
רשות המסים תאריך את תקופת הפטור ממס למשפרי דיור ב-7 חודשים
עקב משבר הקורונה, במסגרת דיון בנושא שנערך לאחרונה בוועדת הכספים ואושר אתמול סופית בכנסת, רשות המסים צפויה להאריך את תקופת מכירת הדירה הישנה בפטור ממס למשפרי דיור בשבעה חודשים - כלומר ל-25 חודשים. מטרת המהלך הינה לסייע לאזרחים רבים אשר רכשו דירה שנייה ולא מצליחים למכור את דירתם הישנה, נוכח הירידה החדה בהיקף העסקאות בשוק מאז תחילת המשבר.
על פי ההחלטה שאושרה, רוכשי דירה שניה שעבורם התקופה בת 18 החודשים למכירת דירתם הישנה לצורך קבלת פטור ממס רכישה ומס שבח נגמרה בין החודשים מרץ לאוקטובר 2020, יקבלו דחייה של שבעה חודשים נוספים למכירת דירתם ועדיין ליהנות ממדרגות מס של דירה יחידה בגין הדירה החדשה שרכשו ופטור ממס שבח בגין הדירה אותה הם מחויבים למכור - בתנאי שימכורו אותה עד לתום 7 החודשים הנוספים.
מה משמעות ההטבה בכסף? המשמעות בנוגע למס רכישה בו יחויב מי שלא מכר את דירתו השניה במהלך תקופת הפטור.
כל עוד מדובר בדירת מגורים יחידה, המס על רכישתה עומד על 0% עד מחיר של 1.74 מיליון שקל, 3.5% מסכום של 1.74 מיליון שקל עד 2 מיליון שקל, 5% מסכום של 2 מיליון שקל עד 5.34 מיליון שקל, 8% עד שווי של 17.8 מיליון שקל ו-10% על שווי גבוה יותר.
אם ברשות הקונה דירה נוספת - בין אם מדובר בדירה להשקעה ובין אם מדובר בקונה שלא הצליח למכור את הדירה הישנה במהלך תקופת הפטור - המס יעמוד על 8% כבר מהשקל הראשון ועל 10% מעל סכום של 5.34 מיליון שקל.
- "הנבנו 11% תשואה; אני חותם על זה בכל שנה בה נהיה מתחת לשאר"
- אחרי חמש שנים: סמנכ״ל השיווק של בנק הפועלים אסף אזולאי עוזב
בנוסף, על מכירת דירה שאינה הדירה היחידה עבור בעליה, קיים מס שבח, בשיעור של 25% מהפער בין מחיר הקנייה למחיר במכירה.
- 3.ומה עם מס שבח למוכר דירה או חנות? אף אחד לא מוכר נ 24/07/2020 20:13הגב לתגובה זוומה עם מס שבח למוכר דירה או חנות? אף אחד לא מוכר נכס היום, השוק מת וימשיך למות
- 2.קנו רק זהב (ל"ת)ה 21/07/2020 11:38הגב לתגובה זו
- נכון (ל"ת)24/07/2020 20:14הגב לתגובה זו
- 1.מייק 21/07/2020 09:59הגב לתגובה זורשות המסים מאריכה את תקופת מכירת הדירה הישנה בפטור ממס של משפרי הדיור בשבעה חודשים נוספים והתקופה תעמוד על שנתיים וחודש. הנה שוב הממשלה ממשיכה לנסות לדחות את הקץ של קריסת הנדל"ן, והפעם מדובר בחבל הצלה עבור אלפי ישראלים שרכשו דירה שנייה ולא מצליחים למכור את דירתם הישנה. רק מה כולם שוכחים? שהמשבר והקושי של משפרי הדיור למכור את הדירה הישנה שלהם התחיל שנתיים לפני הקורנה!!, ובמהלך התקופה הזאת "זמן המדף" של הדירות של משפרי הדיור עלה מ 10 חודשי המתנה למכירה, ל 22 חודשי המתנה. אז אם לפני משבר הקורנה משפרי הדיור לא הצליחו למכור את הדירות שלהם, ברור שעכשיו אין קונים ומשפרי הדיור לא יצליחו למכור את הדירה בלי להוריד מחיר בחדות. לכן הממשלה מנסה לגרום למשפרי הדיור להמשיך לשבת על הגדר על מנת למנוע את ההשפעה על הסטטיסטיקות של ירידת המחירים. רק מה? לא רק מועד התשלום לרשות המיסים משפיע על מכירת הדירה, כי בצד השני יש קבלן שחייב לקבל את הכסף מהמכירה, וצריך לעמוד במועדי התשלום, אחרת הקבלן יקרוס וכולם יפסידו בגדול. ואחרון חביב: שנתיים משפרי הדיור לא מצליחים למכור את הדירה הישנה שלהם. אז מה הם חושבים? שפתאו