מי יקים את הרדיו הדיגיטלי בישראל? משרד התקשורת פותח במכרז ויעניק לזוכה 23 מיליון שקל
וועדת מכרזים משותפת של משרד התקשורת והאוצר, בליווי משקיף מטעם הרשות השנייה מפרסמת מחר (ה) מכרז להקמה, קיום והפעלה של תחנת שידור להפצת שידורי רדיו בשיטה הספרתית (דיגיטאלית).
משך תקופת הזיכיון יעמוד על 14 שנה, ומתוכם, על פי תנאי המכרז, תקופת הקמת המערכת אשר תעמוד על כשנתיים.
לצורך הקמת המערכת תעמיד המדינה לרשות בעל הזיכיון מענק של עד 23 מליון שקל, בכפוף לתנאי המכרז, ואשר יינתן לבעל הזיכיון בשלבים על פי אבני הדרך הקבועות במכרז. התחרות במכרז הינה על גובה דמי ההפצה שייגבו על ידי בעל הזיכיון מכל תחנת הרדיו וכן על גובה מענק ההקמה. בנוסף תתקיים תחרות על ההצעה הפיננסית שיגישו המתמודדים במכרז ועל ההצעה ההנדסית.
יותר מ- 50 תחנות רדיו - מאמינים?
הרדיו הספרתי (דיגיטאלי) הוא טכנולוגיית שידור מתקדמת להעברת שידורי רדיו. במדינת ישראל קיים היצע מצומצם יחסית של תחנות רדיו וזאת בשל מחסור של תדרי FM המשמשים את שידורי הרדיו האנלוגיים. המערכת המתוכננת תוכל להפיץ כמות גדולה מאד של תחנות רדיו (מעל ל- 50 תחנות בפועל). כבר בשלב הראשון יוכלו לעלות לאוויר כ- 25 תחנות ובהן: 4 תחנות של רשות השידור (רשתות של קול ישראל), 2 תחנות של גלי צה"ל, ותחנות נוספות של בעלי רישיונות לשידורי רדיו.
יגדיל את התחרות בענף הפרסום
הגדלת כמות תחנות הרדיו כאמור, תאפשר, בין היתר, מתן מענה לצרכים של אוכלוסיות מגוונות בישראל ולקהלים שאינם מקבלים כיום ביטוי מעל גלי האתר, ותעצים את התחרות בין ספקי התוכן בתחום הרדיו ובתחום הפרסום ברדיו.
למערכת התקדמת עליה בנוי הרדיו הדיגיטלי יתרונות רבים ובינהם ניטרול רעשי רקע בקליטה, לחלוטין' כיסוי ג"ג נרחב יותר; תדר קבוע לתחנות רדיו בכל שטחי המדינה ועוד.
בעל הזיכיון שייבחר על ידי וועדת המכרזים יקים, יקיים ויפעיל את תחנת השידור של שידורי הרדיו הספרתי.
תחנות השידור אשר תשתמשנה בתשתית השידורים של המערכת הדיגיטאלית תורכבנה מ- 4 תחנות של רשות השידור (רשתות של קול ישראל), 2 תחנות של גלי צה"ל, ותחנות נוספות של בעלי רישיונות לשידורי רדיו אשר ייבחרו באמצעות מכרזים שתפרסם הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו.