הדולר כבש מחדש את ה-3.26 ש': "זוהי תקופה טובה לרכוש דולרים"

כך סבור איתן אדמוני, מנהל מחלקת מט"ח בבנק ירושלים, ומוסיף: "השקל לא צפוי להתחזק מעבר לטווח של 2%-3% ביחס לדולר - לא לעולם חוסן"
אילן קליקה |

הדולר נסחר היום בהתחזקות מול השקל אולם הוא עדיין שוהה ברמות שפל של כ-11 שנה אליהן הגיע לראשונה בשבוע שעבר. זאת, בעוד הסוחרים ממתינים לנתוני מדד מנהלי הרכש ונתונים שוק הדיור שצפויים להתפרסם היום בארה"ב (17:00, שעון ישראל) ולהצביע על המשך הצטמקות הסקטור היצרני בארה"ב ומשבר שוק הדיור. מנגד, דברי שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, עשויים לתמוך בשטר הירוק.

הדולר הוסיף היום 0.83% ושערו היציג נקבע ברמה של 3.26 שקלים. האירו היציג טיפס 1.16% לרמה של 5.0629 שקלים.

"מגמת התחזקות השקל ביחס לשאר המטבעות בעולם היא בעצם גרורה של התחזקות השקל ביחס לדולר", אמר איתן אדמוני מנהל מחלקת מט"ח בבנק ירושלים. "לא לעולם חוסן; הדולר לא יכול להיחלש עד אין סוף, השקל לא יכול להתחזק עד אין סוף. לדעתי, השקל לא צפוי להתחזק מעבר לטווח של 2%-3% ביחס לדולר, לכיוון 3.2 שקל".

מדמוני הוסיף, כי "קשה לתפוס את המטבעות ברמת השיא, או לחילופין ברמת השפל, ולכן זוהי תקופה טובה לרכוש דולרים".

בעולם, הדולר קוטע היום ראלי עליות בן 6 ימים כנגד היין היפני אולם הוא רושם התחזקות מול האירו והליש"ט, טרם פרסום נתוני התעסוקה בארה"ב ביום שישי, אשר צפויים להצביע על ירידה במספר המועסקים - דבר הצפוי להפחית את הסיכויים שהפדרל ריזרב האמריקני יעלה את הריבית בהמשך הדרך.

"לדולר יש סיכונים העשויים לשלוח אותו כלפי מטה בגין הנתונים הצפויים להתפרסם", אמר קיניצ'י נישאי, מנהל מחלקת המסחר במטבעות זרים במיצ'ובישי UFJ בטוקיו. "הסבירות שהכלכלה האמריקנית נכנסה הרבעון כבר למיתון, עדיין קיימת. החששות מאינפלציה גם עשויות להוביל למכירות על הדולר".

שר האוצר האמריקני, הנרי פולסון, אותת אמש שמדינות המפרץ הפרסי צפויות להמשיך להצמיד את המטבעות שלהן אל הדולר למרות העלייה באינפלציה. "לא שמעתי אף אחד אומר לי שההצמדה מהווה עבורו בעיה", אמר אתמול פולסון במסיבת עיתונאים בקאטר, שנערכה במהלך סיור בן 4 ימים שנועד לוודא שהמדינות העשירות ימשיכו להשקיע מעבר לים.

הערות השר עלולות ליצור מצב הפוך ולדרבן את סוחרי המטבעות להגדיל את הימוריהם, כי צפויה מהפכה במטבעות כגון הריבל של ערב הסעודית והדירהם של איחוד האמירויות הערביות. בזמן ששיעורי החליפין הקבועים גורמים לכך שעלותם של המוצרים המיובאים למדינה עלתה בעקבות החלשות הדולר, פולסון אמר שהאינפלציה באזור נדחפת בעיקר ע"י עלויות חומרי בניין ומזון.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה