
לקראת עונת הדוחות שתחשוף את המחיר האמיתי של מלחמת הסחר
מכפילי הרווח הגיעו לרמה של 22.4 בזמן שהצמיחה הרבעונית צפויה להאט ל-4.8% בלבד והחברות מתחילות להרגיש את המחיר האמיתי של מלחמת הסחר של טראמפ עם נייקי שמעריכה מיליארד דולר עלויות נוספות ופדאקס שדיווחה על ירידה חדה בהובלות לאסיה
בשבוע שעבר נסחרו המדדים בוול סטריט סביב שיאים חדשים, למרות איומי מכסים מצד ממשל טראמפ על ברזיל, קנדה ומדינות נוספות. מדד S&P 500 רשם עלייה של 6.4% מתחילת השנה. עם זאת, כעת נכנסת עונת הדוחות, וצפוי מבחן משמעותי יותר לחברות הגדולות.
החל מהשבוע הקרוב, החברות הציבוריות בארה״ב יידרשו לא רק להציג נתונים כספיים, אלא גם לספק הסברים. המשקיעים יבקשו להבין כיצד השפיעה מדיניות הסחר על פעילותן, כיצד מושפעים הצרכנים האמריקאים, וכיצד החברות מתכננות להתמודד עם עלויות נוספות שעלולות להצטבר.
ברקע, שווי השוק של החברות ממשיך לטפס. מכפילי הרווח הגיעו לרמה של 22.4 – גבוה משמעותית מהממוצע של 18.8 בעשור האחרון. בסביבה כזו, הפתעות שליליות בדוחות עלולות להוביל לתגובות חריפות מצד השוק. לפי התחזיות, הרווחים צפויים לצמוח ברבעון השני בשיעור של 4.8%, קצב הצמיחה הרבעוני הנמוך ביותר מאז 2023. זאת בהשוואה לעלייה של 13% ברווחים ברבעון הראשון. הנתונים מעוררים סימני שאלה לגבי המשך מגמת העלייה במדדים.
הבנקים הגדולים יתחילו
את עונת הדוחות יפתחו הבנקים הגדולים – ג'יי.פי מורגן, וולס פארגו וסיטיגרופ – שידווחו על השפעת הסיכונים הגלובליים על תחום ההלוואות, ההשקעות והפעילות העסקית. בלאקרוק, מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, תציג את תגובת הלקוחות לאי הוודאות בשווקים.
בהמשך צפויות לדווח חברות שתלויות משמעותית בסחר בינלאומי. נייקי Nike Inc -2.67% כבר ציינה שהמכסים צפויים להוסיף כמיליארד דולר לעלויות הייצור. פדאקס FedEx Corp -1.12% דיווחה על ירידה חדה בפעילות ההובלה בין ארה״ב לאסיה. גם חברות מתחומי האלקטרוניקה וההלבשה עשויות לדווח על פגיעה דומה.
לפי הערכות גולדמן זקס, כ-70% מהעלות הישירה של המכסים מגולגלת על הצרכן. בהתאם לכך, חברות מוצרי הצריכה צפויות להיות הראשונות להרגיש את ההשפעה. הדוחות יבהירו האם הביקושים נשמרים למרות העלאות המחירים.
חברות הטכנולוגיה, שמובילות את העליות בשוק, יעמדו אף הן למבחן. המכסים על רכיבים מסין מייקרים את שרשרת הייצור, במקביל לציפיות השוק להשקעות גבוהות בטכנולוגיות כמו בינה מלאכותית. הדוחות החל מ-23 ביולי יספקו תמונה ברורה יותר. חברות כמו אלאפביתAlphabet 1.45% , מטאMeta Platforms -1.34% , אמזוןAmazon.com Inc. 1.24% , אפלApple -0.59% , מיקרוסופטMicrosoft Corp 0.37% , אנבידיה NVIDIA Corp. 0.5% וטסלה Tesla 1.17% צפויות לדווח על השקעות משמעותיות בתחום הבינה המלאכותית. המשקיעים יתמקדו ביכולת החברות להפיק תשואה מההשקעות, ולא רק להרחיב הוצאות.
- אירופה ממתינה ל־1 באוגוסט: האם יימשכו ההקלות או שהמכסים יעלו? אלו התרחישים, הדילמות וההסתברויות
- סופרמן החדש הכניס 122 מיליון דולר בסוף השבוע הראשון
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
גם חברות מוצרי צריכה בסיסיים מאותתות על אתגרים. קונאגרה ברנדס, יצרנית חטיפי Slim Jim, התריעה מפני האטה בביקושים בעקבות אינפלציה גוברת וחולשה כללית בצריכה. החברה צופה עלייה של 4% בעלויות הייצור.
החברות מנמיכות תחזיות
בנוסף, יותר ויותר חברות מנמיכות תחזיות לרווחים בהמשך השנה. חלקן אף בוחרות שלא לפרסם תחזית כלל, בנימוק שמדיניות הסחר הנוכחית מייצרת אי ודאות תפעולית ברמה חריגה.
בדויטשה בנק מעריכים שמדיניות המכסים כבר גרעה שתי נקודות אחוז מקצב צמיחת הרווחים ברבעון האחרון. ההשפעה צפויה להחמיר במחצית השנייה של השנה, ככל שיותר חברות יושפעו בפועל מהעלויות החדשות. תחום האנרגיה צפוי לדווח על ירידה חדה ברווחיות – כ-26% – בעקבות ירידת מחירי הנפט. זאת בתקופה בה ממשל טראמפ פועל להגדלת הייצור המקומי. נתונים אלו מעלים שאלות באשר ליעילות המדיניות האנרגטית הקיימת.
במקביל, החברות צפויות לדווח על צעדים להתמודדות עם העלויות – העתקת ייצור, שינוי שרשראות אספקה או התאמות מחירים. המשקיעים יבחינו בין חברות שמציגות תוכנית פעולה ברורה, לבין כאלה שטרם נערכו כראוי לשינויים.