המניות שעומדות מאחורי הראלי האחרון בדאו ג'ונס - שוות קניה?
מדד הדאו ג'ונס עלה מתחילת השנה ב-22% ורשם שיא היסטורי חדש סביב 16,000 נק'. אולם, בחצי השנה האחרונה המדד עלה ב-4% בלבד. למעשה, תשואה זו (4%) הושגה ברובה (2.8%) מתחילת חודש נובמבר.
מה עומד מאחורי העלייה מתחילת נובמבר? הגורם החשוב ביותר, עליו כתבנו כמה פעמים בעבר ולכן לא נרחיב עליו הפעם, ההתאוששות הגלובלית בביקושים למטוסים. התאוששות זו מחזקת את צבר ההזמנות וביצועי המניות של יצרנית המטוסים בואינג, יצרנית מנועי המטוסים GE ויצרנית חלקי החילוף UTX שעלו מתחילת החודש ב-6%, 4% ו-3% בהתאמה, שסייעו לעליית המדד.
גורם עקיף לעלייה, הוא גורו ההשקעות וורן באפט, שעלה לכותרות החודש, לאחר שדיווח על החזקתו החדשה בחברת האנרגיה המשולבת הגדולה בעולם - אקסון מוביל. רכישה זו הרימה גבות, בפרט לאחר שצמצם באחרונה את חשיפתו לחברת האנרגיה הוותיקה קונוקו. מניית XOM זינקה מתחילת החודש ב-7%, לאחר שהציגה שיפור בתוצאות הרבעון השלישי ובהפקת הנפט. חברת אקסון נסחרת בתמחור מכפילים נוח של 12, תשואת דיבידנד של כ-3%, מעט חוב והרבה יתרונות תחרותיים, וביניהם עלויות הפקה זולות מהמתחרות ועתודות נפט וגז מוכחות של כ-25 מיליארד חביות.
להלן טבלה המציגה את ההחזקות העיקריות של באפט במניות הדאו, ללא חשיפות ע"י נגזרים או כלי השקעה שונים, שייתכן והיו מצביעים על שיעור החזקה גבוה מהמדווח בדו"ח ההחזקות של ברקשייר האתאווי (BRK).
- הטעות הגדולה של באפט ומה משקיעים יכולים ללמוד ממנה?
- הוא הנזיל את התיק השקעות ואמר לכם לפני הקריסה שהמכסים יפילו את השוק - הייתם רק צריכים להקשיב
בין שווי השוק של שתי אלו ישנו אומנם פער עצום (88 לעומת 417 מיליארד ד'), אך זו לא הסיבה. ייתכן ואקסון מאופיינת בשיעורי חוב נמוכים מקונוקו ונהנית מתשואה להון ולנכסים גבוה יותר קרצו לבאפט. הרבעון האחרון של אקסון הצביע על שיפור בהפקה לאחר שנתיים של חולשה, יכול להיות ומהלך הרכישה (1% מהון המניות) סימן את התחתית בתוצאות הכספיות של אקסון. גורם נוסף, אמנם חשוב פחות הוא סגמנט הזיקוק.
קונוקו כבר אינה עוסקת בזיקוק, אך אקסון מניבה שיעור ניכר מרווחיה מסגמנט זה. למה יכול להיות שזה אטרקטיבי? ובכן, ברבעונים האחרונים רווחי הזיקוק נשחקו על רקע שחיקת המרווח בין נפט WTI ל-BRENT, אך לאחרונה המרווח צמח מ-6 ד' ל-14 ד', פער שעשוי להגן ולחזק הרווחים ברבעונים הבאים לצד עלויות הפקה נמוכות מהמתחרות.
לסיכום, להשקיע כמו הגדולים זה נחמד, אך בלתי אפשרי עבור המשקיע הממוצע. עם זאת, לעיתים ניתן להבין ממהלכיהם להיכן נושבת הרוח. מניית ברקשייר האתאווי מסוג B שסימולה BRK/B מאפשרת חשיפה לכל אותן החזקות לצד פעילויות עסקיות רבות ופעילות הביטוח המהווה את פלח ההכנסות העיקרי של החברה.
המניה רשמה בשנים האחרונות תשואות יתר על מדדי הבנצ'מרק, אך מדשדשת מזה מספר חודשים באזורי השיא. מכפיל הרווח הצפוי ל-2013 עומד על רמה של 18.8 לעומת 16 של מדדי הבנצ'מרק, ולמרות גודלה (שווי שוק 285 מיליארד דולרים) ובניגוד למרבית החברות בגודל זה, ברקשייר הצליחה להציג שיעורי צמיחה מרשימים בהכנסות של 13% לשנה בשלוש השנים האחרונות, מה שמצדיק את פרמיית המכפילים הנוכחית.