מיליונר
צילום: Freepik

איך להיות מיליונר? מחקר, סקרים ותובנות מהשטח

מי הם המיליונרים ואיך הם הגיעו להון שלהם? 

עמית בר | (4)

אנשים רוצים להיות עשירים. זה דוחף אותם, זה ממריץ אותם, זה יוצר מוטיבציה גדולה - לעבודה, להשקעות, ליזמות. הכסף הוא מטבע הערכה, הכסף מאפשר חיים נוחים והוא גם מסמל מעמד. הוא סוג של דת, דת הקפיטליזם והכל סובב אותו. אם אתם שכירים ממוצעים, אתם כנראה חיים "בסדר", יש משכנתא, יש אילוצים, אבל מתגלגלים בסדר. לא תמיד - יש תקופות קשות, יש מינוס בחשבון, יש עליות מחירים שמשפיעות על אפשרויות ההוצאות שלכם, אבל משפחה שבה יש זוג עובדים לרוב מצליחה לעבור את החודש בשלום.

החלום של רבים הוא לצאת מהמעגל, מהמירוץ, לעשות מכה של כסף, לקבל ירושה גדולה ולשלב יותר חופש, חוויות ופחות עבודה. רבים שמגיעים לזה, מבינים שהם רוצים להמשיך לעבוד, ליצור, ליזום. אבל, איך בכלל הופכים לעשירים, איך נהיים מיליונרים?

זאת שאלה שעלתה במחקרים אקדמיים כבר לפני עשרות שנים. לפני 28 שנים, פרסמו הפרופסורים תומס ג’. סטנלי וויליאם ד’. דאנקו את המחקר המקיף ביותר שנערך עד אז על משקי בית בארה״ב עם הון נטו של לפחות מיליון דולר. המחקר התבסס על נתונים כלכליים של יותר מ‑1,100 משפחות, ראיונות עומק ובחינה מפורטת של הרגלי ההשקעה והצריכה שלהן.  מאז המחקר הזה נעשו עשרות רבות של מחקרים, כשהמסרים והתובנות לא השתנו. נחזור למחקר ההיסטורי שעדיין תקף ולתובנות שלו. 


תובנה ראשונה: רוב האנשים העשירים אינם "עשירים מלידה". כ‑80% מהמשתתפים בנו את עושרם בעצמם. "הם לא ירשו דבר, הם פשוט חיו אחרת מהשכנים", כתבו החוקרים. מרביתם חיו מתחת לרמת ההכנסה שלהם וחלק לא קטן מהם חיו בצניעות יחסית - רכבים בני 5–10 שנים, בתים סטנדרטיים ולא אחוזות ראוותניות.

עוד מוצא המחקר שהם דוגלים בהשקעה שיטתית - 94% החזיקו תיק השקעות מגוון. "המפתח הוא עקביות, הפקדה חודשית קבועה לקרנות מדד, מניות דיבידנד או נדל״ן מניב", רובם גם מבינים בפיננסים. לא מומחי על, אבל קוראים ומתייעצים עם מומחים.

הם גם נמנעים מחובות לבנקים לכרטיסי אשראי ולמלווים בכלל. הם לוקחים מינוף (הלוואות) רק כשמדובר בהשקעה שמייצרת תזרים ברור, אבל מהמחקר ומחקרים אחרים עלה כי רובם במינופים נמוכים. עם זאת, במחקרים על מיליונרים בתחומים מסוימים עלה כי מיליונרים בתחום הנדל"ן דווקא ממונפים באופן משמעותי. 


עוד עולה מהמחקרים כי אותם מיליונרים הם "אנשים רגילים" שעובדים בעבודות טובות ומכניסות - רואי חשבון, עורכי דין, רופאים, אדריכלים, מהנדסים. כאשר אלו שהונם גדול משמעותית הם היזמים - אלו שהפכו את הרעיון או החלום שלהם למציאות כשהמסקנה הגדולה היא שצריך "להשקיע בעצמך" - בעסק משלך, ביוזמה משלך. זה יכול כמובן שלא להצליח, אבל העשירים המופלגים עושים זאת לרוב דרך יזמות והקמת עסק.  

