מכון רישוי - אילוסטרציה. תמונה מהרשת. אין קשר בין המכון לנושא הכתבהמכון רישוי - אילוסטרציה. תמונה מהרשת. אין קשר בין המכון לנושא הכתבה

ה'שירות' שעלול לעלות לכם הרבה כסף והמון כאב ראש

אם אתם נוהגים להיעזר במוסך לטובת העברת טסט או בשירות איסוף הרכב מהבית, חשוב שתדעו שיש גם סיכונים לא מבוטלים. 

יואב פולס |

לרובנו ההתעסקות עם הרכב היא מטלה שאנחנו מעדיפים להימנע ממנה אם ניתן. אני לא מדבר על חובבי הרכב מבינכם שביקור במוסך והסנפת פילטר סולר משומש היא בחזקת יום כיף, אלא על רוב הציבור שעבורו ביקור במוסך או במכון הטסטים משול לעקירת שן בינה ללא הרדמה.

גם נותני השירותים בתחום הבינו את הרעיון ומציעים שירותים כמו איסוף מהבית, שירות העברת טסט, כמובן בתשלום של כמה מאות שקלים. עבור לא מעט לקוחות, התשלום עבור השירות הוא רע הכרחי, ואנחנו אומרים לעצמנו שזה 'קנס' של כמה מאות שקלים בשנה, וזה לא נורא עבור ההימנעות מהחוויה במוסך או במכון הטסטים.

אבל השירות הזה עלול להתברר כיקר מאוד. האם אתם מכירים את מי שנוהג ברכב שלכם? האם אתם סומכים עליו שינהג ברכב בזהירות ובהתאם לחוקי התנועה? האם אתם מתעדים ביומן כלשהו את המועד והשעות בהם הרכב לא היה בחזקתכם? אני מניח שרובכם עונים עכשיו בשלושה 'לא', וזו בדיוק הבעיה.

מי הנוהג ברכב שלכם ואיך הוא נוהג?

בבדיקה אקראית של רכב שנלקח למוסך לטיפול + טסט התברר כי הנהג שלוקח את הרכב לטסט הוא עובד של מכון הטסטים. ברכב הותקן מכשיר איתור שעקב אחר הנהיגה, וכפי שחששנו אכן בוצעו עבירות תנועה ברכב, בעיקר עבירות מהירות. הרכב שנשאר בגבולות העירוניים של אותה עיר נצפה נוסע במהירות מופרזת, מספר פעמים. את דוח התנועה אם יירשם, יקבל הבעלים של הרכב שיצטרך להתחיל לשחזר איפה היה ומה עשה, כאשר עבירות התנועה יהיו מצולמות כחוק.

ברשתות החברתיות יש דיווחים של לקוחות עם רכבי יוקרה / ספורט המתארים נסיעות 'כיף' של עובדי המוסכים, תוך השתוללות עם הרכב ונהיגה בצורה פראית. זה יכול להיות עובד המוסך, או עובד מכון השטיפה שבא לקחת את הרכב לשטיפה ולהחזיר לכם אותו נקי בתום הטיפול. אתם שמחים על השירות הנפלא שמחזיר לכם רכב שטוף, ולא בהכרח יודעים מה התלווה לשירות הזה.

מגוון עבירות התנועה נרחב, החל מנסיעה על נת"צ, עבירות מהירות, עבירות על תקנות חניה עירוניות ועוד.

נהג המוסך או השינוע עלול לנהוג ברכב שלכם בצורה אגרסיבית מאוד, כמו שאתם לא הייתם נוהגים לעולם. לגרום לנזקים לרכב אם לא שמתם לב, וגם לגרום בצורה כזו או אחרת להיעלמות ציוד שיש לכם ברכב.

קיראו עוד ב"רכב ותחבורה"

לנוכח הממצאים ריכזנו עבורכם כמה טיפים שימושיים שגם אם לא ימנעו את התופעה, יוכלו לסייע לכם להוכיח את עמדתכם.

  1. התקינו מצלמת רכב – מצלמה כזו מתעדת את כל הנסיעה. ניתוק המצלמה על מנת שלא תצלם מעיד על כוונה למנוע תיעוד.
  2. תעדו ביומן כל פעם שנהג אחר (שאינו מבני ביתכם) נוהג ברכב. תאריך ושעה מדויקים, וכן בדיוק מתי הרכב חזר לחזקתכם.
  3. אם אתם לא רוצים להוציא את כל הציוד שיש לכם בתא המטען או בתא הכפפות פשוט צלמו טרם מסירת הרכב. עם קבלתו חזרה, בדקו שהכל נמצא במקומו.
  4. שמרו קבלות שמעידות על הטיפול והשירות שקיבלתם, על מנת להוכיח שלא אתם נהגתם ברכב.
  5. תחשבו אם השירות באמת נחוץ, ואם באמת אתם רוצים לתת לאדם זר שאינכם מכירים לנהוג ברכב, וזה עוד לפני שאמרנו מילה על שכפול מפתחות לטובת גניבת הרכב במועד מאוחר יותר, שכן לנהג מטעם המוסך או מכון הרישוי יש את כל הפרטים של הרכב כולל הקוד לקודנית, וכמובן כתובת המגורים שלכם.


1.    

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה