הדולר היציג מתקרב ל-4: הסוחרים ממתינים לנתוני דוח התעסוקה בארה"ב מחר
הדולר האמריקני המשיך להתחזק בחדות, זה יום שלישי ברציפות ושערו היציג נקבע בשיא של שלושה שבועות. את יום המסחר פתח הדולר בהססנות אך לאחר מכן טיפס בשיעור של למעלה מ-1%, זאת בזמן שבעולם נסחר הדולר ללא שינוי משמעותי.
בנק ישראל והדולר
המסחר במט"ח המשיך להיות ברקע להודעת נגיד בנק ישראל, הפרופסור סטנלי פישר, ביום שני, על שינוי מדיניות ההתערבות בשוק המט"ח המקומי.
בנק ישראל שהיה רגיל לרכוש 100 מיליון דולר ביום הודיע כי בנוסף לכך יתערב בשוק בכל פעם שיראה לנכון. הודעתו אשררה את הערכות הסוחרים כי פישר יצטרך להפסיק בקרוב לרכוש מידי יום דולרים אך באותו הזמן פגעה בספקולציה כי הדולר ימשיך להיחלש בחוזקה בארץ מאחר והבנק החל רוכש כמויות גדולות של דולרים בהפתעה.
הערכות בשוק כי מדובר באסטרטגיה היציאה של הבנק מרכישות המט"ח קיבלו אתמול אישוש מדברי הנגיד בדיון מיוחד בוועדת הכספים בנוגע למצב בשוק המט"ח. הנגיד אמר, כי "הבנק המרכזי לא יכול לעמוד מול כוחות השוק" וכמו כן, "לא יכול לרכוש מטבע חוץ לעד".
אסטרטג המאקרו של לידר שוקי הון, רפי גוזלן, פרש בראיון מצולם ל-BizportalTV את הערכותיו כי שינוי מדיניות הרכישות היא חלק מתוכנית ליציאתו של הבנק משוק המט"ח. גוזלן אמר, כי בשלב הבא בנק ישראל יודיע על הפסקת הרכישות היומיות אותן הוא מבצע בשוק זאת במקביל להתחזקות הסימנים להתאוששות בכלכלה העולמית בכלל ובייצוא הישראלי בפרט.
הדולר היציג נקבע בעליה של 1.08% לרמה של 3.93 שקלים. האירו נקבע בעליה של 0.72% לשער של 5.65 שקלים.
החלטות ריבית בעולם
בעולם הדולר ממשיך להיסחר ברמתו הנמוכה ביותר מול האירו אחרי שנתוני סקר ה-ADP למצב התעסוקה בארה"ב העידו על איבוד מספר משרות גדול יותר מהצפוי.
הבנק המרכזי בבריטניה הודיע על הותרת שיעור הריבית על כנה בשיעור של 0.5% . גם הבנק המרכזי באירופה הותיר את הריבית ללא שינוי על 1%. שתי ההחלטות היו בהתאם לציפיות אולם ה-BOE החליט להרחיב את התוכנית לרכישת אגרות חוב, דבר הגורר היחלשות בליש"ט.
הבוקר, יום לפי פרסום דו"ח התעסוקה המרכזי בארה"ב, הודיעה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באוסטרליה כי בחודש יולי חלה עלייה מפתיעה במספר המועסקים, כאשר שיעור האבטלה במדינה נותר יציב על רמה של 5.8%. האומה רשמה עלייה של 32,200 במספר המשרות בחודש יולי, העלייה החדה ביותר מאז יוני. האנליסטים ציפו לירידה במספר המשרות.