ה-DTT הדיגיטלי נושף בעורף? חברות HOT ו-yes בוחנות מודלים לחבילה צרה
למרות שסעיף החבילה הצרה הוצא לפני כשבועיים מחוק ההסדרים במשק, הביקורת הציבורית וגם שידורי ה-DTT הדיגיטליים עושים את שלהם. HOT ו-yes הודיעו הבוקר (שלישי) על רצונן להציע חבילה צרה ללקוחותיהן.
ב-HOT טוענים כי בכך החברה "נענתה לבקשת שר התקשורת משה כחלון, שחזר והדגיש בשבועות האחרונים את חשיבות החבילה הצרה, ואף פנה בבקשה לחברות לפעול מיוזמתן בנושא זה, ולא להמתין לחקיקה, שיתכן ותגיע בהמשך".
בחברת הלוויין yes טוענים כי בכוונת החברה לפנות למועצת הכבלים והלוויין על מנת לקבל את אישורה להציע חבילות צרות ללקוחותיה.
רון אילון, מנכ"ל yes, מסר היום: "אנו ערים לצורך של לקוחותינו לסוגים שונים של חבילות לרבות חבילות צרות, ועל כן אנו פונים למועצה לקבל את אישורה, על מנת שנוכל לענות על צרכי לקוחותינו".
נכון להיום לקוחות של 2 חברות הטלוויזיה הרב ערוצית, HOT ו-yes, מציעות ללקוחותיהן חבילות בסיס הכוללות עשרות ערוצים, רובם בשפות אקזוטיות כמו טורקית, רוסית, הונגרית, רומנית ועוד, שכמעט אינם נצפים על ידי קהל הצופים. עבור חבילות בסיס משלמים הלקוחות יותר מ-200 שקלים לחודש, מחיר גבוה בהרבה מהמחיר חבילות בסיס במדינות מערביות אחרות.
שידורי ה-DTT, המציעים בחינם ללקוחותיהם תמורת תשלום ראשוני עבור הממיר, קליטה באיכות דיגיטלית של ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 33 וערוץ הכנסת, זוכים להצלחה יחסית, ונכון להיום רכשו יותר מ-100 אלף בתי אב את הממיר הדיגיטלי. בחודשים האחרונים מנסים בכנסת להרחיב את החבילה, ולהוסיף גם את ערוץ 9 דובר הרוסית, וערוץ 'חינוכית 23'.
ב-HOT כאמור בוחנים מודל שיאפשר ללקוחותיה חבילת ערוצים מצומצמת במחיר מוזל מזה שהם משלמים כעת. את המודל מתכוונת החברה להציג כבר בשבועות הקרובים בפני השר כחלון ומועצת הכבלים והלוויין.
נכון להיום טרם ידוע כמה ערוצים ישודרו בחבילה, כמה היא תעלה ומה תהיה התחייבות הלקוח לכל אחת מ-2 חברות הטלוויזיה הרב ערוצית.
שר התקשורת משה כחלון, בירך היום על החלטת HOT: "אני שמח לראות כי החברה פועלת ל'הסדרה עצמית' שתכליתה היא טובת הצרכן. לאחר שנבחן את התנאים בהם החבילה תשווק, ונוודא שהם אכן מביאים בשורה לצרכנים גם במגוון הערוצים וגם במחיר סביר, נוכל לברך על המוגמר. אני קורא גם ל-yes להציע חבילה 'צרה' וולונטרית".
בתוך כך, אישרה היום ועדת הכלכלה בראשות ח"כ אופיר אקוניס, סבסוד ממירי DTT למעוטי יכולת. משמעות ההחלטה היא שמחיר הממיר למעוטי היכולת יקטן בכ-50% ממחירו בשוק. הזכאים לסיוע ישלמו עד 225 שקלים לכל היותר עבור רכישת הממיר.