נגיד בנק ישראל הותיר את הרבית ללא שינוי על 3.5%

בבנק ישראל מציינים, כי העלייה שחלה לאחרונה בשער החליפין של השקל מול הדולר, בעיקר על רקע ההתפתחויות בשוקי המט"ח בעולם, התרחשה עד כה, תוך המשך היציבות הפיננסית
חזי שטרנליכט |

נגיד בנק ישראל, פרופ' סטנלי פישר, בחר להותיר את הריבית לחודש יולי במקומה והיא תעמוד על 3.5%. המהלך של נגיד בנק ישראל לא מפתיע את השווקים שכן הצפי היה כי הוא יותיר את הריבית במקומה.

בבנק ישראל מסבירים את ההחלטה על כך שהיא מתבססת על ההערכה כי, בנסיבות הנוכחיות, רמת הריבית הנומינלית הקצרה השוררת כעת, ממשיכה להיות עקבית עם שיעור אינפלציה שצפוי להיות קרוב למרכז היעד של הממשלה, המוגדר כיציבות מחירים - בין 1% ל-3% במונחים שנתיים - לאורך זמן.

זאת, על סמך המידע המתקבל, בין היתר, מהשווקים הפיננסיים, מהחזאים המקצועיים במשק, ומהמודלים הכלכליים והניתוח של בנק ישראל.

בבנק ישראל מציינים, כי העלייה שחלה לאחרונה בשער החליפין של השקל מול הדולר, בעיקר על רקע ההתפתחויות בשוקי המט"ח בעולם, התרחשה עד כה, תוך המשך היציבות הפיננסית ולא הביאה לשינוי בהערכות לגבי התפתחות האינפלציה בעתיד ביחס ליעד. בהקשר זה, מציינים בבנק ישראל, כי מדיניות הריבית נבחנת כל העת, לפי ההתפתחויות השוטפות, מתוך מטרה להשיג את יעד האינפלציה של הממשלה. תגובות במשק החלטת בנק ישראל להשאיר את הריבית על כנה הינה מוצדקת מבחינה כלכלית. כך אומר אוהד מראני, יו"ר ועדת הכלכלה בהתאחדות התעשיינים ויו"ר בתי הזיקוק, בתגובה להחלטת בנק ישראל בנושא הריבית.

מראני סבור, כי ההאטה במשק, האינפלציה הנמוכה מתחילת השנה, וציפיות האינפלציה, שהינן בתחום יעד האינפלציה, מצדיקים את החלטת בנק ישראל להשאיר את הריבית ברמתה הנוכחית.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה