לראשונה בשנת 2009: הדולר היציג נקבע מתחת ל-3.70 שקלים, מתחזק בעולם
שערו היציג של הדולר נחלש היום, וירד בפעם הראשונה השנה מתחת לרמה של 3.70 שקלים. בעולם, מנגד, מתחזק הדולר כעת מול האירו והיין היפני, במקביל להמשך פרסום דוחות כספיים טובים של חברות מובילות בארה"ב.
"המשקיעים לא מתרגשים מהחולשה בבורסות מסביב לעולם. כנראה שזה הולך להיות תיקון קל וזהו. הרבה יותר חשוב הם הנתונים המתגברים על התאוששות הכלכלה העולמית וזה מחליש את הדולר". כך אומר הבוקר פעיל בשוק המט"ח ל-Bizportal.
בזירת המאקרו המקומית דווח היום כי המדד המשולב למצב המשק המשיך להשתפר גם בחודש ספטמבר, עם עליה של 1.2%. כך נמסר היום (ה'), מבנק ישראל. העלייה במדד, חודש רביעי ברציפות, מבססת את ההערכה כי חלה תפנית חיובית בפעילות המשק. העלייה החודש משקפת בעיקר עליה בנתוני יצור התעשייתי, פדיון מסחר ושירותיים יצוא שירותיים ויבוא סחורות.
בנק ישראל קבע את השער היציג החדש בירידה של 0.16% לרמה של 3.697 שקלים, הרמה הנמוכה ביותר מה-18 בדצמבר 2008. האירו נקבע בעליה של 0.32% לרמה של 5.545 שקלים. בעולם מתחזק הדולר ב-0.1% לרמה של 1.499 דולרים לאירו והיין היפני נחלש ב-0.55% לרמה של 91.51 יין לדולר.
בזירת המאקרו דווח היום כי כלכלת סין מאיצה את הצמיחה. הכלכלה השלישית בגודלה בעולם התרחבה בקצב שנתי של 8.9% ברבעון השלישי, על רקע המשך פעולת תוכנית התמריצים הממשלתית ומתן הלוואות בערבויות הממשלה. כלכלנים ציפו בממוצע להתרחבות של 9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד.
התפוקה התעשייתית התרחבה ב-13.9% בספטמבר, לעומת ציפיות ל-13.3%. בתשעת החודשים הראשונים של השנה גדלה בתפוקה התעשייתי של סין ב-8.7%. כעת מעריכים יותר ויותר אנליסטים וכלכלנים כי המימשל הסיני עומד להפסיק בקרוב, לפחות באופן חלקי, את תוכנית התמריצים שלו. בינתיים, בכל אופן, חוזרים ואומרים נציגי המימשל כי אין בכוונתם להפסיק את התוכנית.
נציין כי ביפן דווח היום שקצב ירידת היצוא מהמדינה הואט בספטמבר לנסיגה של 30.6% בספטמבר לעומת ירידה של 36% באוגוסט, לעומת החודשים המקבילים אשתקד. הצמיחה החזקה בסין עזרה ליצואנים היפנים, לעומת המשך ההאטה בביקושים בארה"ב ובאירופה.