נווה צדק ממשיכה לרכז עניין: הופקדה תוכנית לזכויות בנייה במבנה המיועד לשימור

לוי יצחק: "לאחרונה חלה ירידה של 4-6% בקומות הנמוכות במגדל בנווה צדק"
איריס בר טל |

שכונת נווה צדק בת"א ממשיכה לרכז עניין, ותנופת הפיתוח ושימור המבנים בה נמשכת- השבוע החליטה הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז תל אביב במשרד הפנים, בראשות גילה אורון, להפקיד את התוכנית תא/ 3711 - "יבנאל 28, נווה צדק".

מדובר בתוכנית המאפשרת ניצול של זכויות בנייה קיימות מתוקף תב"ע תקפה, תוך שמירה על אופי הבנייה ועל המרקם הקיים בשכונת נווה צדק, וביטול סימון להפקעה לדרך, שלא בוצעה בעבר ואין בה צורך בעתיד.

המגרש ממוקם באחת הכניסות העיקריות לשכונת נווה צדק הוותיקה ובו מבנה היסטורי בן קומה אחת, בעל גג רעפים וקומת מרתף חלקית. התוכנית מאפשרת הוספת קומה שנייה ובנייה בחלל גג הרעפים תוך שימור הקומה הראשונה ההיסטורית. התוכנית תואמה עם מחלקת השימור בעיריית תל אביב. זכויות הבנייה במבנה הינן בהיקף של 160% מעל מפלס הכניסה הקובעת (470 מ"ר שטח עיקרי ושירות), ויהיו בו שלוש יחידות דיור. עורך התוכנית הוא האדריכל צבי הראל.

סיפור ההצלחה הנדל"נית של נווה צדק צבר תאוצה בעיקר בשנות ה-2000 כתוצאה מביקושים של תושבי חוץ אמיתיים, שגרמו לנסיקה במחירים מכ-1800 דולר למ"ר בשנת 2003, לכ-5500 דולר למ"ר בשנת 2006 ולכ-10,000 דולר למ"ר בשנת 2008. ערב משבר הנדל"ן בישראל, באוגוסט 2008, הגיעו המחירים במגדל בנווה צדק לכ-26000 שקלים למ"ר, כשבקומות העליונות המחירים אף הגיעו לרמות של 30,000 שקלים למ"ר.

לדברי לוי יצחק, עורך מחירון הדירות, כיום היקף העסקאות בשכונה, ובכלל זה עם תושבי חוץ, ירד אך לחלוטין לא נקטע. גם בימים אלה נעשו מספר עסקאות נדל"ן עם תושבי חוץ מצרפת. "במגדל נווה צדק חלה ירידה קלה בשיעורים של 4-6% בקומות הנמוכות, ואילו בקומות הגבוהות המוכרים משתדלים לא למכור, כנראה כדי לא להוריד מחירים. באזור שמסביב למגדל ובמושבה האמריקנית קיימת תכונת בנייה, מתוך אמונה שהאזור בעל פוטנציאל רב מאוד, וכי המצב הנוכחי הוא זמני וישתנה בעתיד", מציין לוי.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה