יהלום חבוי? הסיפור על ה'בייבי' שהשלימה לאחרונה מהלך עליות של מעל 100%
זה התחיל הרבה קודם אבל ה-"Flash Crash" של מאי 2010, שהפיל בתוך דקות את הדאו ב-9% והחזירו כל הדרך בחזרה בתוך זמן קצר לאחר מכן, צריך היה ללמד את המשקיעים ההגיוניים שהשקעה בטווח הקצר אסורה, מסוכנת לכיס ולבריאות.
בקטן ראינו זאת ביום שישי האחרון כאשר בתוך 45 דקות ירדו ועלו כל מדדי המניות בעולם בעצמה וזאת בעקבות ההחלטה לבטל ההצבעה בנושא האובמהקר. נושא האובמהקר נוגע אולי במניות שקשורות לתחום הבריאות אבל שכל 30 המניות שמרכיבות את הדאו ינועו ככה בגללו, למה? המעניין היה שגם הירידות החדות וגם העליות שלאחר מכן נבעו מאותה סיבה בדיוק. הירידות, הסבירו כותרות, "מסמלות גם את סופו של 'אפקט טראמפ שגרם לעליות בניו יורק מאז נכנס האיש לבית הלבן". לאחר מכן, כאשר המדדים חזרו לרמתם מלפני הירידות זעקו הכותרות, "מזל שבוטלה ההצבעה, אפקט טראמפ ממשיך".
נו? יש למשקיע ההגיוני מה לחפש בטווח הקצר ועוד מול אלגוריתמים שהשפעת המשתנים הפסיכולוגיים בפלטפורמות שלהם הולכת וגוברת? הזעזועים ימשיכו והכותרות רק יגדילו הזעזועים. עצתנו, היצמדו לעובדות שמצביעות בברור על התחזקות ההתאוששות הגלובלית והמתינו לתיקונים שהאלגוריתמים יספקו לכם.
Anglo American plc חוזרת (סימול: AAL.L בלונדון או NGLOY בניו יורק)
לפני הכל הקשיבו בבקשה לשירלי בסי מבצעת את השיר "Diamonds Are Forever". לאחר מכן תחפשו הסרט "גולדפינגר" ורק לאחר מכן קראו הכתבה.
- "צופים ירידה מהירה יותר מהתחזיות בריבית בשנה הקרובה"
- בדרך למלחמה במזרח? בסין מאשימים את ארה"ב בפרובוקציות
החבר שלנו סטיבן, מנהל השקעות גדול בעבר, שכפי שסיפרנו לכם שפרש מניהול השקעות של אחרים אבל לא מהמעורבות שלו בוול סטריט, שלח לנו מייל שמסב את תשומת הלב לענקית חומרי הגלם והיהלומים, Anglo American plc, "הסתכלת לאחרונה על הבייבי שלנו בעבר? (בתחילת המאה, לאחר הבועה, עשה סטיבן סיבוב ענק על המניה), תראה מה קרה לגברת בשנה האחרונה". ואכן, מאז הגיעה המניה לתחתית היסטורית של 228 פני, בתחילת השנה עלתה ב-450% וזאת לאחר ירידה של למעלה מ-90% מערכה בחמש השנים, מאז תחילת2011, שקדמו לשפל.
חלק מהעליות המרשימות הללו קשורות לרכישה המסיבית של המניה ע"י המיליארדר ההודי Anil Agarwal, שההערכה היא שכבר אסף בשוק כ-13% ממניות. Agarwal החל לרכוש המניות לאחר שהענקית הבריטית סירבה להצעתו להתמזג עם החברה שלו Vedanta Resources (סימול: VED.L בלונדון או VDNRF בניו יורק) שמתחרה ב-AAL בתחומי המחצבים.
הסיבה העיקרית לעליות קשורה דווקא להתחזקות המתחדשת של הכלכלה הגלובלית שגורמת לביקושים שהולכים וגדלים לחומרי גלם, משנה את מערכת היחסים בין ההיצע לביקוש למחצבים שביניהם גם היהלומים ש-AAL היא המובילה בעולם בתחום. למי שלא שמע ועדיין מאמין בכותרות שמבטיחות משבר כלכלי חדש אז הצריכה הגלובלית הגיעה לשיא שבע שנתי וזה משפיע על "מעמדם" ומחיריהם של המחצבים למיניהם. התהליך הזה משתקף היטב בוול סטריט, שם כל מניות החברות שעיסוקן בכרייה, הפקה, עיבוד ושיווק של חומרי גלם עלו חזק מאז תחילת השנה וזאת לאחר תקופה ארוכה של שפל.
- מניית טסלה מתעלמת מהתרסקות המכירות בסין: האם הרובוטקסי יציל את מאסק?
- בנק ישראל יכול להקריס כלכלית את החמאס – התוכנית לביטול שטרות ה-200 בעזה
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
אנגלו אמריקן היא חברה בריטית/דרום אפריקאית ואחת החברות המובילות בעולם בתחום הנ"ל ומגדירה עצמה כ"חברה בעסקי המכרות" (mining business). היא מתמקדת בעיקר ביהלומים, נחושת, פלטינה, פחם, עפרות ברזל, מגנזיום וניקל אבל לא רק. היא מתחרה בחברות ענק כמו BHP Billiton plc (סימול: BLT), ריו טינטו (סימול: RIO), חברת Glencore PLC (סימול: GLEN), חברת VALE ושורה ארוכה של חברות קטנות יותר כמו VED.L שהוזכרה.
החברה שולטת ב-85% מענקית היהלומים De Beers (ה-15% הנותרים בידי ממשלת Botswana) שבעבר שלטה כמונופול בתחום וגם היום מובילה בו ומפיקה כשליש מכול היהלומים בעולם. אנגלו אמריקן הוקמה, ב-1917, ע"י ארנסט אופנהיימר, יהודי גרמני שהפך לסוחר יהלומים בלונדון ונשלח לדרום אפריקה כנציג החברה בה עבד. אופנהיימר יסד את החברה בהשקעה של מיליון ליש"ט שמחציתה באה מהבנק ג'י פי מורגן בניו יורק ומחציתה מאופנהיימר עצמו וקבוצת משקיעים בריטיים כאשר מטרת ההקמה הייתה לפתח מכרות זהב בדרום אפריקה.
אבל, אופנהיימר יזם את הרעיון לא רק בשל הפוטנציאל המסחרי של הזהב, היהלומים והמחצבים האחרים שהתגלו במחוז ה-Northern Cape בדרום אפריקה אלא בגלל הערכתו שבאותם ימים נוצר מצב שאם ינוצל נכון יהפוך את החברה החדשה למונופול בתחום היהלומים הגלובלי. היהלומים היו אז במשבר קשה עקב עודפי היצע גדולים. אופנהיימר טען שכיוון שייצור היהלומים התעשייתי/מסחרי היחיד בעולם התרכז כולו באותם ימים במכרות שהיו במחוז ה-Northern Cape בדרום אפריקה תוכל החברה, דווקא בגלל המשבר, להשתלט על התעשייה, להפוך לספק גלובלי מוביל (בלעדי למעשה באותם ימים) ולאחר מכן תווסת את הייצור וכמובן את המחירים.
אופנהיימר הבין שהערך הגדול של היהלום יגיע משליטה על מערכות השיווק, הקמעונאות ומהשליטה בו כחומר גלם לתעשייה ואם אנגלו אמריקן תוכל לבצע את המהלך, האפשרויות הנלוות תהיינה אין סופיות. חלק מהשיקולים של אופנהיימר היה קשור בתכניתו להשתלט על חברת דה בירס, יצרנית היהלומים הגדולה בעולם וזה בדיוק מה שקרה. דה בירס הונפקה ב-1920 ואנגלו אמריקה החלה לאסף מניות בחברה.
בשנת 1926 התמנה אופנהיימר, כנציג בעלי מניות, כדירקטור בדה בירס אבל המשיך לרכוש מניות וניצל את משבר 1929 להשתלטות אנגלו אמריקן על חברת היהלומים (שנוסדה אגב ב 1888 ע"י ססיל רודס אבל במימון משפחת רוטשילד). האיש, שלא מעט הזכיר בהתנהגותו העסקית את ברוני המכרות האמריקאים, משפחות מורגן ורוקפלר, הביא את דה בירס למעמד מונופול בתחום היהלומים ועד שנות ה-60 של המאה ה-20 התבססה החברה כמונופול גלובלי כשהיא שולטת אז על כ-60-65% מהכרייה, 80% משוק היהלומים הגולמיים (לפני הליטוש), שליטה מלאה בהכנה וליטוש ושליטה מלאה בקמעונאות.