קיראו עוד ב"צרכנות פיננסית"

מה קורה כיום? השיטות להיות מיליונר

חברת הייעוץ וההשקעות UBS מפרסמת באופן שוטף סקר נרחב בקרב אלפי משקיעים אמידים ברחבי העולם, עם דגש על צפון אמריקה ואירופה. התמונה שמתקבלת מחזקת ומעדכנת את ממצאי המחקר הקלאסי: מקורות ההון: מעל 70% מהנשאלים עם הון של מיליון דולר ומעלה ציינו שההון נבנה בעיקר דרך השקעות בשוק ההון ונדל״ן ולא דרך ירושה. כ-70% מנהלים תקציב אישי ומבצעים חישובי תזרים חודשיים והרוב הגדול מתמיד בהשקעות לטווח ארוך.


על פי סקרים נוספים עולה חיזוק שהון נצבר גדול מגיע מהשקעות פיננסיות מוצלחות או מנדל"ן. כשיש כסף פנוי והוא מושקע במניות על פני זמן הוא מייצר בממוצע 8% בשנה והריבית דריבית מייצרת על פני זמן רווחים פנומנליים. זו דרך ההתעשרות הפופולארית. דרך נוספת זה רכישת נכסים והשכרתם והנאה לאורך זמן מהשבחת הנכסים - דירות, משרדים, מרכזים לוגיסטים ועוד. 

דרך שלישית היא יזמות - הקמת עסקים שמייצרים ערך לבעלים שלהם. דרך רביעית היא הכנסה גדולה כשכירים - זה יכול להיות בתפקידים בהייטק, בארגונים גדולים, במשרדי עורכי דין, רואי חשבון. בכירים מייצרים על פני זמן הכנסה פנויה גדולה.

בהייטק הפוטנציאל כמובן גדול יותר. מעבר ליזמויות - סטארטאפים שמייצרים ליזמים במקרים רבים רווחים פנומנליים ומעשירים אותם, יש שכבה גדולה של אנשים בכל חברה,  שמייצרים עם ההטבות שמגיעות דרך האופציות סכומי עתק.  באנבידיה למשל יש יותר מ-30 אלף מיליונרים וזו הערכה שמרנית. חלקם מיליונרים בגדול -10-20 מיליון דולר ומעלה. קחו את חברות ההייטק שנסחרות בוול סטריט ותמצאו שיש מאות אלפי מיליונרים. רק בחברות הישראליות יש כ-20 אלף מיליונרים.


עבודה בהייטק בהחלט יכולה לייצר הון גדול, אבל צריך גם לזכור שהתחום משתנה. מסיימים של תואר במדעי המחשב ותכנות לא מוצאים עבודה בקלות. ה-AI החליף אותם. במקביל הביקוש לתחום צונח - באקדמיה מדווחים על ירידה של מעל 50% במספר הנרשמים. לא נראה שיהיה שינוי בזמן הקרוב, אפילו ההיפך - ה-AI החליף את הג'וניורים ובשלב הבא הוא יחליף משרות מקצועיות יותר. זה מוביל לכך שהייטק לבד כנראה לא מספיק - צריך גם לדעת ליזום, ליצור, לחשוב אחרת. 


לסיכום - בורסה והבנה פיננסית, נדל"ן, עבודה מכניסה, הייטק - ובעיקר יזמות. אלו המקומות שמהם צמחו המיליונרים. 

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 4.
    אנונימי 19/07/2025 14:39
    הגב לתגובה זו
    לא לחיות מעל פופיק והשקעה שוטפת כל חודש זה הכל. ולא לחפש להתעשר מהר זה רק באגדות
  • 3.
    מה ההגדרה של מליונר (ל"ת)
    אנונימי 19/07/2025 13:25
    הגב לתגובה זו
  • 2.
    מניות שוק ההון 19/07/2025 12:52
    הגב לתגובה זו
    אל תשכו את אפריקה ישראל של הנוכל לבייב. בבילון . בריל. אופקו. אבוגן ופלוריסים של השקרנים השודדים . וכיל מניית הפוליטיקאים שאין סיכוי שתגיע לשער 2800 בעשור הקרוב בישראל רק מפסידים3
  • 1.
    אנונימי 19/07/2025 12:19
    הגב לתגובה זו
    גם אני יזם לרוב לא מתמזל מזלי בעסקאות של מיליונים אני בסדר גמור אבל לא מיליונר !