מהלך ההתייעלות של על בד - מה המשמעות מבחינת המשקיעים?
על בד נפגעת בעיקר כתוצאה מחוסר היעילות שאפיינה את פעילות החברה בארה"ב ולכן השינוי המתבצע בשנת 2018 הוא הכרחי להפחתת ההוצאות אשר כה מעיקות עליה
חברת על בד 0% פועלת בתחום הבד הלא ארוג ומוצריו ומזה מספר שנים גם במוצרי נייר לתחום ההיגיינה האישית. החברה משתמשת בעיקר בחומרי הגלם ויסקוזה, פוליסטר ותאית לצורך ייצור מוצריה ולכן לשינויים במחירי חומרי הגלם הנ"ל השפעה משמעותית על רווחיות החברה כפי שאכן קורה בתקופה האחרונה. לחברת על בד שלושה מגזרי פעילות: 1. ייצור ושיווק מגבונים לחים פעילות זו כוללת ייצור בדים לא ארוגים העשויים מסיבי ויסקוזה ומסיבי פוליאסטר. הבדים הלא ארוגים משמשים כחומר הגלם בייצור מגבונים לחים. פעילות ייצור הבדים הלא ארוגים מתבצעת במפעלי החברה בקיבוץ משואות יצחק. במפעל החברה בדימונה מייצרת החברה את חומר הגלם לייצור נייר הטואלט הלח תוך שימוש בתאית כחומר גלם. החברה משתמשת בחומרי הגלם שהיא מייצרת לשימוש עצמי לצורך ייצור המוצר הסופי אשר הינו מגבונים לחים או נייר הידרופיין (נייר טואלט לח). חומרי הגלם עוברים תהליך של חיתוך ספיגה בנוזל המכיל מים, חומרי ריח, דטרגנטים וחומרים בעלי מאפיינים קוסמטיים ואריזה. השימוש העיקרי במגבונים הלחים הינו בתחומי ההיגיינה האישית (ילדים ומבוגרים), קוסמטיקה, בתחום הניקוי של הבית ולשוק המוסדי כגון בתי חולים. ייצור ושיווק מגבונים לחים הינו תחום הפעילות העיקרי של החברה וההכנסות מפעילות זו בשנת 2017 הגיעו למיליארד ומאה וחמישים מיליון שקל המהווים כ-80% מהכנסות החברה. לחברה שלושה לקוחות עיקריים אשר המכירות אליהם היוו ב-2017 כ-60% ממכירות תחום פעילות זה. בבעלות החברה:
- קו אחד לייצור יריעות בד לא ארוג הפועל בשיטת CHEMICAL BONDING, הקו פועל בתפוקה נמוכה יחסית – לפי צרכי החברה.
- שלושה קווים לייצור בד לא ארוג הפועלים בשיטת ספאנלייס, קווים אלו עובדים כיום בתפוקה מלאה.
- קו ייצור נייר אחד בדימונה הפועל בשיטת WET LAID. קו זה נמצא בהרצה וצפוי להגיע לתפוקת גבוהות רק בשנת 2019.
- התקדמות בהרצת המפעל בדימונה ומעבר לתפוקות ייצור גבוהות יותר בו.
- התקשרות בהסכם הספקה של טמפונים ללקוח חדש בארה"ב.
- עלייה בשער החליפין של הדולר והאירו ביחס לשקל בשנת 2018 אשר תורמת לשווי המכירות באירופה ובארה"ב של החברה במונחי שקל.
- המשך צמיחה של שוק המגבונים באירופה.
- עליית מחירי חומרי הגלם אשר פוגעת בחברה. עליית מחירי התאית תפגע ברווחיות המפעל בדימונה, עליית מחירי האנרגיה גוררת התייקרות מחירי הפוליסטר אשר פוגעת בפעילות ייצור הבדים הלא ארוגים.
- התייקרות האנרגיה והמשך העלייה בעלויות שכר עבודה שוחקים את רווחיות החברה.
- התייקרות ההובלות בעולם, ימי ויבשתי בעקבות התייקרות העבודה, הדלק והחמרה ברגולציה.
- המפעל בדימונה עדיין בהרצה וצפוי לתרום לרווחיות של החברה רק בשנת 2019.