החל משנות ה-60 החלה להתפתח תחרות משני כיוונים. הראשון היה מכרות חדשים ברחבי העולם, במיוחד רוסיה והודו והשני, היהלום הסינטטי. כתוצאה התחילה אנגלו אמריקן להתפשט לתחומים חדשים ולאמץ טכנולוגיות. בשנת 2001 ניצלה החברה את משבר הבועה והוציאה את דה בירס מהבורסה באמצעות דיל עם משפחת אופנהיימר וממשלת בוטסואנה שהיו בעלי המניות הגדולים לצידה של אנגלו אמריקן. בהסכם קבלו המשפחה והממשלה מניות AAL.L אבל ב-2011 מכרה המשפחה את כל מניותיה ל-AAL, כך שכיום שולטת החברה ב-85% מדה בירס, שהיא חטיבה באנגלו אמריקן, כאשר ממשלת בוטסואנה נשארה שותפה. דה בירס (היהלומים) היא עדיין החטיבה הגדולה של החברה.
בשנת 2016 הגיעו ההכנסות ל-21.4 מיליארד דולרים, עלייה של 4.6% לעומת 2015 והרווח הנקי היה 2.65 מיליארד לעומת הפסד ענק של 5.84 מיליארד מה שמסביר את העלייה החדה במניה במהלך השנה האחרונה. ההכנסה מחטיבת דה בירס (היהלומים) תרמה 28.5% מסך ההכנסות ו-24% מהרווח כאשר מאחוריה נמצאות, לפי סדר התרומה להכנסות, חטיבות הפחם, הפלטינה, הברזל/מגנזיום וחטיבת הנחושת. 2016, כך זה נראה, מסמלת השתקמות של החברה מחמש שנות שפל שנגרמו גם ע"י ניהול כושל אבל לא פחות בגלל הפיכת חומרי הגלם והמחצבים לסחורות.
במאי 2008 הגיעה המניה לשיא כל הזמנים של כ-3600 פני, משם נפלה במשבר 2008 אל מתחת ל-1000 ובפברואר 2011 חזרה ל-3500 בעיקר בשל רכישת מניות דה בירס. אלא שהרכישה, שעלתה לחברה 5.1 מיליארד במזומן, נעשתה רגע לפני מהומות יהלומי הדמים ביבשת אפריקה והשבתת המכרות שם, מה שהביא להתדרדרות בהכנסות, מעבר להפסדים וזה לצד הירידות בערך הראנד, הוביל את המניה, בתחילת 2016, ל-228 פני.
ההתדרדרות הביאה למאבק ארוך בין ההנהלה לבעלי המניות שדרשו שינויים ובאפריל 2013 מונה לתפקיד המנכ"ל Mark Gutifani שגם מונה כיו"ר חטיבת דה בירס וקיבל תמיכת בעלי המניות להבריא את החברה. האיש, שהגיע לחברה ב-2010 מחברת VALE המתחרה, החל מיד בתכנית רה-ארגון אגרסיבית, "אם לא נתייעל מיד ואם לא נאמץ מיד את הטכנולוגיות הדרושות אנחנו עלולים למצוא עצמנו במשבר".
מאידך, הוסיף, "אני מאמין שמשבר המחירים בחומרי הגלם יסתיים בתוך שנתיים-שלוש ואם החברה תגיע לשם יעילה בעלי המניות ייהנו" וזה בדיוק מה שקרה. לקח לו 4 שנים כמעט להראות האור בקצה המנהרה (מה שבדרך כלל לוקח לחברת ענק על מנת להשתקם, ראה NOKIA ,VEOLIA ואחרות שהוזכרו כאן בעבר) ובמהלכן צמצם את כוח העבודה ב-2/3. הפיטורין, של 85,000 עובדים שנעשו במהלך 2015 הבהילו את "מומחי השווקים", מה שהוביל את המניה, בסוף 2015, לשיא התחתיות.
במחצית השנייה של 2015 החל להסתמן שינוי. כאשר, במרץ 2016, פורסם מאזן 2015 ראו השווקים הפיננסיים שהרה-ארגון מתבצע בהתאם לתכנית והמניות החלו להגיב בהתאם. במהלך 2016 התחיל גם השוק להבין שתחום המחצבים/חומרי הגלם, בגלל המשך ההתאוששות, יוצא מהשנים הקשות. העודפים בחומרי הגלם הולכים ונספגים והביקושים החלו להוביל כך שבתחילת 2016 גילתה וול סטריט את ענקיות המכרות/חומרי גלם ומחצבים (להבדיל מענקיות הנפט) ולאחר 5 שנות התדרדרות החלו מניות החברות הללו (AAL.L ,GLEN ,RIO ,VALE ועוד) לטפס שוב.
השבוע פורסם שדה בירס רכשה מענקית מוצרי היוקרה הצרפתית LVMH (סימול: LVMH.PA) את ה-50% שהחזיקה במערכת השיווק של יהלומי דה בירס. הצעד התקבל בברכה כיוון שהוא מעלה את אנגלו אמריקן לשליטה בתחום קמעונות היהלומים שבו המרווחים גבוהים ביותר.
23 אנליסטים מכסים את החברה. עשרה מתוכם ממליצים ב-Hold, תשעה ממליצים בקניה וארבעה ממליצים למכור. שלושת המחקרים האחרונים, של ברקליס, סיטיגרופ ובנק פריבס ממליצים ב-Hold ומחיר המטרה הנוכחי של הקונצנזוס הוא 1320 פני.
השאלות שצריך המשקיע לשאול הן: האם ההתאוששות במחירי חומרי הגלם תימשך ובמה להשקיע.
מומחים רבים מאמינים שב-2018 תהיה נסיגה בפעילות הכלכלית הגלובלית מה שיפגע במחירי הסחורות שוב וכמובן במחירי חומרי הגלם. אנחנו לא חושבים כך. יחד עם זאת כל המניות שהוזכרו כאן, שהן המובילות בתחום, "יקרות" כרגע לטעמנו ובנוסף, אם נבחן את ביצועיהן מול סל ה-iShares MSCI Global Metals & Mining Producers (סימול: PICK), נגלה שלאורך זמן הסל הניב לא פחות מאותן 5 המובילות שהוזכרו בכתבה שהן גם המובילות במשקלן בסל.
- 19.VRX שוברת היום את הנמוך השנתי - אין יותר תמיכות ! (ל"ת)VRX 04/04/2017 18:33הגב לתגובה זו
- 18.של טסלה 04/04/2017 09:19הגב לתגובה זומדהים שטסלה מתומחרת ב 50 מיליארד דולר - כמו השווי של פורד או גנרל מוטורס (כול אחת בנפרד). לאחר שמנית טסלה עלתה ב 40 אחוז מתחילת השנה. המניות F ו GM רק ירדו מתחילת השנה.
- שלמה גרינברג 04/04/2017 11:02הגב לתגובה זוראשית GM לא ירדה מתחילת השנה אבל זה לא כ"כ חשוב. מה שחשוב הוא שטסלה, למרות כול המומחים והכותרות מצליחה לפתור את "בעיית יכולת הייצור" שכביכול הייתה אמורה, אליבא הכותרות בעבר, להקריס המניה ולהוביל החברה לפשיטצ רגל. כפי שאני כותב מאז 2010, טסלה אינה סתם מוצר רכב חדשני, היא ההוכחה שמהפכת הטכנולוגיה יוצרת בהתקדמותה נישות חדשות לחלוטין שהופכות מנועי צמיחה מבלי לפגוע בקיים. אמאזון התחילה בכך ומאז יש כמה כאלו ביניהם טסלה. ההערכה הגבוהה מבטאת זאת. כשטסלה ירדה ל 150 דולר ( ירידה אז של כ % 50 (מיוני 2015 ) בגלל הסיבות הנ"ל כתבנו על כך. ההשוואה ל GM פורד ואחרות אינה במקומה כפי שהשוואה בין AMZN ל בארנס אינה במקומה
- tsla 04/04/2017 15:25אתמול מאסק לעג לשורטיסטים בטוויטר (Stormy weather in Shortville ...) השורט של אנדרו לפט מסיטרון מ 1 למרץ כבר בהפסד של 20 אחוז (המניה עלתה מ 250 ל 300) - וזה אחרי המכה שהוא חטף במובילאיי.
