דורון כהן, מנכ"ל משרד האוצר: "אף אחד לא יודע האם צריך לשנות את המודלים כדי להבטיח קיום בכבוד של החוסך"
"כיום אנשים מפקידים לפנסיה במשך כל החיים ולא יודעים האם הפנסיה תספיק להם", כך אמר היום מנכ"ל משרד האוצר, דורון כהן בוועידה השנתית של אגף שוק ההון והגדיר את תפקידיו של האגף כשאמר "בין תפקידי אגף שוק ההון - שמירה על יציבות הגופים הפיננסיים שתבטיח לחוסכים ליהנות מהפרות עליהם עמלו במשק כל החיים".
לדברי דורון כהן, "בשנים האחרונות פעילות האגף תופסת יותר ויותר מקום בסדר היום הציבורי וגם בסדר היום של האדם הפרטי. אם בעבר הפנסיה של העובדים הייתה מובטחת והעובד לא היה צריך לדאוג, התברר שהקופות לא יכולות להמשיך לתמוך בהטבה לאורך זמן, נוצרו גירעונות עתק לקופות ולמדינה".
"כיום אנשים מפקידים לפנסיה במשך כל החיים ולא יודעים האם הפנסיה תספיק להם. אנחנו לא יודעים להבטיח כיון שאנו לא נמצאים לא מספיק שנים במודל הזה. קיימת אי וודאות לגבי ההפקדות ולגבי התשואות. אף אחד לא יודע האם צריך לשנות את המודלים כדי להבטיח קיום בכבוד של החוסך".
"כל הנושאים שעל סדר היום של אגף שוק ההון משפיעים על שוק ההון והשקעות במשק. האגף נהג באומץ כשרצו לתקן דברים מול גופים, מול מסורות ומול הצעות פופוליסטיות שלא תמיד הייתה להם אחיזה במציאות ולא תמיד יכלו להבטיח לחוסכים את מה שנדרש לאורך זמן".
"העיסוק מחייב חשיבה יוצרת, הליכה קדימה ואחריות, לא רק כלפי הגופים הפיננסיים, גם כלפי החוסכים. חלק מהתפקיד של האגף, הוא לשמור על יציבות הגופים הפיננסיים שתבטיח לחוסכים ליהנות מהפרות עליהם עמלו במשק כל החיים".
הממונה על אגף שוק ההון, הביטוח והחיסכון פרופ' עודד שריג אמר כי " המערכת הפיננסית העולמית והישראלית עוברות בשנים האחרונות טלטלות קשות ביחס לעולם. כלכלת ישראל יחסית חזקה, אבל גם בכלכלה בישראלית חלה עלייה חדה ברמת הסיכון. חלק מעלייה נובע מסיכונים בכלכלה העולמית, חלק מסיכונים מדיניים ופוליטיים הייחודיים לישראל, וחלק נובע מכך שבעיצומו של משבר, מדינת ישראל הולכת לפעול עם תקציב מרסן 1/12 מתקציב השנה שחלפה".
שריג הוסיף ואמר: "לאור הגידול החד בסיכונים במשק הישראלי אנו מצפים מחברות הביטוח להגביר את השמרנות בניהולן הדבר חייב להתבטא בין היתר בשמרנות נוספת בניהולו הון עצמי ונוסטרו. בתקופה שבה קשה לגייס כספים או למחזר חובות על חברות לדאוג לעודפי הון ולניהול שמרני שלו כדי שיוכלו לספוג הפסדים לא צפויים. יתר על כן, רדיפה מוגזמת אחר תשואות עלולה להסתיים בקשיים עסקיים מיותרים".
- 4.oraemunna 06/11/2012 13:51הגב לתגובה זומדהים לשמוע כי מילים אלו יוצאות מפיו של מנכל האוצר. מה הבעיה להבטיח את ערך החיסכון? לקבוע כי המדינה תגייס כסף רק מקרנות הפנסיה במקום משוק ההון בארץ ובעולם ותחזיר בדיוק את אותם ערכים שהיא משלמת למשקיעים.
- 3.עם משכורות של מליונים למנכ"לים אז איך יבטיחו (ל"ת)צריך שכל אחד יחסוך ל 06/11/2012 13:03הגב לתגובה זו
- 2.ניקל 06/11/2012 12:03הגב לתגובה זואז באמת אי אםשר לערוב לאנשים שחסכו כל חייהם. ע"ע ביטוח לאומי... האם מטרתו היא לייצר ביטוח ליום סגריר? האם יכול האזרח לסמוך על הביטוח שהוא קנה כל חייו? פחחחח מדינה של גנבים
- 1.\hph, 06/11/2012 11:35הגב לתגובה זוהמודל שעל פיו רוב העסקאות ששורדות הוא למצוא את הגבול בין עישוק לרמאות חשבון פשוט אין כלום מעבר למדד.