- העברת הפעילות בארה"ב לצפון קרוליינה תוביל לעלויות מעבר חד פעמיות אשר יפגעו ברווחיות החברה.
- לחברת על בד סעיפי מוניטין ורכוש בלתי מוחשי משמעותיים בדוחות הכספיים. הנכסים הבלתי מוחשיים מוערכים ב-48 מיליון שקל, המוניטין ב-100 מיליון שקל. מרבית הסכומים הללו נובעים מרכישת הפעילות בקיסריה בשנת 2010. החברה מבצעת הערכת שווי תקופתית עבור פעילות ייצור הטמפונים בקיסריה עד כה לא בוצעה הפחתת מוניטין מכיוון שהערכות השווי קבעו שווי גבוה לפעילות. לאור השחיקה ברווחיות ייצור הטמפונים יש לצפות למחיקה של מוניטין בדוחות הכספיים של החברה במהלך שנת 2018.
- הכנסות צפויות - 1,550-1,570 מיליון שקל.
- EBITDA - כ-140 מיליון שקל.
- CAPEX - כ-60 מיליון שקל.
- הוצאות מימון - 20-24 מיליון שקל.
- רווח לפני מס 56-60 מיליון שקל.
- רווח נקי 42-45 מיליון שקל.
- 7.יוסי 26/08/2018 20:15הגב לתגובה זוהיי מיכה יש חדש בקשר להסדר עם לוקסי בסאני אגח הנייר שנמחק עם בטחוניות פרטנר תודה
- מיכה צ'רניאק 27/08/2018 10:14הגב לתגובה זוראשית זו אינה אג"ח מחוקה אתה מתכוון לסאני ד זו אג"ח שלוקסי ניסה לעשות תרגיל והכריז על פירעון מוקדם של הסדרה( שהתקבלה בעקבות הסדר חוב בסאני ) המהלך בוצע בניגוד למה שנקבע בהסדר החוב ואשר העניק את עודף השווי שינבע ממכירת מניות פרטנר למחזיקי האג"ח. הנושא במאבק משפטי כבר מספר שנים כאשר אני מניח שלאחר החגים יינתן פסק הדין של בית המשפט בנושא.
- 6.dw 26/08/2018 13:54הגב לתגובה זומצרף אליו קישורית מפורום בורסה ושוק ההון בתפוז
- 5.אריק a 26/08/2018 11:06הגב לתגובה זוהאם לדעתך בהנחה שבזן תגיע ל240 בטווח הבינוני כדאי לקנות מניות של פטרוכימיים? האם במחיר של 240 החברה תהיה שווה יותר מחובותיה?
- מיכה צ'רניאק 27/08/2018 08:38הגב לתגובה זואם ניקח את ההנחה שלך שמחיר מניית בזן יגיע בעתיד ל 240 המשמעות היא שלפטרוכימיים החזקה כיום בערך ב 500 מיליון מניות בזן שיהיו שוות כ 1.2 מיליארד ₪ . השווי הזה פחות או יותר מכסה את החובות של פטרוכימיים ולכן אם זו ההנחה שלך יותר נכון ויותר בטוח לבחון את אגרות החוב של פטרוכימיים. לדוגמה אג"ח ב נסחר ב 65% מהפארי שלו ובמקרה שבו שווי מניות בזן שבידי פטרוכימיים יגיע ל 1.2 מיליארד ₪ האג"ח יעלה ב 50% . אם אתה מעוניין להגדיל את הסיכון תבחן את אג"ח 1 שהוא סוג של "שארית" כלומר הוא מקבל את השארית שנותרת מתשלום החובות המובטחים הוא נסחר כיום ב 41% מהפארי ולכן אם מניית בזן באמת תגיע למחיר "היעד" שהצבת האג"ח הזה עשוי לעלות ב 140% !!! .בשביל מה להסתכן במניה כשיש אלטרנטיבות עדיפות וכול זה כאמור בהתאם להנחה שהצגת.
- 4.שי 22/08/2018 22:43הגב לתגובה זושאלתי כבר יש מצב שתחכים אותנו קצת בענין חברות הנדלן מארהב שגייסו באגח, ושחלקן נסחרות בתשואה של 2 ספרות. נכון שלא כל החברות הרבות הן מקשה אחת, אך האם קיים סיכון רציני באגחים שמחיריהם צנחו?
