצפוי בהמשך השנה בדו"חות בזק ודו"חות חברות הסלולר: 1.מחירי הסלולר יישארו נמוכים בשנתיים הקרובות ולא נראה עלייה ב-ARPU (הכנסה חודשית ממוצעת למנוי). 2. התחרות בטלוויזיה תגבה קורבנות, אולם לבזק יש מקורות לפיצוי בדמות השוק הקווי והשוק הסיטונאי שמיטיב איתה. 3. אין חשש לתוצאות השנתיות של בזק וזה הרבה בתקופה הנוכחית ואנו חושבים שבשנה הבאה יהיה דומה. 4. ביטול ההפרדה המבנית יגיע מוקדם ממה שרובינו מצפים".
"שוק התקשורת הופך משנה לשנה להיות קשה יותר עבור כל המפעילים. הדבר נובע מרגולציה עקומה, פופוליזם בקבלת החלטות ועכשיו גם נספר כי אין באמת משרד תקשורת. למיטב הבנתנו מרבית הנהלת המשרד אינה קיימת בשל הדחות/פרישות וכו'. רוצים לומר: משרד די משותק שלא מקבל החלטות מקצועיות. מצד שני, בנוגע להחלטות לגבי הוט ושוק סיטונאי וכמובן ריבוי השחקנים בעולם הטלוויזיה ומעבר קווים סיטונאיים מבזק החוצה, לא משאירים הרבה ברירה, כנראה גם למשרד האוצר ומבקר המדינה ולכן אנו מעריכים כי הכרזה על ביטול ההפרדות המבניות תגיע מוקדם ממה שרובינו מעריכים. בתוך השוק הקשה הזה, בזק מהווה משענת הרבה יותר בטוחה לעתיד הנראה לעין. כשלכולם מאד קשה, בעל המשאבים הגדול יותר, בד"כ נוגס עוד... ולכן בד"כ מאשרים קונסולידציה. בארץ אין חשש שמישהו יאשר מיזוגים בשנתיים הקרובות, לכן החזק עוד יתחזק". "שווי ומומנטום - לגבי המומנטום כבר רמזנו: ענף שלא נוח להשקיע בו בתקופה הקרובה. אם להשקיע בענף עדיף להיות מגודרים לפי שיקול דעת ואם להיות בענף, בזק צריכה להיות השקעת העוגן/בסיס/בנצ'מארק, איך שתרצו לקרוא לזה. לגבי השווי, DCF לא רלוונטי כרגע מבחינתנו. מכפיל EBITDA נוכחי (אחרי שהוספנו לחוב דיבידנד שעוד לא חולק בסך 578 מלש"ח) עומד על 6.6 לשנת 2017. לטעמנו זה גם המכפיל לשנה הבאה ועדיין לא שיקללנו ביטול הפרדה מבנית, נכס מס של yes ומכירת נדל"ן גדולה שעל הפרק – כלומר שווי השוק בתוך ה- EV צפוי לגדול משמעותית. עם מכפיל של 7.25 שהינו נמוך מהמקובל לחברות כאלה, בעיקר כאשר הן לא צריכות להקים זרוע טלוויזיה ובעיקר כאשר תשואת הדיבידנד עומדת על כ- 8.5%".
- הרשות לני"ע הגישה כתב טענות נגד סמנכ"ל הכספים של עמיר שיווק
- מניית שמיים בשמיים, מזנקת ב-75%; מה מנכ"ל החברה אומר על זה?
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
"שווי המניה (אקס דיב'), שווי המניה צריך לעמוד על 7 שקלים לפחות. נעשה תרגיל גם דרך תשואת הדיבינד : הממוצע העולמי בחברות דומות נע בין 4% ל- 5%. כלומר, על מנת שבזק תספק תשואה של 6.5% (החמרנו בגלל מצב שוק התקשורת המקומי) עם חלוקה של 1.4 מיליארד ש"ח בשנה, שווי המניה יעמוד על 7.2 ש"ח. בשלב הזה נוח לנו לקבוע שווי הוגן שמרני של 7 שקלים למניית בזק. אין לנו ספק, שככל שיהיה קשה יותר בענף, יהיה קל יותר להיצמד לבזק כמשענת ולהסתמך על יכולת חלוקת הדיבידנדים שלה". סומוטו נקודות עיקריות: "שנת 2017, החברה מאשררת את הנחיותיה לשנה כולה ונותנת כיוון לרבעון השני. הכנסות ללא רכישות נוספות יעמדו על 70 מיליון דולר לפחות ו- EBITDA ללא רכישות, יעמוד על 17.5 מיליון דולר לפחות. עוד מעריכה ההנהלה כי תוצאות הרבעון השני צפויות להיות טובות משמעותית מתוצאות הרבעון הראשון ויש לזכור כי אנו נמצאים כבר לקראת סוף חודש מאי. אנו מעריכים כי ה- EBITDA לשנה זו, יעמוד קרוב יותר ל-20 מיליון דולר ללא רכישות.
