פרוסיד מגדילה ההשקעה בפרפקשן: נתנה הלוואה של 240 א' ד' כחלק מגיוס פנימי של מיליון ד'

בעלי המניות התחייבו להעמיד באופן מיידי סך של 500 אלף דולר, עד להשלמת סבב גיוס חיצוני שחברת פרפקשן מקדמת בימים אלה
קובי ישעיהו |

קרן ההון סיכון פרוסיד דיווחה היום לבורסה על ביצוע השקעת המשך בחברת פרפקשן (PerfAction Technologies ) כחלק מגיוס פנימי של בעלי המניות בחברה בסך כולל של מיליון דולר, שמתוכו התחייבו להעמיד באופן מיידי סך של 500 אלף דולר, עד להשלמת סבב גיוס חיצוני שחברת פרפקשן מקדמת בימים אלה.

פרוסיד העמידה לפרפקשן סך כ-240 אלף דולר בדרך של הלוואת גישור הניתנת להמרה במניות. ההלוואה לתקופה של שנה בריבית של 8%. ההמרה למניות פרפקשן נקבעה למחיר מופחת ממחיר המניה שיקבע בגיוס הבא. גובה ההנחה יקבע בהתאם להיקף הגיוס.

מנכ"ל פרוסיד, ניב סרנה, אמר כי מימון באמצעות הלוואת גישור הוא דרך לסייע לחברה לקראת השלמת גיוס חיצוני שהחברה משלימה בימים אלה. מסלול זה מבטא את האימון שלנו בעתידה של החברה. פרפקשן מצויה כבר בשלב מכירות של מוצריה, פחות משלוש שנים לאחר הקמתה בשנת 2006. זהו השג נאה במיוחד לחברת סטארט אפ שבה תמכנו החל משלב ה Seed. מטרת הלוואת הגישור לתמוך בהמשך המכירות ופיתוח המוצר".

פרוסיד מחזיקה כ- 24.2% מהון המניות של פרפקשן בדילול מלא (לפני המרת ההלוואה ההמירה הנוכחית).

פרפקשן הוקמה על ידי קבוצת יזמים מנוסה שבראשה יאשה סיטון, לשעבר מנכ"ל לומניס. החברה עוסקת בתחום האסתטיקה, ופיתחה טכנולוגיה ייחודית להצערת העור המבוססת על החדרת חומרים ללא מחט לתוך העור באמצעות מערכת ה AIRGENT מתוצרתה. בחודש שעבר אישרה רשות המזון והתרופות האמריקאית, FDA, לשווק את המערכת בארה"ב.

יתרונותיה של המערכת מאפשרים החדרה ופיזור של חומרים לשכבת הדרמיס של העור ללא מחט ללא כאבים ובהקטנה משמעותית של תופעות הלואי הנלוות לטכנולוגיות אחרות. המערכת מיועדת לטיפולים רפואיים ואסטתיים כגון הצערת העור, חידוש הקולגן בעור, טיפול בצלקות ועוד.

פרו-סיד הוקמה באפריל 2000, והונפקה בבורסה בתל אביב ב-2006. הקרן מתמקדת בהשקעות בתחום טכנולוגיות מידע, מכשור רפואי ומדעי החיים. פרו-סיד היתה שותפה להקמת החממות הטכנולוגיות של הטכניון, ופועלת באמצעותן בתחום השקעות ה Seed.

בעלי השליטה בפרו-סיד הם לאנדלן השקעות (בבעלות משפחות לנדאו ורוטלוי), גמול חברה להשקעות, משקיעים זרים ואחרים. פעילותה של הקרן מנוהלת על ידי חברת הניהול שלה ומדיניות ההשקעות שלה מבוססת על התמקדות בחברות הנמצאות בראשית דרכן וחברות טכנולוגיות בוגרות לצורך גיוון, תוך תמיכה בחברות דרך מעורבות בדירקטוריונים.

פרו-סיד השקיעה בין השאר בחברת מדיגוס שפיתחה אנדוסקופ לטפול במחלת ה- GERD והונפקה בבורסת תל-אביב, חברת מזור שפיתחה מערכת לניתוחים בעמוד השדרה שגם כן הונפקה בבורסת תל אביב, נור מאקרופרינטרס המייצרת מדפסות פורמט רחב, אטיוניטי המפתחת ומשווקת תוכנות לאינטגרציה בארגונים, וטהוטי העוסקת בפיתוח פתרונות להאצת ביצועי שרתים. בימים אלו החברה בשלבי בחינה מתקדמים של חברות בשלב הסיד וכן חברות בוגרות בתחום התוכנה והמכשור הרפואי .

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה