מנכ"ל עליבאבא מתחרט: "לו חייתי חיים נוספים, הייתי מותיר את החברה כפרטית"
בספטמבר האחרון, חברת עליבאבא (סימול: BABA) יצאה בהנפקה בבורסת נאסד"ק, למה שהיתה אז ההנפקה הבולטת ביותר של שנת 2014. דאז, מניות החברה היו הלהיט של וול סטריט. בעת ההנפקה, אנליסטים בשוק תמחרו את המניה בשווי של 168 דולר למניה. שווי שהיה גורם לה להיות בעלת שווי שוק הגבוה יותר משל EBAY. היום ימי ההנפקה העליזים נראים רחוקים.
האופטימיות בשוק הביאה להתנפחות מניית עליבאבא. תוך מספר ימים המניה כמעט והכפילה את עצמה ממחיר של 66 דולר לשווי של יותר מ-120 דולר. שינוי המגמה הופיע לראשונה בחודש ינואר השנה כאשר הכנסות החברה לשנת 2015 לא עמדו בצפי של המשקיעים בוול סטריט.
היום מחיר המניה נסחר כבר במחיר של 87.8 דולר. שלא במפתיע, הירידות בשווי המניה משפיעות לא רק על המשקיעים אלא גם על תפקוד החברה. ג'ק מא (Jack Ma) המייסד השותף של ענקית המסחר האינטרנטי טוען שהתנהלות בחברת עליבאבא הייתה קשה עוד לפני שהחברה נהפכה ציבורית, אך היום - "זה הרבה יותר גרוע". מא הוסיף ש"זה לא רק שהמשקיעים שלנו צופים בנו, אלא כל העולם צופה בפעולות החברה".
תלונותיו של מא שמשמש היום כמנכ"ל הופיעו כחלק מנאום שנאם בפני מועדון הכלכלנים של ניו יורק ( Economic Club of New York). "לו יכולתי לחיות חיים נוספים, הייתי מותיר את החברה שהקמתי כפרטית".
- "פריצת דרך נוספת מסין" - עליבאבא משיקה את המודל Qwen3
- עליבאבא השיקה מודל AI חדש: איך הוא יכול להציל את אפל?
החיים בבמה המרכזית
נזכיר כי בעקבות ההנפקה של עליבאבא, היה באפשרות החברה לגייס הון זמין לפעילות בסך של 25 מיליארד דולר.הונו האישי של מא כבר מנה כמה מיליארדים (3-4) לפני ההנפקה, אך לאחר כחודשיים מההנפקה האסטרונומית כבר נסק הונו (על פי פורבס) עד לכ-24 מיליארד דולר. אם כי תהליך ההנפקה שהפך את החברה לציבורית מכריח את החברה לפעול תחת עיניהם הבוחנות של המשקיעים וחוקי הרגולציה.
התבטאותו האחרונה של מא מציגה את המניעים האמיתיים לכך שהנההלת עליבאבא בחרה להנפיק את עצמה מחוץ לסביבה הטבעית שלה. לדברי מא, "(הנפקת החברה) נדחתה על ידי הבורסה בהונג קונג".