"הסיפור של סומוטו די פשוט מבחינתנו. החברה פעילה בענף בעייתי וקשה הנשלט על ידי ענקיות מצד אחד, אך מצד שני זו חברה שהתבגרה ועברה את שלבי הסיכון לקיומה. לאחר שבחנו את הנכסים של החברה, הגענו למסקנה כי הערך הגדול ביותר טמון בניהול החברה וניהול הסיכונים השוטפים של חברה העסוקה בענף תנודתי, תחרותי ובנוסף גם צריכה לנהל רכישות חכמות ויעילות. נכון להיום, אנו מאמינים כי לחברה יש עוד לא מעט הזדמנויות לצמוח ולגדול גם אורגנית וגם ע"י רכישות נוספות. בהתאם למגמות החלות בתעשייה של מעבר למובייל ווידאו ואינטגרציה ביניהם, אנו חייבים לציין כי סומוטו היתה אחת הראשונות לזהות זאת וביצעה רכישות טובות ובזמן (כעת היא שילמה את כל הסכום עבור רכישת טרסר טיוד, כלומר הרכישה עמדה בכל אבני הדרך המצופים – סך העלות הסתכמה בכ- 3.6 מיליון דולר במזומן ובמניות לחברה שייצרה כ- 2.3 מיליון דולר EBITDA בשנת 2016). לשם האינדיקציה - לא קשה לשים לב לתכנית הרה-ארגון של מטומי שעיקרה הוא יציאה ממרבית הפעילויות שאינן וידאו ו/או מובייל)".
"שווי ומומנטום - לא מוצאים שום סיבה לשנות את השווי הוגן לחברה העומד על 4.2 שקל למניה (גבוה בלמעלה מ- 50% מהשער הנוכחי). מדובר על מכפיל EBITDA של 4 בלבד לשנה הקרובה, כאשר יש לציין שלא שיקללנו צמיחה אורגנית לשנת 2018 ואין לנו ספק שהיא שצמיחה כלשהי תבוא לידי ביטוי. גם אם מנטרלים את התשלום עבור טרסר מדובר במכפיל נמוך מידי לטעמנו. שוב נציין כי חברות גדולות יותר מסומוטו (אלה שמרוויחות כסף) נסחרות סמכפילים של 6 או 7".
"עוד כמה מילים על ההיבט המסחרי של המניה – אחזקות הציבור במניה גדלו בשבועות האחרונים. מניית החברה תתמודד בוודאי בעדכון הבא של מדד ה-SME 60. המניה סחירה מאד ביחס לגודל החברה. חשוב לציין כי המניות שהוקצו החודש לטרסר הן חסומות ולא מתפזרות כרגע בשוק. עוד נציין כי הגוף הזר טלטורה סיים למכור את כל מניותיו. אי לכך, נראה שלחץ על המניה צפוי להירגע ויותר מכך, הוא מייצר הזדמנות למי שמאמין שהחברה תעמוד בכל הנחיותיה ואף תעקוף אותן. בנוסף, החברה הודיעה כי היא חתמה על מזכר הבנות לרכישת חברה בתחום הוידאו, שאנו מניחים שתביא אותה אכן לקצב הכנסות של 100 מיליון דולר בסוף שנה זו עם תרומה משמעותית לרווחיות".
- 2.רוסאריו 05/06/2017 19:13הגב לתגובה זואלו המניות שרוסאריו מחזיק ולכן מפמפם אותן...
- 1.ריאלי 05/06/2017 17:50הגב לתגובה זולא הבנתי למה DCF לא רלוונטי. כל אירוע שלא ניתן לתמחר אותו ניתן לחשב בנפרד ולהוסיף כנכס עודף. ומכפילים זאת שיטה יותר מהימנה ?. מי קבע איזה מכפיל בזק צריכה להיסחר? למה 7.5 זה סביר ולא 7.6 או 7.4? האם גם בקבוצת ההשוואה מנטרלים מהמכפילים אירועים חריגים, אין לדעת.