בניגוד למגמה העולמית: הדולר התחזק ב-0.77% מול השקל, בעולם הוא נחלש
הדולר האמריקני נסחר לאורך יום המסחר הראשון לשבוע זה במגמה מעורבת מול יריביו המובילים - נחלש מול האירו ברקע לסימנים שהכלכלה העולמית מתאוששת ומתחזק מול היין היפני והשקל ברקע לירידות שנרשמו בשוקי המניות בימים האחרונים.
שערו היציג של הדולר נקבע בעלייה של 0.774% ל-3.775 שקלים. במקביל, האירו התחזק ב-0.53% ושערו היציג נקבע על 5.579 שקלים. במסחר בינלאומי הדולר נחלש בצהרי היום בשיעור של 0.41% מול האירו ונסחר סביב שער של 1.4778 דולר לאירו. מנגד, מול היין היפני מתחזק המטבע האמריקני בשיעור של 0.2% לשער של 89.9 יין לדולר.
סימנים מעודדים לכלכלה העולמית הגיעו הבוקר מאוסטרליה, שם שר האוצר אמר שהצמיחה הכלכלית תהיה חזקה יותר מהציפיות. במקביל, נתונים שפרסמה הממשלה הצביעו על כך שמחירי הבתים המשיכו לעלות. מוקדם יותר, זינק היין היפני לרמתו הגבוהה ביותר מול הדולר והאירו לאחר שקבוצת הבנקאות האמריקנית CIT הגישה בקשה להגנה מפני נושים תחת צ'פטר 11 לחוק פשיטת רגל.
האירו מתחזק מול הדולר בעוד החוזים העתידיים על המדדים בוול סטריט מאותתים כי המניות האמריקניות צפויות להתאושש מהירידה השבועית החדה ביותר שרשמו מאז חודש מאי ובכך להביא לגידול בביקוש לנכסים מסוכנים יותר. שעה לפני פתיחת המסחר, החוזים העתידיים על מדד ה-S&P 500 עולים בכ-0.55%.
השבוע יקבלו הסוחרים סדרה של נתוני מאקרו מהותיים וכמו כן החלטת ריבית: החלטת הריבית של הפדרל ריזרב האמריקני, נתוני מכירות הרכבים לאוקטובר, דו"ח התעסוקה המרכזי לאוקטובר והדו"ח המקדים לו מטעם ה-ADP. בנוסף, בקונגרס תיערך הצבעה על חוק הבריאות החדש, רגולציית המערכת הפיננסית והטבות המס לרוכשי הדירות.
המשקיעים יעניקו תשומת לב מרבית גם לזרם של נתוני מאקרו שצפויים להתקבל עוד היום, לאחר פתיחת המסחר. מדד מנהלי הרכש לחודש אוקטובר צפוי להערכת האנליסטים להציג עלייה קלה לרמה של 53 נקודות. במקביל צפוי גם להתפרסם נתון הוצאות הבנייה לחודש ספטמבר שצפוי להצביע על ירידה של 0.2% לאחר עלייה של 0.8% בחודש אוגוסט, כך להערכת הכלכלנים בארה"ב.