הדולר שוב שינה כיוון: נתוני המאקרו החיוביים בארה"ב לא משפיעים

בעולם מתחזק האירו ב-0.8% לרמה של 1.391 דולרים והיין היפני מתחזק ב-0.75% ל-97.1 יין לדולר
קובי ישעיהו |

הדולר שוב שינה כיוון דרומה במסחר מול השקל היום. השער היציג נקבע לפני זמן קצר בירידה של 0.83% לרמה של 3.93 שקלים, והאירו נחלש ב-0.48% לרמה של 5.46 שקלים. בעולם מתחזק האירו ב-0.8% לרמה של 1.391 דולרים והיין היפני מתחזק ב-0.75% ל-97.1 יין לדולר.

לפני זמן קצר פורסמו נתוני מאקרו חיוביים בארה"ב, מה שלא משפיע על המסחר לאחר קביעת היציג. הדולר ממשיך להסחר סביב 3.93 שקלים. התחלות הבניה רשמו עליה של 17.2% בחודש מאי, בהשוואה לחודש אפריל. מדד מחירי היצרן, ה-PPI, רשם עליה מתונה של 0.2%.

קודם לכן פורסם בגרמניה כי ביטחון המשקיעים הגרמני עלה ביותר מתחזיות הכלכלנים לשיא של שלוש שנים בחודש יוני אחרי שעדויות כי המיתון בכלכלה הגדולה ביותר באירופה מתחיל להתמתן. סקר ה-ZEW, הבא לתאר את מצב ההרגשה הכלכלית של המשקיעים והאנליסטים בגרמניה ומנסה לחזות את ההתפתחויות הכלכליות בראייה של 6 חודשים קדימה, עלה ל-44.8 מ-31.1 במאי. מדובר בקריאה הגבוהה ביותר מאז מאי 2006. הכלכלנים ציפו לעלייה ל-35 הנקודות.

אמיר כהנוביץ', כלכלן מאקרו בכלל פיננסים, אומר כי בחודש האחרון לכולם חשוב להגיד שהדולר יציב ושהם סומכים עליו, ובינתיים, סין ויפן מצמצמות את החזקותיהן באג"ח הממשלתיות האמריקאיות, סין, רוסיה וברזיל מתכוונות לרכוש אג"ח שתנפיק קרן המטבע העולמית, זאת על חשבון אג"ח ממשלתיות אמריקאיות.

"מדינות ה-BRIC יפגשו השבוע, בפעם הראשונה במבנה מסוג זה, בכדי לדון בדרכים לעצב את השוק הפיננסי העולמי ובכדי לדון בחלופה לדולר כמטבע הרזרבות העיקרי. ברקע, פליטות פה של מדינאים חשובים שהתבטאו נגד הדולר, בזמנו נשיא סין ולאחרונה גם נשיא רוסיה, דימיטרי מדוודב, שהטיל ספק במעמדו של הדולר בעולם, והציע למצוא לו חלופה. מעל אותן ספקות להמשך השימוש בדולר כמטבע הרזרבות העולמי ממשיכים לעלות החששות מהמשך רכישות אג"ח אמריקאי ע"י הפד, שכבר מחזיק אג"ח בשווי של יותר מ-600 מיליארד דולר, ועשוי להמשיך ולרכוש כאלה בכדי להשאיר את הריבית נמוכה וכדי לנסות לחלץ את ארה"ב מהמשבר, מה שימשיך להציף את השווקים בדולרים ובעתיד אולי באג"ח אמריקאי".

הבנק המרכזי של יפן העלה היום, כצפוי, את ציפיותיו לכלכלה בפעם השנייה ברציפות לאחר ששיפור בייצוא ובתפוקה התעשייתית הוסיפו לראיות שהמיתון הקשה ביותר שחווה יפן מאז מלחמת העולם השנייה, מתמתן. התנאים הכלכלים של יפן, אחרי שהידרדרו משמעותית, החלו להפסיק להידרדר", אמר הבנק המרכזי (boj) בהצהרה שפורסמה ביחד עם החלטה להותיר את הריבית על 0.1%. "בחודשים הקרובים הכלכלה היפנית צפויה לספק ראיות ברורות התאוששות לאורך זמן".

נזכיר כי אתמול התפרסם מדד המחירים לצרכן ולפיו יוקר המחייה בישראל רשם עלייה של 0.4% בחודש מאי, זאת, יש לציין, בהתאם להערכות המוקדמות שעמדו על עלייה של 0.3%-0.4%. ב-12 החודשים האחרונים רשם המדד עלייה של 2.8% ומתחילת השנה עלה המדד הכללי ב-1.2%.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה