נתון חזק בארה"ב: ירידה של 6,000 תביעות אבטלה בשבוע- איך מגיבים החוזים?

אלמוג עזר | (1)
נושאים בכתבה תביעות אבטלה

לאחר שבשבוע שעבר דוח התביעות הראשוניות לדמי אבטלה לא עמד בתחזית השוק וגרם לחששות בשוק מפני התקררות שוק העבודה, השבוע, התביעות כבר עמדו בצפי. בדוח שפרסם משרד העבודה האמריקני לפני פתיחת המסחר היום בוול סטריט התברר כי לשוק הצטרפו 275 אלף תובעי אבטלה חדשים. 

נציין כי מיד עם פרסום הדו"ח, החוזים עברו לירידות משמעותיות. החוזים על הדאו ג'ונס למשל משילים כבר 0.6%.

עיקר חשיבותו של הדו"ח מגיע בעקבות סמיכות פרסומו אל החלטת הריבית הבנקאית בארה"ב שתחול בשבוע הבא. הנתון שמציג את המשך העמידות של שוק העבודה האמריקני מגדיל את הסיכוי שנחזה עליית ריבית כבר בחודש הקרוב. 

יוקר המחייה

בחדשות מאקרו נוספות התפרסם היום כי מחירי הייצוא החודשיים של חודש יולי ירדו 1.4% לעומת יולי אשתקד. מחירי הייבוא ירדו 1.8%. מדובר בירידת מחירי הייבוא החדה ביותר בשנה האחרונה. מאוג' 2014 ועד אוג' 2015 מחירי הייבוא ירדו ב-11.4%. מדובר בירידה השנתית החדה ביותר מאז שנת המשבר העולמי ב-2009. 

על פי כלכלנים שונים, הירידות בשווי הייבוא מגיע בעקבות התחזקות הדולר אל מול שאר מטבעות העולם. כמו כן, ירידת מחירי האנרגיה ובמיוחד הנפט משפיעים גם הם על מחירי הייבוא. 

הירידה במחירי הייבוא דווקא מרחיקה את העלאת הריבית על ידי הפדרל ריזרב כאשר תנאי משמעותי של הבנק הוא חזרה לתוואי של עליית מחירים בכלכלה האמריקנית. יעד הבנק הוא אינפלציה של 2% בשנה, אם כי בעבר ראש הבנק ג'נט יילן טענה שהמחירים בארה"ב צריכים להראות מגמת עלייה בלבד בכדי שהבנק ישתכנע שהגיעה העת להעלות ריבית. 

 

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    אבי 10/09/2015 16:26
    הגב לתגובה זו
    אין כל ספק שהירידות מאחורינו. השוק האמריקאי כבר מגלם עליית ריבית והרמז הברור להיום הוא נתון האבטלה שגרר את החוזים לתגובה רגעית כלפי מטה ותיקון מידי. השווקים הולכים לעלות מכאן וכל כתבות ההטעיה אינן ראויות.