תוקפם של פיטורי עובד בעל פה
פיטורים הוא מעשה רצוני של המעביד לשים קץ לחוזה העבודה עם העובד והבאת רצון זה לידיעת העובד בצורה ברורה וחד משמעית, בכתב, בעל פה או בהתנהגות (הוא הדין אף לגבי מעשה התפטרות של העובד). מכאן כי פיטורי עובד שנעשו בע"פ הם בעלי תוקף לכל דבר וענין, במידה ולא נעשו בזמן כעס או מריבה עם העובד (שאז המעביד יוכל לחזור בו סמוך מאוד לאירוע).
יתירה מזאת, בע"ב 2226/02 אבוטבול מיטל נ. אוטוויק מרכזי בע"מ (ניתן ביום 20.1.2005, בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים), נפסק כי אמירה של מעביד לעובדת "את יכולה לקחת את הרגליים שלך וללכת, אנחנו נסתדר בלעדיך" נחשבת להודעת פיטורים המזכה את העובדת בפיצויי פיטורים. בית הדין קבע כי גם אם לכאורה דברי המעביד נאמרו בשעת כעס, בחינת מכלול הנסיבות מובילה למסקנה כי התובעת פוטרה באמירה מפורשת.
יצוין כי, אמנם עפ"י חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, התשס"א-2001 (להלן – החוק), מעביד המבקש לפטר עובד חייב לתת לעובד הודעה מוקדמת בכתב באופן שההודעה תציין את יום הוצאת ההודעה ואת יום הכניסה לתוקף של הפיטורים, אך נראה כי אין הדבר גורע מתוקפה של הודעת הפיטורים, שניתנה בע"פ.
כמובן שבמקרה בו לא יצאה הודעת פיטורים בכתב, עלולה להיות בעיה בכל הקשור לפן הראייתי, דהיינו, במקרה של מחלוקת בסוגיה זו יהיה צורך להוכיח את אקט הפיטורים בדרך אחרת.