האנליסט גלעד אלפר מאקסלנס - "השינויים בתחום הגז עשויים להשפיע לחיוב על כיל"
מציאת הגז מול חופי מצרים על ידי חברת ENI האיטלקית חתכה את מחירי מניות הגז, ויש כאלו שאף מצאו בכך הזדמנות קניה. אך נראה כי דווקא סקטור אחר משך את תשומת לב האנליסטים, ככזה שעשוי להרוויח מההתפתחות. על פי גלעד אלפר, אנליסט בכיר באקסלנס ברוקראז', השינויים בתחום הגז ישפיעו דווקא על מסקנות ועדת "שישינסקי 2, שינויים שישפיעו לחיוב על מניית כיל: "להערכתנו, הסיכויים להמתקה משמעותית במסקנות שישינסקי 2 עלו. לפי מה שפורסם בעיתונות, נשקלות הקלות שיכולות להגיע ל-300 מיליון שקל בשנה. הקלה כזו להוסיף למניית כי"ל כ-11%, בהנחה שמדובר ב-300 מיליון שמגיעים לקו התחתון. אנחנו ממשיכים בהמלצת "תשואת שוק" ומחיר יעד של 26 שקל למניה אך מסבים תשומת לב לאפשרות מסחרית קצרת טווח לעלייה משמעותית במניה." אלפר מסביר כי "החשיבה הקודמת שלנו הייתה שככל שלממשלה קשה יותר להעביר את מתווה הגז וככל שהיא נתקלת בביקורת ציבורית על המהלכים בסקטור הזה, כך יהיה לממשלה פחות רוח גבית שתאפשר לה להמתיק את מסקנות שישינסקי 2. הסימן הראשון לכך שייתכן שאנחנו פסימיים מדי הגיע בשבועות האחרונים כאשר התברר שהממשלה העבירה את ההמלצות לוועדת שרים. ייתכן שההשקעות של כ"יל בסין, באתיופיה ובאירופה והאיומים על סגירת קווי ייצור בארץ, שכנעו את הממשלה שהנזק לכלכלת הדרום הוא כזה שאין ברירה אלא לנסות לפחות להוריד את הנזק משישינסקי 2. ייתכן שאירועי היומיים האחרונים ייתנו רוח גבית נוספת לממשלה בניסיונה זה. הכישלון לאשר את מתווה הגז והחששות הכבדים בנוגע לגורלו של לווייתן, מגבירים את הסיכון לגבי הייצוא, התעסוקה והמשק הישראלי בכלל. גם הנמרצות והגישה הפרו-עסקית של מצרים, מהווים ניגוד מטריד לגישה בארץ."
מזווית אחרת, מניית כיל זוכה גם להעלאת המלצה של בנק אגוד: האנליסט יונתן רז מעלה את ההמלצת הבנק מ-"החזק" "לקניה", עם אפסייד של כמעט 28% ממחיר הבסיס היום. העדכון אמנם מוריד את מחיר היעד הדולרי של המניה, אך בשל הירידה במחירי המניה לאחרונה, והפער שנוצר בין מחירה הנוכחי למחיר היעד (בין היתר בשינויים בשער הדולר - מדובר במניה דואלית) - מעלים כאמור ב"אגוד" את ההמלצה ל''קניה''.
רז אומר כי "בסך הכל, למעט מחיר האשלג, תוצאות רבעון 2 עמדו בצפי שלנו ולהערכתנו החברה תשיג תוצאות טובות ברבעון 3 על מנת להדביק את הפערים שנוצרו כתוצאה מהרבעון ה"שובת", כאשר גם בשנה שעברה ראינו שהחברה פעלה באופן דומה לאחר השביתה במגזר הפוספטים במכרה ברותם". פרט לפער בין מחיר המניה למחיר היעד, רז מונה מספר סיבות להמלצתו, בהן אישור המלצות ועדת ששינסקי בממשלה בחודש אוגוסט, עם ציפיות להקלות מסוימות בהמשך. בנוסף, ירידת מחיר האשלג למחיר נמוך מהצפי שלו ברבעון 2 (דבר שהעיב במקצת על מחיר היעד), כאשר ברבעון 3 רז מעריך כי יתרחש שיפור מהותי במכירות האשלג - הן בכמויות והן במחיר, שיפור אשר מוסבר בעיקר בגין צפי למשלוחים גדולים לסין ולהודו מכורח החוזה של כיל איתם, וכן בגין צפי לעלייה במשלוחים לברזיל ברבעון 3, כהכנה לעונה החקלאית העיקרית במדינה ותוכנית אשראי חדשה שהוכרזה במדינה. ירידת מחיר האשלג למחיר של 309 דולר לטון ברבעון 2 לעומת צפי שלו ל-324 דולר לטון".
"מדדי האנרגיה והסחורות החקלאיות נמצאים בשפל בתקופה האחרונה, דבר המעיב על ביקוש מוצרי החברה (בעיקר על אשלג וברום), אולם מחירי האנרגיה הנמוכים מורידים את עלויות השינוע של החברה וכן הדבר מהווה נק' כניסה נוחה מבחינת סיכון מול תמורה בעיקר בהקשר של הביקוש לסחורות החקלאיות שבטווח הארוך צפוי, להערכתנו, לעלות. הרכישות האחרונות שבצעה כיל במגזר הדשנים ומגזר מוצרי תכלית ותוכנית הרה ארגון וההתייעלות של החברה נותנים ערך מוסף לעתיד החברה".
נציין כי מניית כיל נסחרת ברמות שפל של כ-5 שנים, וצללה במעל ל-50% מאז ימי הזהר שלה אי שם בשנת 2010 - בשל שינויים רבים בשוק. בתקופה האחרונה המשיכה המניה לצלול, ואיבדה מערכה מעל ל-20%, בפחות מ-5 חודשים.
- 2.אובייקטיבי??? 05/09/2015 20:17הגב לתגובה זוגם מופיע באתר שלהם כ"אנליסט הבית" וגם מוסר נתונים שעולה הרושם שרק כיל יכולה לדעת (עלות השביתה למשל) וגם תמיד צובע את המציאות בצבעים שכיל היו רוצים לצבוע
- 1.שגיא 02/09/2015 15:44הגב לתגובה זומכיוון שכול הקלה שכיל תקבל תהווה תקדים מול מתווה הגז ב. אי המעבר לאנרגית הגז יגרום לעלויות עודפות מול חברות מקבילות בעולם וירידה ברווח הגולמי.