- מיכה צ'רניאק 24/08/2018 10:01הגב לתגובה זוהשוק פועל כעדר בכול הנוגע לאגרות החוב של חברות "אמריקאיות" .הסיבה לכך היא שקופות הגמל וקרנות הפנסיה – המשקיעים לטווח ארוך שכמעט ולא מוכרים אגרות חוב בגלל היצירות החודשיות בהן – כמעט ולא משקיעים באג"ח אלו ולכן מי שנשאר בתמונה כמשקיע אלו הן קרנות הנאמנות ומשקיעים פרטיים ואלו ידיים חלשות ולכן כאשר יש פדיונות בקרנות הנאמנות מחירי אגרות החוב האמריקאיות נופלים כי אין מי שיקנה מהן , כאשר חברה אחת מודיעה הודעה שלילית נרשמות ירידות בכול אגרות החוב למרות שברוב המקרים אין בכלל קשר בין הפעילות של החברה עם ההודעה השלילית לחברות אחרות. זו הסיבה שבחודשים האחרונים אגרות החוב הללו נפלו ואילו בחודש האחרון הן מתקנות וכול זה מבלי שקרה ברובן משהו שלילי . משקיע ערני יכול לנצל את המצב לטובתו ....
- 3.יעקב 22/08/2018 22:00הגב לתגובה זומיכה שלום. תוכל להתיחס לאגחים הנ"ל. בזמן האחרון מחירי האגחים בצניחה חופשית ללא מצנח. נראה לי כאן תגובת יתר של השוק ושער האגחים היום הם אטרקציה. מה דעתך? תודה
- מיכה צ'רניאק 24/08/2018 10:00הגב לתגובה זויש בעיה להתייחס בקצרה לחברות שמצבן כה מורכב. אבל ביום ה 29/8/2018 אמורה להתכנס אסיפת עדכון של חברת פלאזה במשרדי הרמטיק במגדל צמפיון בבני ברק. הרמטיק הוא הנאמן של אג"ח ב , רזניק הוא הנאמן של אג"ח ב .אתה יכול אחרי האסיפה אם לא תרצה להגיע להתקשר להרמטיק בטלפון 03-5544553 או למשרדי רזניק בטלפון 03-6389200 ולבקש לקבל את ההקלטות של האסיפה. הרמטיק הוא גם נאמן של אג"ח קרדן נ.ו באותה הזדמנות ניתן לקבל ממנו את ההקלטות של האסיפה של מחזיקי קרדן נ.ו
- 2.אריאל 22/08/2018 11:53הגב לתגובה זותודה על הניתוח! האם להבה לא נמכרה לבית השקעות אחר?
- מיכה צ'רניאק 24/08/2018 10:00הגב לתגובה זופעילות ניהול ההשקעות של להבה אכן נמכרה. עכשיו כשאני כותב טור דעה אני מקווה שלא יהיו כבר קוראים בודדים שיחשבו שיש כן "כוונה נסתרת" לסייע לתיקים המנוהלים ....
- 1.עמי 21/08/2018 16:57הגב לתגובה זותודה על הניתוח הטוב והמקיף. האם להערכתך צפויות להמשך ירידות באגחי חברות-בדגש על השקליות, תוך הצטרפות גם של חברות ישראליות לאמריקאיות?
- מיכה צ'רניאק 24/08/2018 10:00הגב לתגובה זובחודש האחרון פסקו הפדיונות בקרנות הנאמנות. הפדיונות בקרנות שהיו חזקים בחודשים האחרונים יחד עם מספר מדדי מחירים גבוהים היו הסיבות העיקריות לירידות באגרות החוב השקליות. כאשר באגרות החוב האמריקאיות הייתה ממש מפולת שנבעה מהיעדר קונים ומנגד הקרנות שסבלו מפדיונות היו חייבות למכור. בחודש האחרון המגמה נבלה ולכן אתה יכול לראות שהמגמה התהפכה במיוחד באגרות החוב האמריקאיות. המשך המגמה החיובית בשוק לדעתי תביא להמשך התיקון במחירי אגרות החוב הללו.