הדולר עולה ב-0.22% לקראת ההחלטה על הריבית

נסחר סביב רמת 4.547 שקל. האירו רושם עליה של 0.97% ונסחר סביב רמת 5.525 שקל. אחה"צ צפוי נגיד בנק ישראל, להודיע על גובה הריבית לחודש יולי. הערכות הן כי יותיר את הריבית על כנה
דרור איטח |

הדולר האמריקני פותח את יום המסחר הראשון לשבוע במטבעות בעליה של 0.22% ונסחר סביב רמת 4.547 שקל. אל הדולר מצטרף האירו שרושם עליה של 0.97% ונסחר סביב רמת 5.525 שקל. היום אחר הצהרים צפוי נגיד בנק ישראל, סטנלי פישר להודיע על גובה הריבית הבסיסית במשק לחודש יולי הקרוב. על פי הערכות כלכלנים בשוק, יותיר פישר את הריבית על כנה פעם נוספת, על רמת 3.5%. ביום חמישי הקרוב, צפוי יו"ר הפדרל ריזרב, אלךן גרינספאן להודיע על גובה הריבית לחודש יולי על הדולר. על פי הערכות, יעלה גרינספאן את הריבית פעם נוספת ברבע אחוז. עם שני התרחישים יתבצעו בהתאם להערכות, יצתמצם פער הריביות בין השקל לדולר לרבע אחוז בלבד. הפער הנמוך מעולם.

מחדר העסקאות של פינוטק נמסר כי, לאחר עליות חזקות ביום שישי, הדולר נסוג מרמותיו הגבוהות ונסחר סביב 1.213 אל מול האירו ו-1.824 אל מול הסטרלינג. הדולר הגיע לרמת שיא מול האירו, רמה שלא נראתה מזה 10 חודשים (1.1980). בקרב כלכלנים, רמה זו מהווה רמה פסיכולוגית עבור סוחרים לכל הטווחים, עבור יצואנים ויבואנים, קרנות גידור, וספקולנטים. בפינוטק סבורים כי השוק לא יפרוץ את רמה זו בימים הקרובים לאור העובדה שביום חמישי, נועדים נגידי הבנק המרכזי של ארה"ב, ה- FED, לדון בנושא במדיניות המוניטארית.

רוב האנליסטים סבורים כי תהיינה העלאת ריבית של 0.25%, דבר שעשוי להיות הגורם הראשי לעלייתו של הדולר בשבוע הקרוב. לעומת זאת, ישנם כלכלנים שלא מצפים להעלאת ריבית נוספת, וישנם אנליסטים שאפילו דנים באפשרות שיורידו את שיעור הריבית. בפינוטק סבורים כי השערות של הורדה בהחלט אינן רלבנטיות אך ישנה סבירות ריאלית שהבנק לא יעלה בריבית. נראה כי השוק מגלם את האפשרות הזו לאור חולשתו של הדולר במסחר. היום לא צפויים פרסומים כלכליים בעלי חשיבות ולכן, יתכן שהשוק יתמקד במסחר בטווח שבין 1.1980-1.2195.

האירו נסחר בסימן תיקון למול הדולר לאחר מימוש רווחים נירחב של משקיעים בסוף שבוע שעבר בו השיג הזוג נמוך שנתי חדש סביב רמת ה-1.1985. היום צפוי להתפרסם סקר ה-IFO הגרמני (11:00 שעון ישראל) כאשר על פי ציפיות אנליסטים אמור להשתפר זו הפעם הראשונה לאחר חמישה חודשים. עדיין קיימות הנחות שהבנק האירופאי המרכזי עשוי לקצץ את ריבית הגוש מתחת ל-2.00% ועל כן עוצמת הריבאונד של האירו מוגבלת לעת עתה.

ביום ראשון התראיין סגנו של טרישה ואמר כי אין בכוונת הבנק לקצץ ריבית לאור הצורך להתמודד עם סכנת האינפלציה בשנה הבאה ובכך תומך בעמדתו של טרישה עצמו. גם למול היין מתחזק האירו על רקע סגירות פוזיציות שורט רבות ונסחר בשעה זו סביב רמה של 132.54 לאחר ששייט סביב רמת 131.00 בסוף השבוע שעבר. כפי הנראה העלייה במחירי הנפט פוגעים, נכון לעכשיו, היין יותר מאשר באירו. היום צפויים להתפרסם באירופה גם החשבון השוטף וזרימת ההון ללא צפי נוכחי.

נראה כי היין הוא המטבע שסובל יותר מכל העיקריים ממחירי הנפט המאמירים אשר שברו שיא בסוף שבוע שעבר לאחר שחצו את רף ה-60 דולר לחבית. כזכור, מייבאת יפן את כל הנפט שלה ועל כן נחשבת לפגיעה ביותר לאור התייקרות המחירים. עקב כך הגיע היין/דולר לגבוה יומי סביב 109.40 ובשעה זו נסחר ב-109.25. גם סירובה המתמשך של סין להיכנע ללחצים בינלאומיים לא מיטיב עם היפני.

שר האוצר האמריקאי, סנאו, נתן לסין מעין אולטימטום של שישה חודשים ע"מ לנייד את המטבע וככל שיתקרב מועד פקיעתו יעלה שוב נושא הניוד לכותרות ויעיב על התחזקות הדולר למולו. גורמים נוספים המעיבים על היין הם הירידות החדות במדד הני.קיי וציפיות לסקר טנקן חלש בהמשך השבוע (יום שישי). רמת המפתח להתחזקות הדולר למול היין היא 110.00 ושבירתה מהותית ביותר לקביעת המגמה לטווח הקצר והבינוני, על אף שאנליסטים אינם סבורים כי תיפרץ בשבוע הקרוב.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה