מנכ"ל בריינסוויי: "נצטרך לשנות עדיפויות כדי לעמוד בלוחות זמנים"
חברת בריינסוויי, שנמצאת במהלך כמה ניסויים חשובים לבדיקת היעילות של מכשיר ה-DEEP TMS שלה לטיפול במחלות שונות, דיווחה הבוקר (ד') על תחילת מכירות באירופה. החברה קיבלה הזמנה ראשונה למכשיר ה-DEEP TMS מלקוח שלה באיטליה, בהתאם להסכם עליו דיווחה לפני מספר חודשים.
בהתאם להערכות החברה, אספקת המכשיר צפויה להיעשות במשך חודש נובמבר. כמו כן, לחברה נמסר מהלקוח, כי להערכתו טיפולים באמצעות מכשיר זה יתחילו בתחילת חודש דצמבר.
עוזי סופר מנכ"ל בריינסוויי, דיבר היום עם Bizportal על משמעות ההודעה וההתפתחויות האחרונות בחברה, וגם על מה שצפוי בעתיד הקרוב. סופר אמר כי "אנו שמחים לקבל את ההזמנה הראשונה לה ציפתה החברה מזה זמן רב. זוהי התחלה חיובית, הלקוח האיטלקי הוכיח את עצמו ואת יכולתו לעמוד בלוחות הזמנים שהתחייב להם ואנו מקווים כי התחלה זו מסמנת על ההמשך."
"צריך להבין איך זה הולך. המערכת שלנו היא באיזשהו מובן מושכרת, בשלב הראשון לפי מחיר קבוע ואחר כך התשלום לפי טיפול, לפי מספר המטופלים. מדובר באלפי דולרים לחודש עבור כל מערכת, כל מערכת מושכרת למינימום של שנה עד שנה וחצי".
"המשמעות של העיסקה שזו מערכת ראשונה וזה הצעד הראשון. המשמעות השניה היא עמידה בלוחות זמנים. זה טוב כי החברה עוברת הרבה מאוד תהליכים, בין השאר ממו"פ לייצור, וזה מצטרף לפעילות העניפה שלנו".
"ההישג הזה בה בדיוק על פי התוכניות. המהירות שבה המערכת תתחיל לעבוד הפתיעה אותנו מאוד, ולכן אנחנו צריכים לשנות סדרי עדיפויות כדי לשלוח אותה כבר בנובמבר ולהעביר התקנות והדרכות. זה לא שיש לנו מלאי של מערכות, אנחנו גם עושים הרבה ניסויים".
- מה לגבי מדינות אחרות באירופה?
"אנחנו בכוונה מאוד זהירים ושמרנים. אנחנו לא רוצים לא לעמוד בלוחות זמנים. איטליה היא מקרה מבחן שלנו. איטליה אמורה להזמין 12 מערכות בתוך שנה, ש-3 מתוכם הולכים לניסויים קליניים והשאר לעבודה ממשית".
ל-Bizportal נודע כי לחברה יש מערכת אחת שכבר נשלחה לאיטליה. המערכת צפויה להתחיל לפעול בשבוע הבא, בטיפול בכאב, במימון מלא של הסוכן האיטלקי של בריינסוויי.
"יש לנו הרבה מאוד ניסויים. נגדיר את המדינות שלנו, לאו דווקא באירופה ובהתאם לאישורים שנקבל נמשיך להתקדם".
נזכיר כי בתחילת חודש ספטמבר דיווחה החברה כי קיבלה אישור מהרשויות באירופה לפיו היא רשאית לשווק את מכשיר ה-DEEP TMS באיחוד האירופי גם לצורך טיפול בהפרעה דו קוטבית בבני אדם (מאניה דיפרסיה). זאת בנוסף לאישור לשיווק המכשיר לטיפול בחולי דיכאון מג'ורי, שניתן לחברה בעבר.
לפני כן דיווחה החברה על הצלחה בשני ניסויים בביצעה. האחד - ניסוי בחולי פרקינסון במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. והשני - ניסוי קליני במכשיר ה-deep tms שלה לטפול בסובלים מדיכאון עמיד.