אובמה הודף את המתקפה: "עוצמתו של הדולר קשורה לחוזקה של כלכלת ארה"ב"

לקראת כינוס מנהיגי 20 הכלכלות הגדולות בעולם מתגונן נשיא ארה"ב מפני הביקורת על המשך הדפסת הדולרים ע"י הבנק המרכזי והחלשת המטבע האמריקני
אריאל אטיאס |

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, אמר הבוקר (ד') למנהיגי ה-G20 שהתאוששות חזקה בכלכלה האמריקנית היא תרומה משמעותית שהמדינה יכולה לתת להתאוששות הגלובלית. בכירים ממדינות ה-G20 השונות הגיעו לועידה עם "בטן מלאה" על הצעדים האחרונים שמבצע הבנק המרכזי בארה"ב, צעדים שגורמים להחלשת הדולר ובכך לפגיעה במדינות היצואניות הגדולות גודמת ברזיל, סין או גרמניה.

במכתב למנהיגי ה-G20, בו חברים שרי האוצר ונגידי הבנקים המרכזיים של 20 הכלכלות הגדולות בעולם, אמר אובמה שחוזקו של הדולר "שוכן בסופו של דבר, בחוזק הבסיסי של הכלכלה האמריקנית". אובמה אמר כי וושינגטון מחויבת להפחתת הגרעון בעוד שההתאוששות צוברת תאוצה, אך הוסיף כי התאוששות חזקה וברת-קיימא לא תתרחש במידה ואזרחי ארה"ב יפסיקו לחסוך ויחזרו להוציא כספים המבוססים על הלוואות.

בינתיים, כלכלות שהסתמכו על ייצוא כדי לקזז את החולשה בביקושים המקומיים שלהם גם חייבים להשתנות, הוא אמר.

מחר תיפתח בסיאול פסגת מנהיגי ה-G20, שבה ידונו המנהיגים בחוסר האיזון בכלכלה העולמית ובמלחמת המטבעות. אובמה ספג ביקורת רבה בשבועות האחרונים מצד משותפות הסחר האירופיות והאסיאתיות של ארה"ב בגין מדיניות הדפסת הדולרים שרבים טוענים כי מחלישה את הדולר ויוצרת זרימת כספים ספקולטיבית.

הבנק המרכזי בארה"ב, הפדרל ריזרב, הכריז לפני כשבוע על כוונתו לרכוש אגרות חוב ממשלתיות לטווח הארוך בשווי 600 מיליארד דולר, זאת במטרה לחזק את הכלכלה הגדולה ביותר בעולם. המהלך, שגנב את התעסקות המנהיגים במטבע הסיני, עורר ביקורת רבה בטענה שהוא מגביר את חוסר הוודאות בכלכלה העולמית ומערער על האמינות האמריקנית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה