HMA - פריצה מובהקת
הכיוון הכללי
בארצנו הקטנטונת נוטים לעשות הפרדה בין מסחר בשוק האמריקאי למסחר בשוק הישראלי למסחר בשוק המט"ח למסחר בשוק הסחורות. תופסי הנישות הללו למיניהם מנסים להציג את הבורסה בה הם סוחרים כדבר האמיתי והסיבות רבות. אלא שלא מדובר אלא בקשקושים שיווקיים ואין שום הבדל מהותי בין מסחר בשוק המקומי לבין מסחר בשוק האמריקאי. בסופו של דבר עלינו לזכור - ההתנהגות היא שקובעת. גם שלנו או יותר נכון לומר, בעיקר שלנו, וכמובן התנהגותן הספציפית של המניות אותן אנחנו בוחרים.
היום עולה על שולחן הניתוחים מניית Hma. בתקופה האחרונה ראינו שלא מעט מניות שפרצו מעלה תהליך של דשדוש, נטו גם להמשיך צפונה בצורה כזאת או אחרת. בשורה התחתונה, רכישת מניה שפרצה דשדוש היא מדיניות נכונה לאורך זמן.
המגמה
1. כפי שאפשר לראות בגרף הנרות השבועי המצורף נטתה המניה לדשדש במשך מספר בין רמות של 6 דולר למניה כרמת תמיכה לבין 8.5 דולר למניה כרמת התנגדות.
2. הדשדוש, יש לציין, מייצג איזון בין כוחות הביקוש לכוחות ההיצע. מטבע הדברים משחקים כאן שני כוחות מנוגדים שדעתם אודות כיוון המניה שונה תכלית השוני. מחד המוכרים שמשחררים כל כמות אפשרית במחיר של 8.5 דולר למניה לערך. ומנגד הקונים שמשוכנעים שמחיר של 6 דולר מהווה מציאה שלא תחזור על עצמה.
הפריצה אתמול פרצה המניה מעלה בקול תרועה רמה. שלושת מרכיביה של פריצה אמיתית התקיימו במלואם :
1. מחזור גבוה. 2. נר ירוק בעל גוף גדול. 3. שער סגירה בסמוך לגבוה היומי
היעד
הפריצה אמורה לייצר גל עליות שאורכו לפחות כעומק הדשדוש. במילים פשוטות : עומק הדשדוש הוא 2.5 דולר ולכן על המניה להגיע לפחות למחיר של 11 דולר למניה.
סיכום
Hma בתחילת הדרך, לפחות כך זה נראה כעת. ההתנהלות שלה משדרת עוצמה ומלוא המרכיבים הדרושים כדי להשיג מחירים גבוהים יותר, נמצאים שם. כדי לבצע עסקה רווחית יש לבנות תכנית מסחר המבוססת על ארבעה מרכיבים : מחיר הקנייה, סטופ לוס, רמת נעילת הרווח ומחיר המכירה הסופי.
*הערה : כל הזכויות שמורות. אין לשכפל, להעתיק, לתרגם, לצלם, להקליט או להעביר בכל צורה שהיא כל חלק מן החומר אלא באישור מפורש בכתב מן המחבר.
*אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור את השוק או מניות ספציפיות. סקירה זו מוגשת כאינפורמציה טכנית נוספת. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד.