נדחתה העלאת שכר המינימום
ועדת הכספים של הכנסת דנה היום (ג') בסעיפי חוק ההסדרים וחוק התקציב, לקראת הקריאה השניה והשלישית בכנסת. הדיון, שהחל ב- 11:00, הסתיים לפני זמן קצר, לאחר שכבר אמש הושגה הסכמה בין המפלגות השותפות בקואליציה, ולאחר שסיעת העבודה ויתרה על תביעותיה החברתיות. בתום הדיונים אישרה ועדת הכספים את חוק התקציב ברוב של 10 תומכים מול ארבעה מתנגדים.
הוועדה הצביעה נגד כוונת האוצר לבטל את ההכרה בעבודות בתחנות דלק ותחומי תעשייה כעבודות מועדפות. כיום, חיילים משוחררים העוסקים בעבודה מועדפת מקבלים מענק ממשלתי בסך 7600 שקל. לפי משרד האוצר, החיסכון מצמצום העבודות המועדפות אמור להגיע ל-45 מיליון שקל.
בנושא שכר המינימום, נדחתה ה"פעימה השניה" של הנהגת שכר מינימום, שהייתה אמורה להתחיל ביוני 2007, לחודש דצמבר, אז יעודכן שכר המינימום ב- 140 שקל. נציגי מפלגת העבודה נמנעו בהצבעה.
בנוסף, אושר פטור ממס למשכירי דירות עד גובה של 4200 שקל, כמו גם הסתייגות של אורון וח"כ ניסן סלומיאנסקי, המקנה פטור מארנונה למדרשות ומכינות קדם צבאיות. גם ההסתייגות של ח"כ יעקב ליצמן (יהדות התורה), לפיה קצבאות ילדים וקצבאות זקנה לא ייחשבו כהכנסה לצורך פטור מארנונה, אושרה.
בהמשך הדיונים נדחתה הסתייגות של ח"כ מוחמד ברכה (חד"ש) לבטל את תכנית ויסקונסין. מנגד, אושר סעיף המונע את שלילת הבטחת ההכנסה ממי שלא ישתתף בתכנית.
למרות הסכמה הזו, חברי הקואליציה שלי יחימוביץ' (עבודה) ודוד טל (קדימה) בחרו להצביע נגד הקואליציה בהצבעה על ההסתייגות שהציע ח"כ חיים (ג'ומס) אורון (מרצ). בין השאר, הציע אורון, כי שם החוק ישונה ל'אוסף חוקים מהגורן ומהיקב', וכי במסגרת מטרת החוק ירשם כי החל משנת 2008 יבוטל חוק ההסדרים.
אף על פי שהצעת אורון לא עברה, זעם יו"ר הקואליציה, ח"כ אביגדור יצחקי (קדימה), על אופן הצבעתם של יחימוביץ' וטל. יצחקי דרש להחליף את השניים, מהלך שהקפיץ את ח"כ אבשלום וילן (מרצ), שטען כי "מדובר בשיטת פעולה סעודית, לחתוך את היד למי שמתנגד לך". 'חוק אנטי דמוקרטי' חוק ההסדרים הינו חוק המובא כל שנה לאישור הכנסת לצד חוק התקציב. חוק ההסדרים מאגד חוקים ותיקוני חקיקה רבים לחוק התקציב. חברי כנסת רבים טוענים כי מדובר בחוק 'אנטי דמוקרטי', המאפשר לממשלה להעביר בהליך חקיקה מזורז שורה של נושאים ללא פיקוח ממשי של הכנסת. החוק מאפשר לממשלה לעכב או לבטל חוקים פרטיים של חברי הכנסת שהכנסת חוקקה, כמו גם להשלים או ליזום חקיקה משל עצמה.
חוק ההסדרים נחקק לראשונה בשנת 1985 על ידי ראש הממשלה דאז, שמעון פרס, ושר האוצר יצחק מודעי, כחוק לשעת חירום המשלים את התוכנית הכלכלית לייצוב המשק. בניגוד לשאר החוקים, חוק ההסדרים אינו עוסק בנושא מוגדר, אלא מהווה מקבץ של חוקים ותיקוני חקיקה בנושאים שונים.
בתחילת החודש החליטה ועדת הכנסת, בניגוד לעמדת האוצר, על פיצול סעיפי חוק ההסדרים בין הועדות השונות. הועדה החליטה להוציא מהחוק 23 סעיפים, ואילו השאר חולקו לפי התחומים אליהם הם נוגעים. למרות דרישת האוצר כי כל הסעיפים יועברו לאישור ועדת הכספים, רק 30 סעיפים מתוך 62 עברו לדיון בועדה. 15 סעיפים נוספים הועברו לדיון בועדת העבודה והרווחה, 11 סעיפים הועברו לועדת הכלכלה, ארבע סעיפים עברו לועדת הפנים, ושני סעיפים עברו לועדת החינוך.