מורגן סטנלי מספק איתות - זו הסכנה הבאה לאירופה

בבנק ההשקעות האמריקאי מביעים מצד אחד חשש להידבקות יציאת מדינות מהאיחוד, מצד שני מספקים סבירות נמוכה ליציאתה של בריטניה 
גיא בן סימון | (3)
נושאים בכתבה מורגן סטנלי

יציבות האיחוד האירופי כבר התערערה נוכח האפשרות ליציאתה של יוון מהאיחוד, ולמרות שכיבכול זה מאחורינו, האפשרות כעת ליציאתה של בריטניה מהאיחוד עשויה להתפשט בקרב מדינות היבשת ולערער את יציבותה של אירופה, כך לפי בנק ההשקעות מורגן סטנלי בדו"ח מיוחד שהוציא לקראת משאל העם שייערך בבריטניה ב-23 ליוני הקרוב. 

בדו"ח בן 43 עמודים שכתב צוות המחקר בראשות האנליסטית, אלגה בארסט, תחת הכותרת 'מה המשמעות של ברקזיט (יציאתה של בריטניה מהאיחוד) לאירופה', קבע מורגן סטנלי בשורה התחתונה כי הדבר לא מהווה חדשות טובות לאירופה. 

"במקרה של ברקזיט ההשלכות ירחיקו לכת מעבר לבריטניה אל שאר אירופה כאשר חלק מהמדינות יהיו חשופות יותר מאחרות. ההשפעה הכוללת תהיה שלילית לצמיחה, שלילית לאירו, ושלילית עבור שוק המניות באירופה", כתוב במורגן סטנלי. במלים אחרות יהיה זה ארוע "מדבק" עבור שאר כלכלות האיזור.

במורגן סטנלי מזהירים כי הגורם הראשון שיערער את היציבות למעשה מהווה רכיב מרכזי גם בימים אלה מסיבות אחרות - והוא חוסר הוודאות. "ברקזיט יפתח תקופה ארוכה של חוסר ודאות. התגובה המיידית של שוק המניות תהיה שלילית, שוק המט"ח יסבול מתנודתיות והשקעות עשויות לצאת מהאיזור", כתבו במורגן סטנלי.

הגורם השני - הסחר. "קשרי הסחר של בריטניה עם יתר מדינות האיחוד לא יהיה 'חופשי' כמו שהוא עכשיו. "אי הוודאות סביב יציאתה של בריטניה תיתן אותותיה על התכווצות הביקושים לסחורות בגוש האירו". הגורם הנוסף - הגירה. המדיניות של בריטניה תהיה להגביל את ההגירה ולפי מורגן סטנלי הדבר עשוי להשפיע על יתר מדינות האיחוד. למרות הגורמים שצויינו, במורגן סטנלי מצננים את החששות עם סבירות של 35% ליציאתה של בריטניה מהאיחוד.

במקביל, נגיד הבנק המרכזי בבריטניה הזהיר היום מפני ההשלכות של יציאת בריטניה מהאיחוד על המדינה, והוסיף כי המשא ומתן על יציאתה של בריטניה מהאיחוד עשוי לקחת לפחות שנתיים.

תגובות לכתבה(3):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    אי ודאות ? אנליסטים בשקל (ל"ת)
    ברבור שחור 08/03/2016 23:49
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אבי 08/03/2016 16:03
    הגב לתגובה זו
    כל המדינות שנכנסו למשבר כלכלי עמוק עקב האיחוד יוכלו לשקם את הכלכלה שלהם אם יצאו מהאיחוד ויחזרו לשלוט במדיניות הפיסקאלית שלהם. נכון, גרמניה מפסידה ותפסיד את השקעותיה במדינות הקטנות, אבל לא צריך לדאוג לה.
  • לאבי 08/03/2016 22:00
    הגב לתגובה זו
    לאווילים כמוך שקוראים ולא מבינים (על לנתח אני כבר לא מדבר זה לא הרמה שלך בובה) מי שיצא זו גרמניה. רק חכמים כמוך אפשר להאכיל בחרטה של ביז-בורדל!!!