- 17.ארז 02/04/2017 15:18הגב לתגובה זואינטל התחייבה לקנות ב 15.3 מיליארד (ב 9 החודשים הקרובים) - עסקת מזומן שווי מובילאיי הוא רק 13.6 מיליארד. זה אומר שאם העסקה תושלם בתנאים שהוסכמו יש כאן פוטנציאל לקבל 12 אחוז תשואה.
- לא מדוייק 02/04/2017 17:27הגב לתגובה זוכי נקבע סכום כספי למניה 63.54 דולר
- 16.משה 02/04/2017 11:24הגב לתגובה זושלמה מתי תספר על מניה לפני פריצה ? אחרי זה לא מעניין.
- שלמה גרינברג 02/04/2017 13:46הגב לתגובה זוחברות במשך השנים אבל הבעיה שלך משה, כפי שכבר למדתי, שאינך קורא את הכתבות אתה קונה מניות שנדמה לך שכתבתי עליהן המלצות (מה שאיני עושה) ולאחר מכן, כשהן נופלות או לא עולות, כדוגמת ELTK, RADA או PLX ו TEVA, אתה מתבכיין.
- משה 02/04/2017 14:37מניה שהמלצת להחזיק בשביל הסיכוי והמניה נמחקה. גלובס 27/03/2000 מניית TVGTF) TVG TECHNOLOGIES) התעוררה לפתע ביום ו' והחלה לנוע בכיוון צפון. מה קרה שהביא ביקוש כה גדול למניה? החברה הקטנה מרחובות, שעיסוקה בתחום הכרטיס האלקטרוני החכם, רכשה, תמורת 2 מיליון דולר, %49.9 מחברה מאטלנטה שגם היא עוסקת באותו תחום. TVG משלימה כאן תשתית לכניסה משמעותית לתחום הכרטיסים החכמים שהוא מהתחומים החמים ביותר לעתיד, במיוחד כרטיסים "מוגנים" שבהם, כך הבנו, התמחותה של החברה. אבל מה שבאמת העלה את המניה היתה ההודעה שהמגעים עם היטאצ'י, החברה היפנית הענקית המובילה בעולם בתחום הכרטיסים החכמים, מתקדמים על פי הצפוי. קשה לדעת אם התהליך יסתיים בהצלחה גדולה או לא, אבל דבר אחד ברור, רק בשביל הסיכוי שווה שיהיו לכם כמה מניות, אבל נא לבדוק. גם אצלם עונים באדיבות.
- 15.יוקי 02/04/2017 11:06הגב לתגובה זועושה רושם שהמספרים מרשימים, הנתונים הפיננסים טובים, הרבה מזומן מעט חובות, יש צמיחה (שמאטה) אבל משהו לא מסתדר עם המחיר שהולך ויורדאשמח לדעתך
- תסלח לי אבל עניתי מספיק על השאלה (ל"ת)שלמה גרינברג 02/04/2017 11:25הגב לתגובה זו
- 14.נחום 02/04/2017 09:44הגב לתגובה זוכבר הפנת לסרט והשיר הזה.....נראה לי שזה היה כתבה על טיפני...
- אכן, זיכרון טוב (ל"ת)שלמה גרינברג 02/04/2017 10:55הגב לתגובה זו
- 13.שלמה מה דעתך על ביונדווקס ? (ל"ת)רוני 02/04/2017 07:47הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 02/04/2017 11:24הגב לתגובה זוהחלום שם נקווה שיצליחו למסחרו
- 12.Dw 01/04/2017 21:11הגב לתגובה זוהי שלמה, האם מכיר? אם כן, האם מעניינת לדעתך ברמות המחירים הנוכחיות?
- שלמה גרינברג 02/04/2017 11:18הגב לתגובה זובגדול, דומה
- 11.Jar 01/04/2017 16:43הגב לתגובה זומה דעתך על המעונאיות jcp searsהכם חוזרות המתים לאחר נפילה של 85 אחוז או שאין לנן זכות קיום בתחרות מצד אמאזון ואתרים קניות אין ליין ?
- שלמה גרינברג 02/04/2017 11:16הגב לתגובה זואיני חושב שהבעיה באון-ליין
- 10.גלן זגורי 01/04/2017 15:31הגב לתגובה זוולמה הנייר חטף,ומה דעתך הסכנות והצפי שם? תודה מראש.
- 9.המניה של אייסקיור תעלה במאות אחוזים (ל"ת)ice3 01/04/2017 13:15הגב לתגובה זו
- רז 02/04/2017 19:29הגב לתגובה זו.
- לא עוקב אבל אם אתה אומר (ל"ת)שלמה גרינברג 02/04/2017 11:01הגב לתגובה זו
- דגן 03/04/2017 17:27שנכנס לגוף ומזרים אוויר קר המקפיא גידולים סרטניים. מהפכני.
- 8.שלמה מה אתה אומר על GG ? (ל"ת)Rsi 01/04/2017 08:18הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 01/04/2017 13:03הגב לתגובה זואחת ממאות חברות לכרייה והפקת זהב ומתכות, לא מהמוצלחות ביניהן
- 7.דוד 31/03/2017 15:42הגב לתגובה זואודה לך מאוד אם תכתוב כמה מילים על כן פייט . יצא היום דו"ח ואבני דרך . בתודה ובהערכה !
- שלמה גרינברג 31/03/2017 17:43הגב לתגובה זוקראתי הפרסום ואין חדש מלבד העובדה שהדוחות אינם מעודדים. ב 2016 ירד ההפסד רק בעקבות חיתוך עז בהוצאות מו"פ (מ 23 מיליון ל 6 מיליון ) וחיתוך עז בהוצאות אדמיניסטרציה וכלליות מ 10 ל 2. הכסף בקופה נגמר במהירות ויצטרכו לגייס ואכן יש אבני דרך שתלויים בהצלחת היסויים ובהרבה כסף. עדיין חלום.
- 6.ביבי 31/03/2017 13:00הגב לתגובה זולמדת מאמרקאים לשנות את ההחדשןות ןאת העובדןת
- רז 31/03/2017 19:21הגב לתגובה זואני בטוח שאתה עוד חושב שהענף הכי משגשג שלנו הוא תפוזים.
- אפשר גם לקבל דוגמית? (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2017 17:30הגב לתגובה זו
- 5.חדשות 2 31/03/2017 11:06הגב לתגובה זוhttp://tinyurl.com/kd3jekm
- 4.מדה מרקר 31/03/2017 11:02הגב לתגובה זוhttp://tinyurl.com/kxxqfb7
- רז 01/04/2017 10:20הגב לתגובה זוולכן לדעתי הסיכוי לפגיעה ברווחיות קטן.
- שמטוב 01/04/2017 13:23בתחום של תכשיטים לא יקרים, למשל עד 1000 שקל אף אחד לא בודק והזיופים חוגגים.
- את הדור הצעיר בעולם המערבי לא מעניינים יהלומים (ל"ת)תעשיה שדינה להעלם 01/04/2017 11:27
- שלמה גרינברג 31/03/2017 17:28הגב לתגובה זואם תקרא את המאמר בדה מרקר כולו ואח"כ גם את הכתבה שלי תגלה שעניין "יהלומי הדמים" שעורר הסערה כבר נשכח ממזמן. נכון יהלומי המעבדה מהווים איום אבל איום רחוק. הרי בגלל שמייצרים מכונית אקולוגית הפגיעה במכונית הקונבנציונלית תיקח הרבה מאוד זמן וכך גם כאן, אם בכלל ולבסוף, החברות שמממנות פיתוח יהלומים הם גם חברות הכרייה הגדולות
- שמטוב 01/04/2017 13:20למטרות קישוט. הבעיות בחיקויי יהלומים מסוג צירקוניה קוביק מינוריות (האבן לא נקיה מספיק אבל צריך להתאמץ כדי לראות את הליכלוך).
- 3.מה כיוון הזהב לדעתך? (ל"ת)בני 31/03/2017 10:25הגב לתגובה זו
- רז 31/03/2017 19:22הגב לתגובה זו.
- דעתי על הזהב ידועה וחזרתי עליה עשרות פעמים (ל"ת)שלמה גרינברג 31/03/2017 17:18הגב לתגובה זו
- 2.מה באמת ביטול או האי ביטול של באובמה קר יעשה לתחום הברי (ל"ת)אבי3 31/03/2017 09:02הגב לתגובה זו
- שלמה גרינברג 31/03/2017 17:17הגב לתגובה זומאומה, למבוטחים אולי ישנה אבל לא ברור מה יש מאות מאמרים סותרים בנידון
- תודה שלמה (: (ל"ת)אבי3 01/04/2017 16:56
- 1.רז 31/03/2017 08:18הגב לתגובה זו.